Strand ute på anbud

Idag går anbudstiden ut för hugade spekulanter på Strandpaviljongen. Det är konkursförvaltaren Björn Christoffersson som via en annons i Dagens Industri söker nya hyresgäster till det konkursdrabbade danspalatset. – Några har hört av sig , men mycket mer kan jag inte säga eftersom det här sköts av konkursförvaltaren, förklarar Peter Fridolf som drev Strand fram till konkursen och som nu ställer upp med visning och upplysning för alla intresserade. – De här frågorna sköts av konkursförvaltaren, men innan någon ny hyresgäst kan träda till skall denne godkännas av kommunen, berättar kommundirektör Leif Borg som slussat alla intressenter vidare till konkursförvaltaren. – Det är omöjligt att nu säga vad som händer med Strand, men jag räknar med att det kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Konkursförvaltaren avvaktar anbudstidens utgång och konkurshandläggningen väntas pågå ytterligare några veckor. Av annonsen framgång att Strandpaviljongen gick i konkurs den 16 januari och att lokalen är en av regionens största dans- och matställe med plats för 500 sittande gäster och godkänd för 1 000 personer vid dans. Några större värden finns inte i bolaget, anbudet gäller inventarier i form av tallrikar, glas och annan köksmaterial. Dessutom finns hyresrätten med i anbudsförfrågan. Nya Strandpaviljongen har varit något av ett sorgebarn ända sedan invigningen valborg 1994. Först tackade krögare Mats Wilhelmsson för sig, han såg det som omöjligt att driva krogen vidare. Fredrik Lööw tog över och gick i konkurs efter något år. Kommunen satsade då på Peter Fridolf som bedömdes ha de största möjligheterna att lyckas, men hyrorna uteblev och för en knapp månad sedan gick Strand åter i konkurs och ägaren, kommunen förlorar si så där 700 000 kronor. Förra gången tog kommunen själv hand om upphandlingen, struntade fullständigt i normala upphandlingsrutiner och vände sig till Peter Fridolf. den här gången nöjer sig konkursförvaltaren med att annonsera i Dagens Industri med förhoppningen att bland dess läsekrets hitta Strandpaviljongens egen räddare i nöden.

Till arkivet