Inga Öresundståg till Köpenhamn

Det blir inga Öresundståg från Helsingborg i sommar, något som äbven drabbar de landskronabor som tänkt sig ta tåget direkt till Köpenhamn. Glädjen är stor hos flygbåtarna som nu räknar med att behålla och kanske öka passagerarantalet. Besviken är däremot folkpartiets Torkild Strandberg. – Måndagens besked att Öresundstågen inte kommer gå Helsingborg-Malmö är oacceptabelt. Hela Västkustbanans utbyggnad har handlat om att förbättra kommunikationerna längs Västkusten och att knyta Skåne närmare Själland. Öresundsbron har färdigställts, stationer byggts och miltals med ny järnväg lagts. Dubbelspåret genom Lund måste naturligtvis färdigställas. Berörda instanser, såväl i Lund som nationellt, måste med största skyndsamhet möjliggöra utbyggnaden genom Lunds kommun, skriver Torkild Strandberg i ett pressmeddelande. – Jag förutsätter att kommunledningen i Landskrona med kraft och skyndsamhet agerar för att denna situation löses omedelbart, avslutade Torkild Strandberg uttalandet.

Till arkivet