PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Plötsligt tystnade Esbjörnsson

2015-11-05 00:00

Du blev mycket tyst, när jag bad dig och ditt parti att “göra något konkret” och inte bara snacka. Det gällde jobb och utbildning.

Bengt Nissler,
tidigare förv.chef här i 28 år


Usel info om ändrade busslinjer

2015-11-04 00:00

“Ändringen har skyltats på aktuella hållplatser och har suttit uppe ungefär en vecka. Vi har dessutom tillsammans med kommunen gått ut på deras hemsida, delat ut info till kringliggande affärer och andra instanser. Till nästa hållplats är det cirka 300 meter och i rusningstrafik går bussarna var 6:e minut, säger Ulrika Mebius, press- och informationschef på Skånetrafiken.”

Detta är från Direktens artikel angående trafikstörningen denna veckan. Jag har sökt info på hållplatsen och på kommunens hemsida och på Skånetrafikens hemsida. Där står att läsa följande:
“Bussen stannar inte vid Landskrona Artillerigatan, Landskrona Rådhustorget och Landskrona Vilan på grund av vägarbete. Hänvisning till tillfälliga hållplatser vid Vilan och Rådhustorget. Gäller 2015-11-02 kl 5:00 – 2015-11-06 kl 17:00.”

När jag kom ner till hållplatsen Artillerigatan så stod där bara och endast att “Hållplatsen flyttad”.
Jag gick vidare till Vilan och där stod samma. Jag tänkte i mitt stilla sinne om jag skulle traska hela vägen till stationen eller gå hem och ta bilen.
Jag tog bilen.

Jag kollade upp om det fanns info på någon hemsida, men som skrivet, varken på kommunens eller Skånetrafikens sidor står att finna någon info om var jag ska åka treans buss för att komma till stationen.
Jäkligt dåligt av både kommunen och av Skånetrafiken, fast kommunen skyller väl på Skånetrafiken. (det finns väl ingen kvar i stadshuset som tar ansvar för något snart, alla sunda människor slutar (och får betalt i X antal månader)

Jonas Karlsson


Hur ser framtiden ut för BoIS?

2015-11-04 00:00

Nu när säsongen är slut måste Landskrona BoIS ställa sig frågan vilka ambitioner föreningen egentligen har. Nästa år kommer A-laget spela kvar i Division 1, som trots namnet är 3:e divisionen.

Vi som håller på BoIS är medvetna om att det saknas pengar. Men vilket budskap är det klubben sänder ut? Först fick klubbchefen Patrik Johansson gå eftersom BoIS inte hade råd att ha honom kvar. Därefter fick tränaren Zvezdan Milosevic gå av samma anledning, men först hade styrelsen förlängt kontraktet med honom för att 5 veckor senare inse att de inte hade råd. Spelare påstås sitta med dyra kontrakt. Ändå har klubben en väldigt tunn trupp. BoIS lever helt enkelt över sina tillgångar. Då måste de välja väg. När det saknas pengar att värva spelare för då måste klubben satsa på egna spelare och talanger i närområdet. Det måste finnas en enhetlig linje från pojklag, ungdomslag och upp till A-laget. Vilken färdväg vill klubben ha? Ska de satsa på nästa säsong, eller ska de fortsätta harva runt i 3:e divisionen under flera år?

Med 34 säsonger i Allsvenskan och 52 säsonger i näst högsta serien är BoIS en klubb som hör hemma på högre nivå i seriesystemet.

Publikmässigt har BoIS fortfarande många lojala supportrar som trots lagets dåliga spel under de senaste säsongerna fortsätter gå på matcherna. Årets höjdpunkt var jubileumsmatchen mot Örgryte som genom fri entré lockade 4.000 åskådare. I matchen mot Halmia hade skolungdomar gratis inträde vilket innebar att många som annars inte hade kunnat gå fick uppleva fotboll på plats. Landskrona har stor arbetslöshet och många lever med dåliga ekonomiska möjligheter. Landskronahem har 100 fribiljetter till sina hyresgäster som det alltid är kö för att få tag i. Men vad gör övriga sponsorer för publiken? BoIS är en av de klubbar på den här nivån som har flest sponsorer och störst intäkter.

Dessutom är det skamligt att BoIS inte har några flick- eller damlag. En förening som vill kalla sig ”mer än ett fotbollslag” ska självklart också vara öppet för alla. Andra klubbar i trakten har insett att även flickor är intresserade av fotboll och vill spela i ett lag. Men BoIS vill fortsätta vara en renodlad herrklubb.

Lars Andersson
ståplatssupporter


Uppmaning till Esbjörnsson

2015-11-03 00:00

Jonas!
Nu har du skrivit ungefär samma här på Planket tre gånger.
GÖR NÅGOT konkret istället. Det är ju ditt parti, som sitter i regering.
Avsätt resurser och öronmärkt dem.

Bengt Nissler


Migranter

2015-11-03 00:00

Det är tydligen illa ställt med platser i L-a enligt NST. Varför inte upplåta 20 av de äldre stugorna i Semesterbyn? Tak över huvudet, värme, kök, WC, filtar, TV kan hyras m m. Nära till dusch och bastu. Bra standard. “Husmor” och “Husfar” går säkert att ordna liksom mat från någon skola. Låt socialförvaltningen ta ansvar för det hela. Staten betalar – inte kommunen!

Bengt Nissler


November

2015-11-02 00:00

Hej på er Landskrona Direkt läsare!
Det var ju inte länge sedan jag skrev till er om oktober månad.
Ja, nu är det en ny månad igen. Det är otroligt vad tiden går fort.
Här får ni lite mer lärdom om den nya månaden. Förmodligen vet ni det redan.
Eller?
November
November kommer av latin novem =9,
men är den elfte månaden i nuvarande kalendern.
Dess gamla svenska namn är vintermånad.
De rika nu feta Gäss af mig köpa,
Jag hugger ved, till elden jag löper,
Till bad och okyskhet vill jag dig icke råda,
Att taga dryck och ålderlåta.

Det var allt för denna gången.
Kör försiktigt och ta väl hand om er!

Tack för ordet.
Geula ” Viola ” Lesén


Ord på vägen...

2015-11-02 00:00

“Tiden uppför sig som en människa.
När man inte kontrollerar den med en blick på klockan
går den långsammare.”

Gabriel Laub
En tjeckisk – och tysktalande journalist, politisksatiriker och författare.
Född: 1928
Död: 1998

Vid pennan
Geula ” Viola ” Lesén


Utvidgat RUT kan hjälpa integrationen

2015-11-02 00:00

För en vecka sedan kom äntligen positiva besked gällande RUT- avdraget, regeringen och oppositionen enades att utvidga RUT-avdraget till att även omfatta trädgårds-, flytt och it-tjänster. Nu när RUT utvidgas så är det fler tjänster som konkurrerar om samma pott pengar och då behövs mer än någonsin avdraget på 50 000 kronor.

Företagarna startade i början på året #rotupproret på Facebook, en sida som engagerar och berör. Idag stödjer drygt 21 000 rotupproret. Organisationen har drivit frågan om rot- och rutavdragens fördelar och nu har Alliansen möjlighet att göra förändringar efter decemberöverenskommelsens fall. Vi uppmanar Alliansen att bryta ut ROT-avdraget ur budgeten och hoppas att de tar den chansen. Om regeringen begränsar RUT och ROT avdraget så kommer med all sannolikhet svartjobben att öka igen!

Med ROT och RUT jobbens hjälp har många människor kunnat gå från utanförskap, arbetslöshet och svartjobb till sysselsättning. Åtgärden är effektiv och ekonomiskt lönsam för både företagaren, de som får jobb och för statskassan. Vi får inte glömma att 4 av 5 jobb skapas i småföretag samt att var 3:e av kommunernas skattekronor genereras genom dessa företag! RUT-branschen är en av de få som domineras av kvinnor och ofta kvinnor med utländsk bakgrund. Den har varit en kraftig integrationsmotor, där kvinnor genom att starta eget också blivit mer ekonomiskt självständiga.

Det är positivt att RUT-avdraget nu kommer utvidgas till att omfatta fler tjänster, avdraget behövs för att underlätta matlagning, tvätt, städning, rengöring samt flyttstädning med mera. Vi menar att det inte behövs någon sänkning av taket för RUT-avdraget utan att det gemensamma taket för RUT- och ROT-avdrag på 50 000 kronor ska behållas.

Glöm inte att fyra av fem jobb skapas i små företag och det kan bli ännu fler med rätt förutsättningar.

Ina Zachhau, ordförande
Företagarna Landskrona


Jobb och utbildning

2015-11-02 00:00

I Landskrona går 24 procent av ungdomarna arbetslösa samtidigt hittar många företag inte utbildad arbetskraft att anställa. Landskrona kan vända den utvecklingen, men då måste vi välja framtidsreformer och investeringar i mer utbildning för fler jobb.

Ett tydligt mönster är att arbetslösheten drabbar olika grupper på alltmer olika sätt. Arbetslösheten är högst bland dem som saknar tillräcklig kompetens.

Vi socialdemokrater satsar i vår budget i Landskrona på kunskapslyft. Detta för att rusta människor för de jobben som finns men även för de jobben som växer fram.

Under de tio senaste åren har en avslutad gymnasieutbildning utvecklats till en vattendelare på svensk arbetsmarknad. Från att tidigare samvarierat med övriga gruppers arbetslöshet har arbetslösheten bland dem som saknar gymnasieutbildning ökat kraftigt under de senaste tio åren – utan att vi har sett en motsvarande ökning i övriga grupper. Gymnasieexamen är i dag en nödvändighet för att kunna stå sig väl på arbetsmarknaden.

Den socialdemokratiska regeringen satsar i sin budget på arbetsmarknadsåtgärder som har saknats under åtta års tid. Det handlar om satsningar på tranieejobb. Detta för att bidra till kompetensförsörjning i välfärden samt avhjälpa bristyrken på hela arbetsmarknaden. Det ska ge möjlighet att kombinera arbete och relevant yrkesutbildning.

Den höga ungdomsarbetslösheten är ett svek mot unga och ett misslyckande för Sverige. Regeringen införa en 90-dagarsgaranti som ska ge alla unga jobb eller utbildning inom 90 dagar.

Ett införande av 90-dagarsgaranti för unga innebär att alla unga arbetssökande garanteras att senast inom 90 dagar erbjudas ett riktigt jobb, en praktikplats, en utbildning som leder till jobb eller en kombination av dessa.

Vi socialdemokrater vill se en stad där vi ställer krav på varandra och hjälps åt. Vi ska bo i en stad där unga tjejer och killar går till jobbet, tar ansvar, känner sig trygga och just därför är fria. Där unga som idag saknar arbete får en jobbigare morgon, men ett rikare liv. Därför finns ett mål som är viktigare än alla andra och det är tillbaka till full sysselsättning i Landskrona.

Vi vill prioritera investeringar i vår gemensamma framtid för fler jobb och stärkt konkurrenskraft, en jämlik kunskapsskola med tid för varje elev, en bättre miljö och ett hållbart klimat samt en ökad välfärd och trygghet. Tillsammans bygger vi Landskrona helt.

Jonas Esbjörnsson (S)
Kommunalråd för oppositionen


Klara besked - eller...

2015-10-28 00:00

Har Kenneth och Helena gått på kursen “Hur man undviker att svara på frågor”??? I så fall gick de väl ut med högsta betyg.

Bengt NisslerFält markerade med * måste fyllas i
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser