PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Ord på vägen...

2015-11-09 00:00

radhuset_tolv

Hej på er Landskrona Direkt-läsare!
Äntligen måndag. Hoppas att ni har haft en bra helg på alla de fronter.
Det blåsiga vädret, har nu lagt sig. Vi bor ju i Landskrona = staden i vinden.

När jag stod vi Rådhustorget och tittade upp mot himlen häromdagen, fastnade den här bilden i min kamera. Den otroliga vackra, gamla klockan. Går den rätt?

Citat :
“Ju längre jag följer med tiden, desto hellre vill jag bli stående då och då”
Oliver Hassencamp
En tysk kabaré artist, skådespelare och ungdomsbok och romanförfattare.
Född : 05/3-1921 Död : 31/3-1988

Vid pennan:
Geula ” Viola ” Lesén
På bild kan ni åskåda: klockan = tiden.


Vad har Regeringsgatan kostat?

2015-11-09 00:00

Hej alltså alla dessa gatuarbeten en och samma gång i stan!

Värst är ju det mellan saluhallstorget till lasarettet, det har ju hållit på i minst 1 år, en sträcka på cirka 500meter (Regeringsgatan).
Vad har det kostat oss skattebetalare?
Det måste vara det dyraste vägarbete i historien!

För att inte tala om vilka besvär det ställt till med.
Jag undrar vad syftet med hela den grejen är och vad det kostar?

Det är väl tekniska nämnden som har svaren!

Med vänlig hälsning
Lars Ström


Svar till Bengt Nissler

2015-11-06 00:00

Men snälla Jonas! Vad (S) föreslår lokalt är ju helt ointressant. Bara röstfiske. Ni kommer ju ingenstans. Se till att din regering fattar beslut om de övergripande åtgärderna, som blir tvingande för kommunerna.
Medel och mål!

Bengt Nissler


Plötsligt tystnade Esbjörnsson

2015-11-05 00:00

Du blev mycket tyst, när jag bad dig och ditt parti att “göra något konkret” och inte bara snacka. Det gällde jobb och utbildning.

Bengt Nissler,
tidigare förv.chef här i 28 år


Usel info om ändrade busslinjer

2015-11-04 00:00

“Ändringen har skyltats på aktuella hållplatser och har suttit uppe ungefär en vecka. Vi har dessutom tillsammans med kommunen gått ut på deras hemsida, delat ut info till kringliggande affärer och andra instanser. Till nästa hållplats är det cirka 300 meter och i rusningstrafik går bussarna var 6:e minut, säger Ulrika Mebius, press- och informationschef på Skånetrafiken.”

Detta är från Direktens artikel angående trafikstörningen denna veckan. Jag har sökt info på hållplatsen och på kommunens hemsida och på Skånetrafikens hemsida. Där står att läsa följande:
“Bussen stannar inte vid Landskrona Artillerigatan, Landskrona Rådhustorget och Landskrona Vilan på grund av vägarbete. Hänvisning till tillfälliga hållplatser vid Vilan och Rådhustorget. Gäller 2015-11-02 kl 5:00 – 2015-11-06 kl 17:00.”

När jag kom ner till hållplatsen Artillerigatan så stod där bara och endast att “Hållplatsen flyttad”.
Jag gick vidare till Vilan och där stod samma. Jag tänkte i mitt stilla sinne om jag skulle traska hela vägen till stationen eller gå hem och ta bilen.
Jag tog bilen.

Jag kollade upp om det fanns info på någon hemsida, men som skrivet, varken på kommunens eller Skånetrafikens sidor står att finna någon info om var jag ska åka treans buss för att komma till stationen.
Jäkligt dåligt av både kommunen och av Skånetrafiken, fast kommunen skyller väl på Skånetrafiken. (det finns väl ingen kvar i stadshuset som tar ansvar för något snart, alla sunda människor slutar (och får betalt i X antal månader)

Jonas Karlsson


Hur ser framtiden ut för BoIS?

2015-11-04 00:00

Nu när säsongen är slut måste Landskrona BoIS ställa sig frågan vilka ambitioner föreningen egentligen har. Nästa år kommer A-laget spela kvar i Division 1, som trots namnet är 3:e divisionen.

Vi som håller på BoIS är medvetna om att det saknas pengar. Men vilket budskap är det klubben sänder ut? Först fick klubbchefen Patrik Johansson gå eftersom BoIS inte hade råd att ha honom kvar. Därefter fick tränaren Zvezdan Milosevic gå av samma anledning, men först hade styrelsen förlängt kontraktet med honom för att 5 veckor senare inse att de inte hade råd. Spelare påstås sitta med dyra kontrakt. Ändå har klubben en väldigt tunn trupp. BoIS lever helt enkelt över sina tillgångar. Då måste de välja väg. När det saknas pengar att värva spelare för då måste klubben satsa på egna spelare och talanger i närområdet. Det måste finnas en enhetlig linje från pojklag, ungdomslag och upp till A-laget. Vilken färdväg vill klubben ha? Ska de satsa på nästa säsong, eller ska de fortsätta harva runt i 3:e divisionen under flera år?

Med 34 säsonger i Allsvenskan och 52 säsonger i näst högsta serien är BoIS en klubb som hör hemma på högre nivå i seriesystemet.

Publikmässigt har BoIS fortfarande många lojala supportrar som trots lagets dåliga spel under de senaste säsongerna fortsätter gå på matcherna. Årets höjdpunkt var jubileumsmatchen mot Örgryte som genom fri entré lockade 4.000 åskådare. I matchen mot Halmia hade skolungdomar gratis inträde vilket innebar att många som annars inte hade kunnat gå fick uppleva fotboll på plats. Landskrona har stor arbetslöshet och många lever med dåliga ekonomiska möjligheter. Landskronahem har 100 fribiljetter till sina hyresgäster som det alltid är kö för att få tag i. Men vad gör övriga sponsorer för publiken? BoIS är en av de klubbar på den här nivån som har flest sponsorer och störst intäkter.

Dessutom är det skamligt att BoIS inte har några flick- eller damlag. En förening som vill kalla sig ”mer än ett fotbollslag” ska självklart också vara öppet för alla. Andra klubbar i trakten har insett att även flickor är intresserade av fotboll och vill spela i ett lag. Men BoIS vill fortsätta vara en renodlad herrklubb.

Lars Andersson
ståplatssupporter


Uppmaning till Esbjörnsson

2015-11-03 00:00

Jonas!
Nu har du skrivit ungefär samma här på Planket tre gånger.
GÖR NÅGOT konkret istället. Det är ju ditt parti, som sitter i regering.
Avsätt resurser och öronmärkt dem.

Bengt Nissler


Migranter

2015-11-03 00:00

Det är tydligen illa ställt med platser i L-a enligt NST. Varför inte upplåta 20 av de äldre stugorna i Semesterbyn? Tak över huvudet, värme, kök, WC, filtar, TV kan hyras m m. Nära till dusch och bastu. Bra standard. “Husmor” och “Husfar” går säkert att ordna liksom mat från någon skola. Låt socialförvaltningen ta ansvar för det hela. Staten betalar – inte kommunen!

Bengt Nissler


November

2015-11-02 00:00

Hej på er Landskrona Direkt läsare!
Det var ju inte länge sedan jag skrev till er om oktober månad.
Ja, nu är det en ny månad igen. Det är otroligt vad tiden går fort.
Här får ni lite mer lärdom om den nya månaden. Förmodligen vet ni det redan.
Eller?
November
November kommer av latin novem =9,
men är den elfte månaden i nuvarande kalendern.
Dess gamla svenska namn är vintermånad.
De rika nu feta Gäss af mig köpa,
Jag hugger ved, till elden jag löper,
Till bad och okyskhet vill jag dig icke råda,
Att taga dryck och ålderlåta.

Det var allt för denna gången.
Kör försiktigt och ta väl hand om er!

Tack för ordet.
Geula ” Viola ” Lesén


Ord på vägen...

2015-11-02 00:00

“Tiden uppför sig som en människa.
När man inte kontrollerar den med en blick på klockan
går den långsammare.”

Gabriel Laub
En tjeckisk – och tysktalande journalist, politisksatiriker och författare.
Född: 1928
Död: 1998

Vid pennan
Geula ” Viola ” Lesén



Fält markerade med * måste fyllas i
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser