Protest mot tingsflytt 

Domstolsverket föreslår nedläggning av tingsrätten i Landskrona, men nu blåser riksdagsman Anders Karlsson, s, till strid. – Nu hamnar verkets förslag på regeringens bord och då skall vi göra vad vi kan för att den politiska vägen försöka påverka beslutet. Enligt min uppfattning bör kanslifunktionen och viss dömande verksamhet vara kvar i Landskrona, menar Anders Karlsson som kommer att arbeta för en uppvaktning av justitieminister Thomas Bodström. – det är viktigt att även kommunen och den berörda personalen får säga sitt och därför kommer jag att arbeta för en uppvaktning av ministern i frågan. Från kommunen och tingets sida såg man hellre en sammanslagning med Lund vilket skulle innebära att vissa av tingets funktioner skulle bli kvar i landskrona. Nu föreslår Domstolsverket att Landskrona tingsrätt bör läggas ner som självständig enhet. Den dömande verksamheten och personal skall överföras till Helsingborg. Det skriver verket i sitt förslag till framtida domstolsorganisation som lämnats till regeringen för beslut. – Nu skall frågan beredas av regeringen, så fortfarande har vi chans att påverka beslutet och jag hoppas att förnuftet skall segra till sist, avslutar Anders Karlsson.

Till arkivet