Korpen allt populärare

Nu skall Korpen marknadsföra den stora inomhushallen bland Skånes idrottsföreningar. – Här finns möjlighet att ordna kurser och tävlingar i tennis, badminton, volleyboll, inomhusfotboll och mycket annat, berättar hallchef Peter Wikström som var med när Korpen köpte hallen av Landskrona Tennisklubb. – Vi hade inlett ett samarbete i början av 1999, men i augusti köpte vi loss hallen och har sedan dess renoverat den och idag finns här stora möjligheter, berättar han och visar stolt upp träningslokalen fullproppad med moderna träningsmaskiner och motionscyklar. Förutom träningshallen finns två tennisbanor, fem badmintonbanor och ytterligare en stor lokal anpassad för volleyboll alternativt innefotboll. – Gullstrandskolans fotbollsgymnasium har en del av sin utbildning här vi räknar med att öka användningen dagtid genom att erbjuda friskvård och ökade träningsmöjligheter för företagen. Två föreningar tränar och spelar matcher i lokalen, tennis- och badmintonklubben har sin naturliga hemvist i den stora anläggningen som byggdes redan 1982 för just tennis. Rackethallen, som den kallades, blev basen för Landskronas framgångsrika damlag i tennis. Satsningen placerade klubben i svensktoppen på damsidan, men nu är det satsningar på bredden som gäller. Elitsatsningen tog för mycket av klubbens resurser. Korpen för även samtal med Fritidsnämnden om att arrangera olika turneringar, det kan gälla allt från inomhusfotboll och innebandy till volleyboll och badminton. – Vi kan spela gruppspelmatcherna här i hallen och sedan flytta finalspelen till den stora Idrottshallen. Jag tror och hoppas att vi skall kunna köra några arrangemang i framtiden, poängterar Peter Wikström. Totalt besöks hallen av 3 000 personer i veckan och bredden på utbudet av träningsmöjligheter är omfattande. – Det är bredden som gör det möjligt för oss att nå de stora grupper som behövs för att få det hela att gå runt ekonomsikt. Idag har vi bra ordning på ekonomin och på riksplanet följer Korpen noga vad som händer, kanske kan Landskrona bli en förebild också för andra kommuner. Här kan vi erbjuda distriktsammandrag och tävlingar inom flera idrottsgrenar, avrundar Peter Wikström som nu hoppas att även föreningar från andra orter skall upptäcka Korphallen i Landskrona.

Till arkivet