PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Svar till Försäkringskassan

2016-11-16 11:39

Jag tackar för svaret och inser att jag kanske inte har varit tydlig nog.
Ni skriver att vi ska överklaga, ja tro mig det är gjort ett antal gånger. Försäkringskassan har tagit bort ca 90 timmar i veckan och nu fick vi ett nytt beslut där dom gav oss 14 timmar mer i veckan. Men då visar det sig att Försäkringskassan tydligen anser att min brukare inte längre ska vara på daglig verksamhet, var dom har fått det ifrån är det ingen som förstår. När vi då räknar bort dom tolv timmar som hon är på daglig verksamhet, så blir det två timmar mer assistans i veckan, det är som ett hån mot henne.

Försäkringskassan skriver i sitt beslut att inget nytt har tillkommet undrar om dom ens läser det vi skickar in. Där finns ett nytt intyg från en psykiatriker som inte tidigare har funnits, där finns två nya ADL-bedömningar, en är gjord hemma och en på daglig verksamhet. Det finns läkarintyg och alla är samstämmiga men det tycks inte Försäkringskassan bry sig om. Där är också räknefel på timmar som hon är på daglig verksamhet, hon är där fyra timmar tre gånger i veckan men Försäkringskassan räknar sex timmar. Fast det är påtalat flera gånger så ändras det inte. Vi har hållit på med detta i snart två års tid och det känns som att slå huvudet i väggen.

Uttalande som Försäkringskassan gör offentligt är att ingen som har psykisk utvecklingsstörning blir av med assistanstimmar men det är precis den diagnosen min brukare har, så det är en ren lögn. Frustrationen hos både assistenter och brukaren växer för varje dag och jag känner mig helt hjälplös, detta kan inte fortsätta.
Ni kan inte trampa på dom som redan ligger ner och rättfärdiga det med att det finns fuskare, ta då tag i det. Istället lägger ni ner utredningarna och efterskänker 120 miljoner för dom som antingen har fått för mycket pengar eller där ni har gjort fel, det gör mig galen!!!
Hur kan det vara rimligt ? Jag hoppas att ni förstår att ni genom ert handlande förstör många människors liv, människor som är i behov av att samhället bryr sig och ger dom ett värdigt liv.

Irene Nordberg
Personlig assistent.


Tack själv Johan!

2016-11-16 09:26

Trevligt att du tog dig tid att skriva och föra fram dina åsikter. Att du utnyttjar snart den enda kanal där vi kan utbyta idéer, diskutera och debattera. Fler skulle göra som du och jag. Utnyttja det fria ordet. Skriva hela meningar och inte bara korta slagord och one-liners på sociala medier. Jag respekterar dina åsikter. Men jag hoppas och också att du respekterar mina. Även om jag inte är född i Landskrona.

Mina ord om Karnevalen var medvetet valda. Jag anser, att Karnevalen i Landskrona har utvecklats negativt genom åren, från en folkfest, som försatte hela staden i feststämning till något annat idag.  Jag tror, att Karnevalen skulle må bra av att göra paus ett par år för att sedan återkomma med vissa mellanrum som kulturfester att se fram emot. Jag förstår, att jag har utmanat ett av Landskronas heligaste sakrament. Att uttrycka kritiska åsikter om Karnevalen är ungefär som att svära i kyrkan, ifrågasätta monarkin eller uttrycka sig satiriskt mot vissa religioner.

Men Karnevalsdiskussionen är en pseudodiskussion. Jag misstänkte att det fanns risk för det när jag skrev som jag gjorde. Kraften i debatten nu, skall självklart läggas på vad som händer i staden.  Och det som inte händer. Om hur staden utvecklas. Du skriver själv att Landskrona har en skev fördelning av bidragsberoende. Och att det är ”en ekvation omöjlig att lösa”. Det är väl ungefär så diskussionen går i de kretsar, som nu har makten. En ekvation omöjlig att lösa. Alltså måste de hitta på något annat.  En sådan åtgärd/lösning är att ”kasta ut fattiga” (dina ord), som med andra ord finns med i det brev som sju direktörer skrev för tio år sen. Brevet som hade rubriken ”Något har gått snett med Landskrona”. Det var sju direktörer som kände ”hopplöshet och förtvivlan, vrede och det nästan var outhärdligt i Landskrona” (citat från brevet). Där kan man verkligen säga att det var ”mörkt som natten”. De krävde bl.a. en långsiktig strategi för att ”rätta upp stadens sociala obalanser” och ge ”Landskrona ett normalt socialt liv”. Nu har några av dessa direktörer nästlat sig in i Makten i Landskrona. Receptet de hade har omvandlats till redskap i den politiska verktygslådan som de nu själva skall hantera.

Makten ville inte låta de egna anställda få inflytande över pågående omorganisation. Nu ges höga chefstjänster till dem som själva hittat på organisationsmodellen. Som en gratifikation för arbetet kanske. Himla praktiskt, eller hur?  Jag håller det inte för osannolikt att de ”hittar på” sin egen lön också?

Visst byggs det överallt. Det ger ett handlingskraftigt intryck och skapar framtidstro hos många. Men varifrån skall alla dessa rika/bättre-medlade Robin Hoodar komma, som skall rädda staden? Och frågan är när i framtiden alla dessa satsningar skall ge den effekt som utlovats? Och som du, Johan Laurin, sjunger lovsånger om.  Och vad gör vi under tiden? Sticker huvudet i sanden med mer bröd och skådespel åt folket?

Leif Olin (S)


Landskrona BoIS – osund struktur skapar dåligt beteende

2016-11-15 16:04

Den senaste tidens kraftiga turbulens inom Landskrona BoIS kan framstå som förvånande. A-laget har gjort en till stora delar strålande säsong och många inom klubben har vittnat om en stämning och arbetsglädje som varit den bästa på många år. Genom några mycket nonchalanta ageranden håller nu allt detta på att raseras. Tyvärr är vi inte förvånade över tillvägagångssättet, vi har sett det förr.

Vi tycker det är synd att klubben valt att inte förlänga kontrakten med Billy Magnusson och Mikael Dahlgren, två genuina och kompetenta BoIS-ikoner med stort hjärta för föreningen som enligt vår bedömning båda starkt bidragit till den sportsliga vändningen detta år. Framförallt vill vi uttala vårt enhälliga stöd för Billy Magnusson, som under många turbulenta år varit den som professionellt och lojalt stått för kontinuitet och balans i truppen och på planen. Billy har alltid och i alla sammanhang satt BoIS före allting annat, i både diskussion och handling.

Men självklart måste vi respektera att klubben gör en annan bedömning och det är inte besluten i sig vi vänder oss emot.

Klubbens värdeord – tomma floskler
Det vi vänder oss emot är hur hänsynslöst besluten har genomförts och hur nonchalant klubbens företrädare har hanterat den kritik som uppstått i kölvattnet av besluten. Denna hänsynslöshet och nonchalans har tyvärr gått som en röd tråd genom klubben under lång tid, vilket fått som konsekvens att ett stort antal tidigare spelare, ledare och andra aktiva inom klubben idag har en bitter relation till BoIS. Förutom att detta är väldigt sorgligt i sig, får det också direkt negativa konsekvenser för verksamheten i form av t ex minskad rekryteringsbas och uteblivna publik- och sponsorintäkter.

”Det kunde skötts bättre”. ”Vi ska bättra oss”.  Dessa urvattnade ord i mediala försvarstal de senaste dagarna från ordförande Gabriel Munck har luttrade BoISare hört till leda under årens lopp. Tyvärr Gabriel, det är inte trovärdigt!

Att orden inte biter framgår tydligt om man läser det som skrivs om klubben på webben av medlemmar, supportrar, tidigare spelare, ledare och andra ideellt aktiva inom klubben. Det kan inte undgå någon hur många det finns som brunnit för föreningen, men som nu är evinnerligt trötta på BoIS. Någonting fundamentalt håller på att gå förlorat och det gör oss djupt oroliga.

Missnöjet är stort – ändå sker ingen förändring. Varför?
En stor del av förklaringen kan härledas till den ekonomiska situation som klubben idag befinner sig i.

Landskrona BoIS ekonomi kan liknas vid att vara på obestånd. Ett drygt årtionde av vidlyftigt spenderande med bristande respekt för beslutade budgetar har bidragit till detta. Ansvaret för detta är fleras, men genom sina många år på ledande poster i föreningen är det ordförande Gabriel Munck och vice ordförande Peter Condrup i sittande styrelse som måste anses ha det största ansvaret för att det ser ut på detta vis. För att hålla verksamheten ekonomiskt flytande i denna nedåtgående spiral har enskilda styrelseledamöter ”lånat ut” pengar till klubben och därigenom skapat ett beroendeförhållande till verksamheten som är allt annat än sunt.

Att bli invald i Landskrona BoIS styrelse är en stor ära och möjlighet att aktivt verka för förändring. Vi har själva haft mycket höga och långsiktiga ambitioner med våra styrelseengagemang. Tyvärr såg vi oss tvingade att avgå långt i förtid, då vi gång på gång sett att gemensamt fattade beslut inte följs, att klubbens värdeord inte efterlevs och att enskilda styrelseledamöters personliga agendor styr på bekostnad av föreningens bästa.

Det finns idag mycket få personer, om ens någon, som vill sätta sig och arbeta ideellt i Landskrona BoIS styrelse. Detta beror INTE på att det skulle råda bristande intresse eller engagemang. Vi är övertygade om att det finns ett stort antal kompetenta personer med BoIS-hjärtan som är villiga att lägga ner den tid som krävs och har förmåga att dra in de pengar som behövs. Men inte under de förutsättningar som nu råder, där du aldrig kan veta om det som sägs också är det som menas eller vilken agenda det egentligen är som styr. 

Gabriel Munck och Peter Condrup,
Vi betvivlar inte att ni inget hellre vill än att ta BoIS tillbaka till Superettan igen och ”ställa allting tillrätta”. Gott så, men det ger er inte tillåtelse att agera hur som helst. Ingen är större än klubben, inte heller ni.

Det minsta vi kan begära är att ni, och övriga styrelsen för Landskrona BoIS, ger de drabbade trotjänarna en offentlig och seriöst menad ursäkt.

Per Eriksson – styrelseledamot 2015
Fredrik Lind – styrelseledamot 2014-2015
Linus Malmqvist – fd lagkapten, styrelseledamot 2015


Klippt medlemskort

2016-11-14 08:55

Gabriel,

Det räcker nu, efter moget övervägande avsäger jag mig mitt medlemskap i Landskrona BoIS.

Jag har varit medlem i BoIS i mer än 25 år, och det har stormat och varit oroligt kring favoritlaget många gånger, men nu kändes det som om man va på rätt väg. Trea i tabellen, bra fotboll och som det för en utomstående kan verka, lugn, glädje och harmoni i truppen. Äntligen va vi många som sa efter säsongen, äntligen är vårt kära BoIS på G igen. Så kommer Bomben, som ingen hade önskat eller frågat efter. Thern och Svensson in i tränarstaben.

Det räcker nu, man kan inte behandla trogna BoISare som du och Condrup har gjort.

Billy Magnusson och Mikael Dahlgren två urBoISare, får sparken, istället för att ta vara på deras kunskap på annat sätt i klubben. I bara farten så försvinner samtidigt det tunga fotbollskunnandet ur fotbollutskottet med Bernt Lindgren och Mikael Hjelte.

Tyvärr, det är med tungt hjärta som jag klipper sönder mitt medlemskort, men det räcker nu.

Sten Karlsson


Ord om nattetid...

2016-11-11 09:05

Hej på er Landskrona Direkt-läsare!
Vet ni vad?
Jag blev mormor igen. 3:e i skalan.
Det är ofattbart vad lycklig jag blev.
Ett nytt liv till världen, vad kan jag mer begära?
Ja, jag fick låna en citatbok av Håkan.
Den är bra, den är mycket bra.
Där fann jag dessa kloka ord.
“Det är en sak jag uppskattar hos små barn.
De går runt och visar fotografier på sina föräldrar”.
Tage Danielsson
En svensk författare, poet, manusförfattare, filmregissör och komiker.
Född: 5/ 2-1928
Död:13/10-1985

Må väl!
Geula “Viola” Lesén

P.s Det är isigt därute.
Gå/kör/åk försiktigt!
Var rädda om er, är ni snälla.


Tack Leif

2016-11-10 15:26

Jag vill rikta ett personligt tack till Leif Olin (S), som förminskar alla som jobbade med Karnevalen detta året. Att reducera vår insats till “langos, tivoli och magdans” förmedlar ett tydligt budskap till de involverade och stadens röstberättigade invånare, för att inte tala om alla barn som var med i tåget detta året.

Att minimera stadens kulturstatus till bara detta är en skymf mot alla de andra initiativ som också tagits. Du har missat en del tror jag. Kronan på verket i mina ögon är fotofestivalen, eller vill du kalla den för “lite bilder uppsatta i stan”?

För mig som är född, uppväxt och verksam i Landskrona är det svårt att identifiera mig med den bilden du förmedlar genom ditt sätt att beskriva staden. Jag ser en stad som har en framtidstro, stolta invånare som ser en förändring åt det bättre med en ny stadsdel som växer fram. Ny fantastisk skola på gång med resultat som förbättras. Frågan är om det blir bättre av att man tycker allt är mörkt som natten och gnäller, eller om man ser potential för förbättring och därmed också agerar?

Det är dokumenterat att Landskrona har en skev fördelning av bidragsberoende invånare i förhållande till rikssnittet. Det ger en ekvation som är omöjlig att lösa om vi vill få staden att gå runt. Det handlar inte om att kasta ut fattiga, det handlar om att locka till sig höginkomsttagare som kan bidra till att staden utvecklas. Taktiken, som treklövern kanske inte vill erkänna, påminner om Robin Hood eller socialdemokratin för den delen. För att hela Landskrona ska lyfta sig behöver vi ta från de rika, men första steget är att locka dem till Sherwoodskogen.

Johan Laurin


Öppet brev till ordföranden Gabriel Munck

2016-11-10 13:53

Gabriel,

Jag vet och många med mig vet att du bara är en galjonsfigur i BoIS styrelse och att du bara är en budbärare åt en annan i styrelsen, som inte vill synas men gärna vill söndra.

Senaste dagarnas rapportering i lokalpressen samt dagens helsida i LP föranleder ett antal frågor, som jag och många med mig gärna vill ha svar på.

  • Jag vet att Styrelsen har det yttersta ansvaret för föreningens verksamhet men hur kan Styrelsen så totalt köra över den som skall verkställa era beslut nämligen den av alla lovordade och prisade fotbollsansvarige, Agim Sopi, den verksamhetschef Styrelsen nyligen skrivit ett nytt kontrakt med för att under ytterligare två år leda föreningens representationslag?
  • Hur kan Styrelsen så totalt ignorera Sopis begäran, som han själv uttrycker så här: “Jag har alltid velat ha Billy och det är ingen hemlighet över huvud taget. Styrelsen vet det, klubben vet det, Billy vet det, spelarna vet det. Alla vet det.” Ändå så gör Styrelsen så här. Varför?
  • Vidare säger Sopi: “Men Billy har helt enkelt varit ett förstaval hela tiden. Han skulle vara där precis som vi har haft. Men klubben valde något annat”.Varför Gabriel Munck? Varför valde klubben något annat?
  • Du motiverade Styrelsens ställningstagande med att ekonomiska skäl låg bakom ert beslut att inte förlänga Billys avtal. Hur går detta ihop med att göra sig av med en halvtidsanställd och i stället avtala med en heltidsanställd plus en halvtidsanställd? Förklara denna ekvation Gabriel.
  • Styrelsen går inte bara emot sin verkställande tjänsteman, Sopi, den går uppenbarligen emot de som skall göra jobbet också, nämligen spelarna. Årets förmodligen bäste spelare, Jonathan Levi, säger så här: “Men jag tycker också det är synd att Billy Magnusson inte blir kvar. Jag tyckte om honom”. Varför har styrelsen inte lyssnat av vad spelarna tycker Gabriel?
  • Rätta mig Gabriel om jag har fel härvidlag, men i år har Billy haft ensamt ansvar för laget i två matcher – båda dessa har BoIS vunnit.
  • Varför blir det så här stökigt under ditt ordförandeskap? Det är ju inte första året det blir denna turbulens kring föreningen. Tycker du inte det är dags för dig att tacka för det som varit och lämna föreningen?

Björn Lind


Avslutande replik till Tillander och Fernebro

2016-11-09 14:42

Anna Fernebro och Jenny Tillander,
Vi tar det en gång till!

Svenska myndigheter upphandlar varor och tjänster för omkring 600 miljarder kronor om året. Regeringens förslag skulle innebära att upphandlande myndigheter ska kräva att leverantörerna ger sina anställda löner, semestervillkor och arbetstider i nivå med kollektivavtal. Däremot skulle kollektivavtal inte vara ett krav (och inte heller tjänstepension eller försäkringar som följer med kollektivavtal).

Regeringen har lagt en proposition som missgynnar de 60 procent av Sveriges småföretag som inte har tecknat kollektivavtal.  I Sverige ska svenska regler gälla. Både på helt privata marknader och vid offentlig upphandling ska arbetstagare ha bra och hyggliga villkor och rimliga löner. För att åstadkomma detta behöver vi bland annat ändra reglerna så att företag som vinner en upphandling ansvarar för att alla deras underentreprenörer uppfyller bra, korrekta och rättvisa villkor.
De som företräder kommuner och myndigheter måste vidareutbildas i hur man upphandlar och vilka krav som går att ställa på företagen. Vi behöver stärka uppföljningen och inspektionerna. Dessa måste vara omfattande, regelbundna och konsekventa.

Mycket av det här hade vi kanske kunnat genomföra tillsammans med den socialdemokratiska regeringen, om den bara hade varit beredd att förhandla med oss. Till och med Almega står bakom SD:s ställningstagande angående LOU. Civilministern har istället valt att under två års tid arbeta fram ett helt eget, mycket omfattande förslag utan att vid ett enda tillfälle stämma av hur Sverigedemokraterna sett på saken. Har Fernebro och Tillander läst förslaget? Eller ni går bara på vad LO:s ”tyckonomer” säger? Förslaget är helt enkelt näringsfientligt.

När det gäller nollvision angående dödsolyckor i arbetslivet, så kan Ni inte bara slänga ur er påstående utan att veta hur det fungerar med budgetmotioner i riksdagen. Det låg som en del i ett större förslag som man röstade emot. Socialdemokraterna bryter ofta ur delar i förslagen och påstår sen att SD röstat mot någonting. Givetvis strävar vi efter en nollvision, det är ju självklart, sen ser ju våra förslag annorlunda ut, det är inget konstigt. SD förstår vikten av att Arbetsmiljöverket behöver resurser för sitt arbete, och därför väljer SD att höja både anslag och ambitionsnivån.

SD vill även uppmuntra arbetet med SAM (Systematiskt arbetsmiljöarbete), genom fler inspektioner från Arbetsmiljöverkets sida och förtydliga att SAM är en föreskrift som samtliga företagare ska följa.
Vidare vill SD återställa anslagen till 2006 års nivå, vilket motsvarar en höjning på omkring 100 mkr årligen ifrån dagens nivå. SD vill också intensifiera arbetet mot olyckor på arbetsplatserna och återställer det statliga stödet till fortbildning av fler skyddsombud. Preskriptionstiden för normalgraden av arbetsmiljöbrott är idag 2 år och vid grova brott 5 år. Denna tid är alldeles för kort när det ofta gäller brott med dödlig utgång. Där vill SD utöka preskriptionstiden till minst det dubbla, 4 år för normalgraden samt 10 år för grova brott.

Avslutningsvis visar Er okunskap om SD:s politik och ställningstagande på något som vi redan visste, nämligen att LO är SD-fientligt och att Ni sprider lögner för att inte tappa fler LO-medlemmar till det snabbast växande arbetarvänliga partiet.

PS: Underskatta aldrig LO-medlemmarnas stöd för SD.

Härmed är debatten avslutad för min del.

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd


77-åring tvingas vårda 101-årig mamma

2016-11-09 09:19

Min kära mor fyllde nyss 77 år gammal, hon är inte infödd i Landskrona, utan träffade min pappa som föddes i Landskrona någon gång, långt innan jag föddes, i Karlskrona, och dom flyttade sen hit.
Hon jobbade på Arbetsförmedlingen så länge jag kommer ihåg, på den tiden när dom gjorde vad namnet sa. Hennes mamma, min mormor, jobbade för flygvapnet på F17 i Blekinge i större delen av sitt liv.
Idag är min mormor 100 år men fyller 101 år på Nobeldagen. Min kära mormor, bara för två år sen var hon helt klar i sinne och minne, hon kunde komma ihåg mina barndomsvänner och vad vi gjorde, bättre än vad jag själv kunde. Då bodde hon fortfarande i Ronneby, och min mor körde dit och tillbaka för att se till så att hon hade det bra.
Till slut så blev det ohållbart. Mormor skulle flytta till Landskrona och bo hos min mor. Mormor kunde inte vara kvar i Ronneby under flytten givetvis, och vi som skulle flytta behövde alla vara i Ronneby, så min mor bad om hjälp från äldrevården. Kunde dom över en helg hjälpa med att hålla koll på mormor medan vi flyttade hennes saker.
Nej.
Det var svaret efter utredning, mormor var kapabel att trycka på larmknappen om det var akut, satt en snörvlande konsult till utredare och bestämde, och anledningen till att jag nämner “snörvlande” är att en kvinna på 100 år med vacklande hälsa kanske inte bör utsättas för smittorisker, men vad vet jag.
Eftersom ingen hjälp fanns att hämta så fick mormor följa med upp under flytten, och morgonen efter gick det inte att kommunicera med henne längre, hon fick ett stroke, och efter det har det bara blivit värre. Hon känner inte igen oss längre. Hon kan inte ta hand om sig själv. Hon vet inte hur hon ska göra för att äta eller gå på toaletten.
Hon förlitar sig 100% på sin dotter, min 77-åriga mor, att klara sig dag för dag.
Mamma är i en ålder där hon själv skulle behöva hjälp, men framförallt där hon skulle ha möjlighet att ha ett eget liv.
Hon har begärt hjälp från kommunala vården för att få hjälp, men det enda hon blivit beviljad är 3-4 timmar i veckan, resten av tiden har hon knappt möjlighet att sköta vanliga bestyr i hemmet, som att tvätta eller ta hand om räkningarna, än mindre att besiktiga bilen eller sköta andra sociala kontakter för egen del.
Allt detta kanske är vad åldringar har att förvänta av samhället idag, fan vet hur det blir när jag inte kan försörja mig.
Häromdagen fick min 101-åriga mormor en räkning på 1.990kr för “omvårdnadsavgift” i 7,53 timmar.

Seriöst…
Vad fan är det?
En kvinna som betalt skatt i hela sitt 101-åriga liv, aldrig begärt bidrag eller legat någon till last, och jobbat för svenska försvaret större delen av det… ska betala nästan 2000kr av sin minimala pension för att någon sitter hos henne i ett par timmar varje vecka?
Min mor får inte en krona för att hon tar hand om min mormor, att hon avlastar äldrevården, och det enda hon ber om blir avslaget. Fy fan.

Jag är 45år gammal nu, men jag vet inte om jag vill bli gammal i det här landet, jag skiter i partipolitiken, men man ska fan få den respekt man förtjänar när man inte längre kan ta hand om sig själv.

Skäms på er, ni som vet att ni är skyldiga, för jag vet att ni vet vem ni är, och än mer skam på er för att ni låter opportunister och populister nyttja er inkompetens.

Björn Persson
icke partipolitisk


Rikemansstad vid havet

2016-11-08 16:15

Möjligen en felskrivning? Eller inte! Redan i andra meningen avslöjar sig Makten i Landskrona och skriver ”förändringen” är möjlig. Så talar och skriver självklart endast de som tror sig skådat ljus och sanning. Retoriken känns igen från sektledare, shamaner, överstepräster och andra. Makten i Landskrona anser sig sitta på ensamrätt till de lösningar, förändringar och krav som framtiden kräver.

Efter tio år vid makten blir det lätt pinsamt, när kommunalråden fortfarande lever i det förflutna och tar ansats där. Närminnet sviktar och de tio åren med egen politisk indolens vad gäller stora för staden viktiga frågor hoppar man över. De storvulna vallöftena om en levande och trygg stad har kommit på skam. Ungdomarna flyr staden, otrygghet och segregation ökar och kulturutbudet för vanliga landskronabor reduceras till langos, tivoli och magdans en gång om året etc.
Maktens mål med ”sin” förändring är att staden skall transformeras till en rikemansstad vid havet. Det skall vara dyrt att bo i Landskrona. På så vis skuffas alla de undan, som inte har råd – låginkomsttagare och bidragstagare. Att detta är målet är inget att hymla om. Ofta uttalat av Treklövern, påhejade av SD.

Makten äger inte den enda och sanna lösningen även om de lever i den fantasivärlden. Jag och vi inom S anser också, att vi måste bli bättre på att möta framtiden och vi ser också problem. Den stora skillnaden är att vi anser att alla skall ha en chans att vara med att påverka och bli delaktiga. 
Makten i Landskrona ser sig som framstående framtidsanalytiker. Men det finns andra som har kloka idéer. Sannolikt ännu klokare, vilket kanske är förklaringen till oviljan att dessa skall få komma till tals. Då avslöjas de egna bristerna och idéerna och riskerar att brisera som såpbubblor den ena efter den andra, hur förförande vackra de än upplevdes när de flimrade förbi. 

Jo, jag tror jag orkar, i alla fall att lyfta mig över de dimridåer som Makten lägger. Där bortom hittar jag en grupp diffusa direktörer vars värderingar vi inte vet, som har skaffat sig makt och inflytande i staden. Vi vet bara att sju direktörer skrev ett brev. Att dessa direktörer ansåg/anser sig utgöra en elit och att de ogillar socialdemokrater. Men var ligger deras privata intressen?
I den nya organisation, som nu skall implementeras är bolagisering ett nyckelord. Det är sådant som direktörer tycker om. Människor med makt. Och pengar.
Men vad tycker alla de anställda som skall effektiviseras – Torkild, Birgitta och Mikael?
BRA är Landskronas värdegrund –  Bemötande, Resultat, Ansvar!
Frågan är om frågan om en ny tillväxt …är särskilt BRA hanterad.

Leif Olin (S)Fält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser