Annons

Bruces grundare slutar

– Jag är slut som människa, 30 år i kravmaskinen har krävt sin tribut. Grundaren av Bruces Shipyard, Olov Karlsson, 57 år, spar inte på de dramatiska effekterna när han motiverar beslutet att lämna företaget till sommaren. – För tre år sedan genomgick jag en by-pass-operation efter problem med hjärtat. Sedan dess har jag varit inne för reparation ytterligare fyra gånger och nu är det dags att ta konsekvensen av ett slitsamt yrkesliv, förtydligar Olov Karlsson som betytt mer än någon annan för varvsnäringen i Landskrona under senare år. I skuggan av den stora varvsnedläggningen tog han 1982 initiativet till grundandet av Bruces för en fortsatt produktion av fartygssektioner på det gamla varvsområdet. Varvsnäringen skulle försvinna, sådana var planerna. Men tack vare envisheten hos Olov Karlsson och hans medarbetare har näringen inte bara överlevt i Landskrona, den är idag störst i Sverige. – Men det har varit oerhört tuffa och krävande år som satt sina spår. Nu tar jag konsekvensen av vad som hänt och slutar, poängterar Olov Karlsson som på sin fritid gärna ägnar sig åt skytte och då med förkärlek för nordisk trapp. – Nu blir det mer tid över åt skyttet och det ser jag fram emot. Vad jag mer skall syssla med kommer jag att ta en funderar på, först skall jag ta det lugnt i sex månader och sen får vi se. Olov Karlsson kom till Öresundsvarvet redan 1964 och har upplevt den stora uppgången på 60- och 70-talen samt den stora nedläggningen på 80-talet. Ur askan efter denna nedläggning har en ny varvsnäring rest sig likt fågel Fenix och skapat ny framtidstro för varvet i Landskrona

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser