Hit 94,5 satsar på 60-talsmusik

Det blir nya tongångar på Hit 94,5 när radiostationen på måndag ömsar skin och förvandlas till Vinyl 94,5 med inriktning på 60-talsmusik. – Vi startade i Malmö för ett år sedan och det har gått oerhört bra, därför är det roligt att vi nu kan expandera också i NV-Skåne genom samarbetet med närradion i Landskrona, säger vinyls vd Robert Persson och Landskronas stationschef Anders Holmqvist ser satsningen som ett naturligt steg i utvecklingen. – I elva år har vi kört på i samma stil, nu kan det vara dags att ändra inriktning. Sanningen är också den att de olika närradiostationerna låter väldigt lika, enda skillnaden är innehållet i tävlingarna. Hit 94,5 har kämpat en tapper kamp mot betydligt resursstarkare Radio Stella med bas i Helsingborg. Nu kommer Stella att få en match om lyssnare och annonsörer med en annan musiksmak. – I Skåne har vi många lyssnare som fortfarande minns Radio Syd och piratsändningarna från en båt på sundet och det är här vi har våra rötter, menar Robert Persson som lovar att lyssnarna till Vinyl 94,5 från och med måndag kommer att höra de stora hitsen från mitten på 50-talet och in en bit på 70-talet, epoken som sammanfattas med termen 60-talsmusik. Meningen är att Vinyl 94,5 skall täcka in hela NV-Skåne och på sikt skall en starkare sändare placeras i Glumslöv och därmed öka möjligheterna för bra mottagning också i Landskronas grannkommuner. Inledningsvis kommer det att spelas musik i massor och inte bli så mycket snack. – Det är vårt sätt att lära lyssnarna hitta kanalen, men skall känna igen låtarna och gilla vad man hör. Sen kommer vi att utveckla programutbudet, men idag är det för tidigt att säga hur innehållet blir, avslutar Robert Persson och Anders Holmqvist, som fortsätter i rollen som stationschef, får börja läsa på de gamla hitlistorna i Bild Journalen. Och det tio populäraste låtarna just nu på Vinyl toppas av Elvis med Jailhouse Rock och In the Ghetto sen följer Beatles med Yesterday , Animals med House of the rising sun och Jerry Lee Lewis med Great Balls of fire. Ett litet smakprov på vad som väntar lyssnarna av Vinyl 94,5 på måndag.

Till arkivet