PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landskrona och Norden

Foto: Lanthus Clark, Landskrona

I lördags var Norden i centrum i Landskrona, såväl bildligt som bokstavligt. På Rådhustorget, i solsken, regn, hagel och blåst, firades Nordens dag. Trots att vädrets makter inte var oss helt nådiga blev det ett firande som lockade såväl lanskronbor som andra, inte minst Föreningen Nordens medlemmar runt om i Skåne. Det blev tillfälle att berätta om den stora nyttan och betydelsen av samarbete i Norden. Och behovet av att stärka samarbetet i de oroliga tider som vi nu genomlever. Men det blev också tillfälle att knyta an till Landskrona nordiska historia och vårt vackra Rådhus, och att bjuda på vackra nordiska körsånger och visor.

Inget av detta hade varit möjligt om inte Föreningen Norden i Landskrona fått hjälp och stöd av Landskrona stad och många andra. Så ett stort och varmt tack till: Gunlög Stenfelt, Sven-Erik Thosteman, Fredrik Svensson, Lanthus Clark, Thorsten Karlén, Cecilia Holmstrand Duo och kören Aquarello under ledning av Patric Kullenberg med flera. Men också ett stort och varmt tack till våra medlemmar i Landskrona som såg till så att det hela kom på plats!

Foto: Lanthus Clark, Landskrona

Jan Nilsson
ordförande
Föreningen Norden i Landskrona

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).