PLANKET - Inlägg på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Köbildning utan kölappar!

Så var det dags för oss gamlingar att förlänga våra liv på skattebetalarnas bekostnad – influensaspruta.

För egen del skulle det bli en resa med buss och tåg till Lund, där jag sedan länge tilldelats en vårdcentral mitt i stan. Så avreste jag med trådbuss till stationen i Landskrona i lördags cirka klockan 13.30.  Döm av min förvåning när vi passerar hållplatsen Lasarettet – Norra. En lång kö med gamlingar utanför vårdcentralen.

När jag kom till min vårdcentral i Lund, så stod en handfull åldringar utanför och några innanför entrén i gatuplan. Det visade sig att hissen till fjärde våningen inte fungerade. Detta löste personalen genom att sätta upp ett bord med sprutor precis innanför entrédörren. Där finns några sittplatser för de, som måste vänta på taxi efter läkarbesök, smärtfritt. Stämningen var god och skämtsam.

Men hur var det med de köande i Landskrona?

Fessor (min fotograf) och jag kom att prata om våra erfarenheter i Landskrona i lördags. Fessor  berättade, att han varit vid ovannämnda vårdcentral i Landskrona vid 11- tiden och tagit bilder på de som köade.  Får det verkligen gå till på detta sätt. Fessors bilder följer:

Foto: Fessor Evers.

 

Tommy Jonasson

Landskrona stad håller inte ingångna avtal

Kommunen har fått för sig att de ska stänga bastun på badet. Denna skrivbordsprodukt presenteras som den stora lösningen för att hela Landskrona kommun ska spara in på energiförbrukning mitt under rådande energikris, där det rapporteras att elpriser är skyhöga ena dagen och det är minuspriser (dvs man får tillbaka pengar) nästa dag. Samtidigt står kommunens kilowattprismätare stilla, för man har varit med i en upphandling. Den tillförordnade förvaltningschefen för teknik och fritid Johan Thernström lägger fram argument kring avstängning av bastu på badet i en artikel här på Landskrona Direkt och säger ”Vi tror att besökare till Karlslundsbadet har stor förståelse för att kommunen i likhet med övriga Sverige behöver spara energi i vinter”.

Om ingen har sagt det förr, så kan jag säga det nu, tro kan en teknikens och vetenskapens man göra i kyrkan. Om Thernström faktiskt vill veta vad besökare på Karlslundsbadet har och inte har förståelse för, så är han välkommen ut i verksamheten för att prata med oss som vistas där. Du har betalt för det! Och att Thernström säger att han tror, det är lika fast grundat i verkligheten som den marknadsundersökning och konsekvensanalys han gjort för sitt beslutsfattande, det vill säga noll och intet.

Problemet med kommunens ambitioner är att de i verkligheten inte är kommunen i sig som sparar energi, utan badgästerna på Karlslundsbadet. Det är badgästerna som tvingas stå för uppoffringarna. Och det där med uppoffringar, det har redan badgästerna fått göra hemma. Det är inte Thernström och de andra kommungubbarna och gummorna som kommer dra ner på värmen på sina uppvärmda kontor och sitta i dagsljus och med stearinljus i skymningen istället för att sitta med lamporna tända.

Nej, istället är det vi gäster på badet som blir tvingade att göra uppoffringar för tjänster som vi redan har betalt för. Det är en märklig retorik och sanningen är i själva verket den att det är lögn och förbannad dikt. Att ljuga för Landskronaborna på det sättet borde föranleda direkt förpassning till A-kassekön utan fallskärm, för tjänstemän som jobbar på det viset jobbar inte för Landskronabornas bästa, utan för kommunens intressen. Men det är faktiskt vi Landskronabor som betalar era löner, glöm det icke, glöm det aldrig! Vi kanske skulle skicka hem tjänstemän som Thernström till att jobba hemifrån istället, så slipper vi Landskronabor betala för uppvärmda och upplysta kontor?

Man kan diskutera hur det står till med kreativiteten hos dessa herrar som sitter bakom sina skrivbord i kommunen. Hur kan det komma sig att kreativiteten är noll? Varför får man för sig att under årets kallaste period stänga ner alla bastuaggregaten? På Karlslundsbadet finns en IR-bastu, en vanlig bastu i vardera omklädningsrum och en ångbastu, alltså fyra stycken totalt. Det finns tre bassänger det bubblar i, en på relaxen och två i äventyrsdelen. Istället för att bara stänga ner alla bastuaggregaten, kunde man kanske fördelat om avstängningarna till andra energislukare. Då anstränger man sig åtminstone lite för att bevara det kunderna har betalt för och kommunen slipper bryta redan ingångna avtal. Det hade kanske kunderna haft förståelse för. Vad hände med pacta sunt servanda?

Istället tycker kommunen att man kan kompensera de kunder som har årskort och plus-kort. För det är två stycken ingångna avtal det är tal om. Så det är inte tal om en månads kompensation, som Thernström felaktigt påstår i artikeln, utan åtminstone två månaders kompensation, dvs två månaders inkomstbortfall för kommunen från trogna badgäster. Relationen till Landskronaborna blir inte bättre Thernström, den blir sämre! Hoppas du åtminstone har förståelse för det!

Marko Huttunen

Framsynt och bra med parkeringsförslag

Läste i Kommunstyrelsens protokoll att S reserverat sig på en punkt i förslaget att bebygga parkeringsplatsen hörnet Föreningsgatan-Eriksgatan. De reserverade sig inte mot bebyggelsen men vill att krav på nya parkeringsplatser måste till för folk boende eller arbetande i centrum.
Behovet av parkeringsplatser har länge negligerats av de  styrande under byggprocesserna på många platser i kommunen. Inte bara i city.

På tiden att något parti i kommunen vill ta itu med Landskronas parkeringsproblem.
Bra S!

Lena Nilsson

Bränslepriserna ska sänkas — det löftet står fast 

Svar till Jenny Tillander och Adis Heldic 
Alla som använder bilen, till vardags eller i arbetet, vet att det är dyrt att tanka. Priserna på diesel och bensin ska reduceras. Det beskedet ligger fast.
Därför sänks reduktionsplikten till EU:s miniminivå från och med 1 januari 2024, det vill säga om drygt 11 månader. Denna åtgärd innebär inte bara billigare drivmedel utan också ett bättre drivmedel som räcker till att köra på längre.
Inför kommande år påbörjas också en sänkning av den punktskatt på bensin och diesel som Socialdemokraterna införde.
Men detta räcker inte. Därför genomförs en höjning med hela sex kronor per mil i reseavdraget inför kommande år. Den som behöver köra en längre sträcka för att komma till arbetet, inte minst den på landsbygden, ska inte behöva säga upp sig från jobbet för att man inte har råd att tanka familjens bil. Framåt gäller alltså fortsatt stort fokus på att befria svenska folket från en orimlig bränsle-och energipolitik.
Att den nya regeringen haft höga förväntningar på sig står klart. Det är förståeligt. Inte minst de miljontals svenskar som i åtta år levt i motvind av statens verklighetsfrånvända politik och de som i valrörelsen arbetat för en kursändring hade säkert förväntat sig ännu mer, ännu snabbare och ännu bättre. Jag är en av dem. Men vi lagar efter läge, vi ser en regering som vänder skutan och vi tror att en utvärdering av dess arbete görs bäst på valdagen den andre söndagen i september 2026. Det socialdemokratiska regeringsinnehavet har dessvärre inte satt så ytliga spår i det svenska samhället att det går att laga inom loppet av några veckor.
Stefan Olsson (SD)

Sverigedemokraterna sviker sina väljare

Det var en gång…

Sverigedemokraterna lovade i valrörelsen att priset på diesel skulle ”chocksänkas” med tio kronor med partiets politik. Det skulle innebära 14 kronor per liter vid pumpen. Verkligheten blir en annan. En droppe – 14 öre mindre för en liter bensin och 41 öre för dieseln, skriver tidningen sydsvenskan.se https://www.sydsvenskan.se/2022-10-29/valloften-om-kronor-blir-oren-vid-pump

Vi är inte förvånade – men kanske Sverigedemokraternas väljare?

En man utanför City Gross sa så här: ”De lovade oss tio kronors sänkning och nu är det ännu dyrare, det är fan ett rent hån, Sverigedemokraterna har vilselett svenska folket.”

SD:s ekonomiskpolitiska talesperson Oscar Sjöstedt säger till DN – Funkar det inte så funkar det inte, ibland är verkligheten och spökar.

Det är i så fall väldigt oroväckande att Sverigedemokraterna lever i en annan verklighet än alla vi andra. Sagan om förtroende och trovärdighet för Sverigedemokraterna slutar med ”När man går till val säger man en sak innan valet. Sen genomförs valet, så säger man en sak också efter valet”

Det är ingen liten grej och apropå bristande vandel, det borde vara straffbart att så brutalt vilseledda svenska folket.

Adis Heldic (S)
Jenny Tillander (S)

Alfa Laval

Så bra jobbat Landskrona Stad. Även om ”bara” ett Letter of intent (LoI) är tecknat så tyder detta på stor seriositet från båda parter. Starkt!
 
Björn Lind

Skapa en exklusiv entré

Landskrona stad uppmärksammas i media på olika sätt. Nu senast (7.11 2022) här på Landskrona Direkt, debatt.

Staden utmålas som en bananrepublik. Marko Huttunen beskriver maktspelet i staden i vinden. Staden är belägen cirka 20 km från Köpenhamn. Om man anländer med tåg till Landskrona och ska ta sig till centrum, då stiger man av tåget vid stationen och byter till en trådbuss.

Stadens ansikte utåt utgöres av stationsområdet, vänthall, toaletter, etc. Jag är där två till tre gånger per månad och iakttar det jag ser. Där är skitigt. Det krävs en rejäl städinsats. Det skall blänka. Marko avslutar sin debattartikel med de bevingade orden:
“det tar hur lång tid som helst att fixa den där jävla Föreningsgatan.”.

Fixa städningen genast och dagligen på stationen.
Klockan 8 fredagen den 11 november på teatern börjar Näringslivsdagen.
Det skulle vara glädjande om det var rent och snyggt då.

Tommy Jonasson
medborgare

 

Friskvård på betald arbetstid löner sig

Svar till Tony Petersson (L)

Vi Socialdemokrater vidhåller att friskvård på betald arbetstid lönar sig! Det handlar om att våga satsa på personalen, god personalvård ska prioriteras! Tony Petersson (L) tillsammans med Treklövern ser bara kostnader och problem. En av anledningen till att man avslog motionen var logistiken? Hur kan det komma sig att andra kommuner kan lösa logistiken? Som vi tidigare har påtalat så har både Karlskrona och Jönköping kommun, friskvård på betald arbetstid. Är det skillnad att lösa personallogistiken i Landskrona?

De anställdas hälsa, utveckling och arbetsglädje är nyckeln till en framgångsrik och effektiv kommunal verksamhet. Varför tycker Tony Petersson (L) att det är endast den anställde som har ansvar för sin hälsa?
Tony Petersson (L) skriver i sitt svar att man inte kan tvinga någon att medverka, hur ska vi lösa det för dom? Hur vet Tony Petterson (L) att problemet skulle uppstå? Treklövern avslog socialdemokraternas motion och anledningen till det är att man saknar både kreativitet och vilja.

Tony Petersson (L) vill att fler utnyttjar sitt friskvårdbidrag och där har vi Socialdemokrater ingen annan uppfattning. Idag är det ca 44 % som nyttjar sin rätt till bidraget på 2000 kr/år. Här måste man som arbetsgivare uppmuntra och informera personalen att lyfta sitt friskvårdsbidrag.

När det gäller uteblivet friskvårdsbidrag och övriga personalförmåner för anställda med kortare anställningar så undrar vi socialdemokrater om Tony Petersson (L) tycker att det är ok att de lönediskrimineras?

Jenny Tillander (S)
Mecide Özer (S)

Bra att få hit närsjukvårdsteamet

Bra jobbat Jonas Esbjörnsson (S), regionpolitiker från Landskrona!

Läste om projektet med närsjukvårdsteam i regionen, som ska införas i Landskrona på försök. Tror det kan bli bra. Hoppas bara att ni får tag i läkare och sjuksköterskor för uppgiften. Tror att det kan bli en bra avlastning för vården, både regionalt och kommunalt. Och så fint att lyckas få hit projektet till vår stad.
Just vård och omsorg bör ju vara de mest prioriterade frågorna, inte bara för regionen utan också för en kommun.

Lena Nilsson

Torkild! Jag såg dig på TV

Så var det dax, valvaka i Köpenhamn

Det gäller att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt med rätt utrustning.

Finessen med dagens teknik är att man faktiskt kan sitta i Landskrona och iakttaga det som händer i Köpenhamn precis när det händer eller lite senare.

Det gjorde faktiskt jag och kunde i min frånvaro följa skådespelet i Köpenhamn när 14 partier kämpade om makten i Danmark. Vi såg danska toppolitiker passera revy. Helle Thorning-Schmidt (tidigare statsminister (S), Lars Lökke Rasmussen (tidigare statsminister (Venstre) nu ny partiledare för Moderaterna) och Mette Fredriksson (S) (nuvarande statsminister).

Vi fick besöka partiernas valvakor och bekanta oss med så väl nya som gamla ansikten. Många intervjuer – en kommer jag särskilt ihåg, nämligen den med Venstres Claus Hjort Frederiksen. som tidigare varit finansminister. Under den intervjun passerade  Torkild Strandberg (L) förbi framför tv-kameran. Han blev kameraövervakad.

Nu en fråga till Torkild. Hur tog du dig till Köpenhamn från Landskrona?

Hur lång tid tog det? Hade det gått fortare med snabbåt från Skeppsbrokajen?

Hoppas på en reseberättelse som underlag för fortsatta samtal om Europaspåret och framtida båttrafik.

Tommy Jonasson