PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons
Lördagen den 22:e januari
2.7°C 4.1m/s
Dagens namn: Vincent, Viktor

Svar till Fredrik Rosengren

2019-08-16 16:01

Hej Fredrik,

Inte helt oväntat lyckades nu Borstahusen kvala in på ett inlägg gällande brist på åtgärder i stadens förorter. Men till vår allas förvåning går de inte ens säkra i Borstahusen från kommunens onåd. Här är en bild på Mellangatan från igår där man tydligt ser att kommunens toppolitiker är omåttligt selektiva när det gäller skötsel av allmänytorna. Märk tydligt hur de fullkomligt ignorerat skötsel på trottoaren framför det närmaste huset medan efterföljande hus har haft kommunens arbetare till att polera stenarna med tandborstar. Livet är bra orättvist även i Borstahusen verkar det som. Det handlar alltså inte om var du bor, utan vem du känner. Eller så har respektive husägare tagit hand om sin del av trottoaren själv för att kommunen inte är där och fixar. Det är också en teori, men den känns allt för overklig i detta konspiratoriska samhälle vi har där allt måste kopplas till politiker och deras brister. Nä, detta är inget annat än en skandal som måste utredas.

Johan Laurin


Svar till Fredrik Rosengren

2019-08-15 09:03

Nej jag tycker inte bilderna “talar för sig själv”. Soptömning är en sak – men detta är inget som framgår av bilderna.
Det som kallar ogräs kan ni väl själv ta bort, om den biologiska mångfalden nu är så störande för er? Det finns inte en gata eller trottoar i stan utan att det uppstår växtliv av sig självt överallt i stan. Hela perioden april-november. Detsamma gäller på kyrkogården och gamla kyrkogården. Och verkligen i Borstahusen också. Gällande växtlighet tycker jag tvärtom – att det borde läggas mindre skattepengar att ta bort “oplanerad växtlighet”. Citat från Tage Danielssons film “Äppelkriget” – där tyska investerare vill erövra Österlen och kalla det “Deutchniland”:
“Tänk så mycket lättare det blir med renhållningen, när vi fått hela Deutchniland asfalterat”

Jag delar din uppfattning om att soptömning naturligtvis skall fungera.  
 
Pontus Eriksson


Svar till Pontus Eriksson

2019-08-14 11:55

Talar inte bilderna för sig själv?! Fullt av ogräs i halva byn, soptunnor lyser med sin frånvaro och det är allmänt ovårdat. Vi som bor i byarna betalar samma skattesats som de i stan, ändå ser vi inte en tendens till försök från kommunen att göra lite trevlig i byarna. Varför inte lite krukor med blommor vid in och utfarterna samt övergångsställena i byn? Någonting som åtminstone lyser upp lite eller går allt som vanligt till Borstahusen?

Fredrik Rosengren, Häljarp.


Göran Wramfelts fotografier

2019-08-13 11:54
Jag tycker det ser mycket trevligt och fint ut på dessa bilder.
Exakt vad är det du önskar skattepengar till här?
Vill du ha fler eller färre stenblock ? Eller vad?
 
Pontus Eriksson

Skötsel av stadens områden

2019-08-12 13:53

Hej politiskt valda och tjänstemän i Landskrona Stad.

Vi har under hela sommaren sett hur snyggt utsmyckad Landskrona stad har blivit med blommor/växter i rondellerna och ett stort antal utplacerade krukor.
Men vad har Häljarp, Glumslöv, Härslöv och Asmundtorp fått? Vi tycker ni ska notera detta vid er årliga inspektionsresa.
Istället ser det ut som på bifogade bilder i Häljarp och säkert även på flera utav de av staden skötta kommunala och områdena i dessa orter.

Vi är i dessa orter nettoskattebetalare, och nu efterlyser vi åtgärder av våra ansvariga politiker och tjänstemän.

Göran Wramfelt
Ordförande Häljarp Saxtorp Byaförening.


Med anledning av Måns krönika

2019-08-12 10:33

Dristade mig till att räkna på den uppskattning av antalet kriminella i Landskrona du gjorde!
Landskrona stad har enligt tillgänglig information (https://www.landskrona.se/kommun-politik/kommun/statistik/)
45 775 invånare! Om vi nu räknar på dina 2% så får vi antalet till 915 personer!
Jag tycker det ger ett helt annat perspektiv än vad du ville framföra!

Kjell Andersson

 


BoIS-historia

2019-08-12 09:54

Många är nog liksom jag glada att LD nämner David Jönssons storverk om BoIS historia. Google ger mycket om de kändaste spelarna, men nu får man 
en del exaktare detaljer. Jag tittade genast på mina stora idoler i  slutet på tjugotalet och början av trettiotalet, Satte, Tjodde, Buckla, Hacke, Bergsten och Sigge. Och så den senare Folke Lundqvist för han var  min klasskamrat. Jag minns att jag och mina kamrater när vi spelade fotboll, fick målvakten anfallare att tappa koncepterna genom att säga: “Här ser du Sigge”.
LD nämner ordet laguppställning. Spelet var enklare på den tiden för det  var bara 1 2 3 5 som var tänkbart.

Göran Hammarström


Tack Landskrona Trädgårdsgille

2019-08-12 09:51

Vill tacka för de fantastiska trädgårdsdagarna som ni arrangerar varje år. Vi och väldigt många med oss ser verkligen fram emot dem. 
Vi träffar trevliga, kreativa utställare med massor av roliga idéer. 
Vi träffar också bara trevliga och avslappade människor. Det är som lite av Landskronas och landskroniternas gamla själ kommer fram dessa dagar. Skaparglädje och intresse för blommor och grönt spirar. 
Så skönt med en marknad utan skrålande tivolin och tung doft av langos och pommes. 
Utan bara vackra ting och växter intill vårt vackra lummiga Citadell och fina konsthall. 

Tack
Lena Nilsson
Håkan Lans


Parasiter

2019-08-08 15:32

Ännu en gång! Pang – en skugga springer iväg! En fasad, lite fönster och en skulptur förstörs! Tur att ingen människa blev skadad!
Mönstret känns igen!
Först attacker mot enskilda och enskildas bostäder sedan mot myndighets byggnader. Det har hänt i Malmö, Helsingborg och nu i Landskrona. Raden kan bli lång!
Parasiterna slåss om revir och måste till varje pris gripas, lagföras och låsas in!

De parasiter som nu griper till våld har en gång varit små och oskyldiga  men något har hänt på vägen.
Jag var speciallärare (40 år) på en skola, i en annan kommun, i ett område med stora sociala problem. Jag arbetade med elever som på olika sätt hade svårigheter. De elever som vi inte lyckades med hade nästan alla  något gemensamt: 
På olika sätt ”frånvarande” föräldrar som var svåra att nå, komma på möten mm, mm. Det fanns ibland skäl jag kunde förstå men aldrig acceptera!
Barnen hade vi tidigt lagt märke till: de var ofta ute sent på kvällarna i mycket tidig ålder (7-9 års ålder), förskola och skola gjorde orosanmälningar, tobak, alkohol och tyngre droger kom tidigt in i de här barnens ålder. De var ofta inblandade i stölder och/eller snatterier. De åkte fast men rätt snart var de igång igen! Körde moped innan 15 utan hjälm – Ja, listan kan bli lång!
De blev gårdagens och dagens parasiter!
Lyckades vi någon gång då? Ja!
A och O var ett nära samarbete med föräldrar. Föräldrar som fick hjälp med att upprätt hålla de gränser de satte och stöd i arbetet med åtgärder som belönade gott beteende!
Vi jobbade oxå mycket nära Socialen och Polisen.

Jag är född och uppväxt på Ödmanssonsgatan , Tranchellsgatan, Fiskargränden och Koriandergatan här i stan.
Jag hade klass och skolkamrater som hade det oerhört tufft. Dåliga bostäder, svårt i skolan osv men ALDRIG att de gjorde vad de som jag kallar parasiter gör idag!

Det finns lagar och bestämmelser i  Sverige! Tillämpa dem!
Jag försöker leva efter en som den välkände (i alla fall utanför NES’ umgänge ) Björn Afzelius sjunger Gammaldags moral: Jag håller högst 40 på Erikstorpsvägen, kör inte vänstertrafik  vid trafikdelare osv. För det mesta gör jag nog rätt men ibland har det blivit fel och jag utan snyftande föräldrar eller reportage har fått ta konsekvenserna ( några parkeringsböter).

Till sist:
Till alla inom skola, sjukvård o dylikt: Gör orosanmälningar till Socialen – inte till någon sorterande överordnad!
Till föräldrar: Låt inte era ungar springa vind för våg på kvällar och helger!

Håkan Lans


Attentatet mot stadshuset

2019-08-08 12:31

Natten mellan onsdag och torsdag skedde ännu en sprängning!
Jag väljer att kalla det för ett attentat vilket  ju är den rätta  benämningen på detta sprängdåd! Politiker och media brukar välja att kalla sådant för sprängning, som man då  kan vilseledas tro det handlar om något enkelt och mindre farligt.

Attentatet är ett hot mot hela det svenska samhället, våra svenska värderingar och kulturella särart. Om inget radikalt görs kan detta leda till ännu värre dåd. Det räcker inte längre att komma med floskeln, att det är oacceptabelt.

Det behövs bl.a radikala förändringar från skolans sida och uppåt i samhället.
Det får vara slut med att ständigt låta personer använda  kränkningskortet så fort personen inte tillåts göra som hen vill.

Med detta korta inlägg vill jag försöka skapa debatt, och önskar svar från ansvariga politiker i Landskrona vad de tänker göra.

Kjell AnderssonFält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser