PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Nej, jag är inte avundsjuk!

2019-08-28 10:51

Det här handlar inte om avundsjuka, det handlar om hur man förvaltar våra skattepengar Anderberg och NE Svensson!
Avundsjuka kan man tala om när t ex någon är avundsjuk på att någon fått en fin gravsten eller annan sten. Eller fått något annan förtjänsttecken, som inte kostat skattebetalarna något. 
Och nej, jag vet verkligen inte vad denne kommunale tjänsteman, C. Alexandersson, gjort som skulle vara så storartat att han beviljas nästan kungligt apanage och tjänstebil långt utöver det vanliga. Och framför allt långt över ingångna avtal. Och Anderberg, alla som använder tjänstebil utöver tjänst får skatta för förmånen. Inget heroiskt i detta alls. Han som alla andra ska bara uppfylla sitt kommunala tjänsteuppdrag. Det enda jag sett av denne man är hur han vid tändningen av vår fina julgran på Rådhustorget stod och vinkade på Rådhustrappan med fru och barn likt presidenten på Vitahustrappan. Låt mig slippa den osmakliga scenen igen. 

Vad jag vet är däremot hur personal heroiskt sliter för dålig lön och usla arbetsvillkor i vård, omsorg och skola. 
Det är också så att om man betalar skatt i Landskrona och Sverige, och t ex inte är skriven i USA eller andra länder, så irriterar man sig på sådant slöseri. Speciellt i en kommun där man inte har råd med t ex elevassistenter eller drägligt boende för gamla och sjuka. 

Er avundsjuka luktar nyliberalistisk och vitvinhögersk missunnsamhet från gammalt 90-tal. 
Det gäller för de folkvalda att fördela våra skattepengar rätt. 

Lena Nilsson


Tesla eller inte Tesla - Smaklöst eller inte smaklöst

2019-08-28 10:30

Nu börjar det bli som i sandlådan!
Jag är inte ett dugg avundsjuk  eller besatt av tanken att alla skall ha det lika!
Då hade du, NES oxå fått en sten på Östergatan tillsammans med alla sömmerskor på Emonds eller Schlasbergs, varvsarbetarna, Supras mm fotfolket som bar upp dessa företag med sin arbetsinsats!

Jag tycker däremot att  i en tid av felräkningar som måste rättas till då barn i behov av assistenter fråntas det stödet, pensionärer med låg inkomst skall betala mer och mer av sin redan låga pension i form av höjda avgifter det sticker ut att Herr Christian Alexandersson skall ha en extremt dyr Tesla!

På tal om BoIS – under alla minna år i Halmstad, 42, talades det om hedersmannen Frank Marshall ( oxå tränare i BoIS) att han aldrig skrev ett kontrakt. Han tog i hand o sa: A deal is a deal!  ( Ett avtal är ett avtal ). Sant eller inte! Så beskrivs han fortfarande i Halmstad!

Håkan Lans


Svar till Nils-Eric “Nes” Svensson

2019-08-28 09:34

Hej Nils-Eric,
Vad gäller ordet kompetens som numer alltsomoftast används för att försöka förklara (ursäkta) dessa fantasilöner och olika förmåner som
delas ut. Hur mäter man kompetens egentligen? Du verkar vara mycket kunnig i detta så viktiga ord så vänligen förklara för mig som inte har
förstått detta. Kan du då också berätta vilken kompetens denna stadsdirektör rent konkret besitter eftersom du tycks anse att han värd alla dessa 
pengar och förmåner. Här kastar jag in en brasklapp, hur länge kommer stadsdirektören stanna i Landskrona innan han far vidare i sin jakt på nya utmaningar (kan även läsas som större lön och fler och bättre förmåner).

Du skriver “kanske en god investering”, men här är du tydligen inte så  säker att kompetensen räcker till! Om det blev en dålig investering, tycker du då att han han bli återbetalningsskyldig? Hur mäter man denna investering egentligen?
Du skriver även “för att behålla en man som säkert har ansvarat för  mycket av den positiva utvecklingen i Landskrona de senaste åren”.
Hur vet du att han har det ensamma ansvaret? Det kan ju i själva verket  vara så att han har duktiga personer under sig som så att säga får göra 
“skitjobbet” och stadsdirektören tar emot all ära och berömmelse via sin enorma lön och sina förmåner.
Men du kanske är så bekant med denna stadsdirektör att du vet.

Vad gäller Norra Borstahusen så var väl tanken att det skulle flytta in från andra kommuner och öka skatteintäkterna, eller? Du som tycks besitta väldiga kunskaper inom området kan väl berätta hur utfallet blev. Hur många flyttade från centrum och övriga områden ut till Norra Borstahusen kontra inflyttade från andra kommuner?

Kanske segregeringen rent av ökat inom de olika centrumområdena. Det kanske du också har vetskap om.
Nu är jag inte en landskronit som du säger dig vara, vad nu en landskronit är för något!? Kan det stämma att för att få en så välrenommerad titel som du skall man ha tre generationer tillbaka i Landskrona. Stackars mig som då aldrig kan få denna så viktiga titel som jag förstått är mycket viktig.

Sammanfattningsvis med ovanstående är att mäta kompetens för att sedan sätta löner och förmåner är inte så lätt och rättvisande.

Mvh/Kjell Andersson
En som nöjer sig med cykel


Teslan igen

2019-08-27 15:18

De som ondgör sig över Alexanderssons Teslabil kanske inte vet att av den totala leasingkostnaden så läggs hälften av denna på Alexanderssons lön och hans skatt till stat o kommun höjs väsentligt. Hans kvalifikationer bör väl ingen människa ifrågasätta. Sen han kom i stadens tjänst har ett stort antal företag etablerat sig i Landskrona! Han är säkert inte ensam om att lockat hit dessa men hans tidigare tjänster skvallrar i hög grad om hans kompetens och kontaktnät. I de avundsjukas kretsar tas inte hänsyn till framgångsrika o kunniga personer utan skall han eller hon ha skall också jag ha!

En icke avundsjuk
Kenth Anderberg


Alexandersson Tesla

2019-08-27 14:35

Så, hur mycket mer kostar Alexanderssons Tesla än en “anständig” bil? Flera hundra tusen, säkert. Men det är kanske en god investering för att behålla en man som säkert har ansvarat för mycket av den positiva utvecklingen i Landskrona de senaste åren. Är det en bra investering för att slippa gå tillbaka till Folkets Hus-åren när rättvisan dömdes efter Jantelagen och en grådyster verklighet var normen. Vad har Norra Borstahusen och uppsnyggningen av Öster betytt för stan, inte bara för de tacksamma få som vunnit på förändringarna, men för den shabbiga “image” som Landskrona fått? Skall vi önska oss tillbaka till den tid då Wallsten uttryckte sin filosofi så här: “Vi skall väl inte bygga hus som vanligt folk inte kan bo i!” ? 

Han menade väl att de med högre inkomster skulle bo i Bjärred eller i Helsingborg och åka till jobbet i Landskrona i sina miljondyra bilar och lämna de många miljonerna i skatteintäkter i tacksamma Bjärred och Helsingborg.

Lokalpolitikerna har också ojat sig och tycker nu att det är hemskt med dyra tjänstebilar förstås. Utan att kommentera varför de tycker så. Man måste vara politiskt korrekt förstås.

Jag kommer att tänka på BoIS. Mår laget bäst av ha vanliga spelare som får samma speltid som alla andra spelare och som kör Toyota till IP, eller kan det behövas en och annan teknisk målspottare som kommer till träningen i en, hemska tanke, Tesla?

Kanske hade Alf Henriksson rätt när han skrev:

DET FINNS VERKLIGEN ORSAK ATT KLANDRA
ATT EN DEL HAR DET BÄTTRE ÄN ANDRA
FÖR RÄTTVISANS SKULL BÖR VI GILLA
ATT ENVAR HAR DET LIKA ILLA!

Nils-Eric “Nes” Svensson
Landskronit


Tesla X och stadsdirektören

2019-08-27 09:15

Enligt Torkild Strandberg så sitter kompetensen i vilken bil man framför!
Jag citerar ett uttalande han gjort för Lokaltidningen “Då har jag att ta ställning till om den kompetens som Christian besitter motiverar totalkostnaden för hans lön, och bil”
Stadsdirektören i Landskrona, Christian Alexandersson, måste enligt detta konstaterande besitta en otroligt enorm kompetens. Jag undrar i mitt 
stilla sinne: vad gör en stadsdirektör i en sådan förhållandevis liten stad som Landskrona?
En annan fråga som blir aktuell, vilken kompetens har då en som cyklar?

Kjell Andersson


Det har gått för långt

2019-08-26 10:22

I dag är det ett tvång för demenssjuka personer att pröva alla insatser inom hemvården innan man får ett särskilt boende. 

Om de sjuka och deras anhöriga har önskan att bo hemma skall de givetvis få det. 

Även om de dementa och de anhöriga har insett att det inte håller att bo hemma, måste man prova och prova. Trots att de dementa misslyckas gång på gång. 

Trots allt det fantastiska arbete som de flesta av våra anställda gör, så far många av de dementa och deras anhöriga mycket illa. Många äldre lever i förnedring och i vissa fall även i misär. 

Många anhöriga kör fullständigt slut på sig själv eftersom stadens resurser för hemtjänst och hemvård inte räcker till. 

Personal gråter och säger till anhöriga att det är tur att det finns anhöriga som kan hjälpa till. 

Våra äldre dementa som jobbat och slitit i hela sitt liv är värda ett bättre liv.

Vi Socialdemokrater anser att taket för att få ett boende måste sänkas.

Eva Örtegren (S)


Från Studentbostäder - till högsta klass

2019-08-26 10:01

Ser på morgon-TV att det råder enorm brist på studentbostäder i de flesta universitetsstäder.
Skulle vi i Landskrona inte kunna bygga lite billiga lägenheter, där minst 80% blir just studentbostäder?
Tåg till Lund tar ner 17 minuter! Om man då bebygger några kvarter på åkrarna nära stationen – och även nära Häljarps station, skulle detta generera en viss föryngring av vår stad. Elever som tagit studenten i Landskrona ges förtur – vilket i sig självt skulle popularisera Landskrona som gymnasiestad. Hela Dammhagsskolan borde byggas om och bli som “Spyken” i Lund. Det gör det inte lättare att komma in på universitetet, men de som kommer in från “nya Läroverket” slipper leta bostäder i Lund. Ett tågkort kan, i samverkan med Skånetrafiken, kanske rabatteras och ingå i hyran. Och man får en utbildningskedja för framtiden i Landskrona.
 
Dessutom bör vi aktivt satsa på ett litet nöjesdistrikt och återöppnande av lite pubar, dansställen och liknande t.ex. på Ödmanssonsgatan och Rådmansgatan. Medan nedre Regeringsgatan – mitt emot det universitetsförberedande gymnasiet, bör återfå sin forna glans som socitétsområde, med våningar (snarare än lägenheter), kök som ligger “avsides” – samt luftiga salonger och bibliotek ej sällan separerade med skjutbara glasdörrar. I äkta högsta-klass stil med ornament och kanske blyfönster i trapphusen. Väggar avsedda för konst och bokhyllor, inte bara en trist vägg-TV.
Jag talar riktig klass här! Inte öppna “köksö- lösningar” mitt i en 130 kvm våning och elände utan stil och klass.
Och kanske t.o.m. med portvaktslägenhet på entréplanet. Många av fastigheterna just på nedre Regeringsgatan har denna grundpotential. Om t.ex. hiss saknas, brukar det fungera att låta bygga en på innergårdarna.
 
Och på tal om Svaneholmsvillan – var tror kommunledning och byggnadskontoret att någon riktigt rik företagare skulle vilja slå sig ned i Landskrona stad ? Nu finns det inte många “riktiga villor” kvar ! Dela inte upp våra finaste klenoder.
 
Vi behöver bostäder av alla klasser – från våra infödda “A-lagare”, våra yngre, våra företagare och arbetare inom alla inkomstklasser
– och “Hellerup-villor” för de verkliga potentaterna. Som Emonds Villa Borgia och Svaneholm HAR varit. 
 
Vi behöver sålunda mer än enbart denna enfaldiga ofta onödigt dyra medelmåttighet – men också mindre boenden för de yngre
och bosättare i 20-årsåldern. Kort sagt fastigheter på hela skalan. Från 2000 kr/mån till 30.000 kr/mån och från radhus a en miljon upp till riktiga villor a 50 miljoner.
 
Pontus Eriksson


Tesla eller dessa fantastiska män i sina dyra maskiner

2019-08-23 14:21

Vår fantastiske stadsdirektör är så duktig att han måste köra Tesla – Ingen folkbil typ Mercedes, BMW eller Volvo. Nej, fint skall det vara!
Vi fotbollsintresserade raljerade friskt om HIF som : Mjölkkossan.
Nu har vi en ny Mjölkkossa att raljera om: Landskrona kommun!
Här räknas det uppåt väggarna, betalt utan att arbeta för att gå vidare mot nya utmaningar, chefer slutar  lite då och då mm, mm!
Det läggs ner mycket pengar på undervattens projekt!
Jag är förvånad över att det reageras så lite om detta – eller är det den , i viskande ton, så omtalade tystnads kulturen som talar!
Jag får väl trösta mig med Herr Torkild Strandbergs försvar av Teslan att vill man ha kompetent personal så kostar det oavsett avtal!
I detta sammanhang kan jag konstatera att Herr Torkild Strandberg cyklar!

Håkan Lans


Svar på teknisk chef Niklas Geidenstam inlägg

2019-08-20 15:49

Jag vill bara påpeka att bilderna som härrör från Häljarp är på sådan mark som staden skall sköta och det är endast de små områdena som är avbildade.

Göran Wramfelt
Ordf. Häljarp Saxtorp Byaförening.Fält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser