PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Fråga till HR-chefen

2018-04-25 09:21

Jag sade i fjor upp min lärartjänst efter lång och trogen tjänst. Då väntade en mycket medioker pension, vilket bekymrar mig mycket.
Men nu får jag hopp om ny inkomst då jag läser om utbildningschefens avgångslön.
Jag tänkte att jag ju kunde erbjuda mina tjänster som lärare i Landskrona kommun.
Jag lovar att inte bli långvarig på tjänsten. Det kan bli tungt i min ålder. Utan jag kan ju säga upp mig ganska snabbt och sen få 77 000 i 16 månader utan att arbeta.
Jag förutsätter ju att jag i likvärdighetens namn får samma villkor som utbildningschefen? Eller hur Karolina Håkansson?
Alla skall ju behandlas likvärdigt oavsett var i organisationen man arbetar. I alla fall enligt din förklaring i HD.
Väntar med spänning på ett likvärdigt erbjudande.

Med vänlig hälsning
Lena Nilsson
F.d. kommunalt anställd lärare


Grävandet i Kungsgatan

2018-04-20 13:54

Till ansvariga!
Landskrona Stad

I anslutning till nya hotellbygget på f.d. Jönsaplan har delar av Kungsgatan grävts upp bland annat mitt framför Sofia Albertina Kyrka. Inte bara en gång utan mellan 5 och 7 gånger, jag har tappat räkningen.

Jag bor i kvarteret Falken i hörnlägenheten på tredje våningen med balkong ut mot Kungsgatan och nybyggnationen. Det är med stor förvåning jag noterar att ända sedan förra sommaren gräver man upp samma grop 5-7 gånger, finns ingen samordning eller planering över huvud taget inom Landskrona Stad.

Jag är innerligt trött på framför allt dammet, smutsen, leran som gör att min balkong blir oanvändbar. Det är helt omöjligt att öppna ett fönster, ha fösterventilerna öppna  eller dörren till balkongen, då smutsen sugs  in i hela lägenheten på grund av undertrycket från ventilationen i fastigheten.

I dag samlades en stor mängd finklädda personer för en förmodad begravning i kyrkan, dammet och smutsen yrde runt besökarna. Inte bara besökarna drabbas, även vår helt nyrenoverade kyrka blir smutsig och förstörd.

När Ni nu grävt bort beläggningen på gatan får Ni lösa det på något annat sätt när det tar så fruktansvärd tid att göra färdigt, vattna, hälla på lut, salt ja inte vet jag men inte en sommar till med all denna smuts. Platsen, gatan är ju grymt trafikerad av lastbilar, grävmaskiner och allehanda fordon, att stå ut med bullret och oväsendet hela dagarna är fullt tillräckligt vad man står ut med, det har jag förståelse för så måste vara med ett nybygge, men inte smutsen två somrar i rad, det är oacceptabelt.

Bilderna på hinken visar smutsen efter fyra dygn, innan dess var de helt rengjorda!!

Grymt irriterad
Maths Backelin


Hur BRA är det i kommunen?

2018-04-19 09:48

Det Roger Lindskog (S) skriver angående chefer och tjänstemän som slutar inom kommunen håller jag med om, dock så finns det mer att tillägga. Mycket mer.

Först så tycker jag S gör det lätt för sig att enbart lägga all skuld på de borgerliga, S har inte gjort mycket att förbättra stadens personalpolitik vad jag vet och jag vet att S blivit informerade mer än en gång om läget. Men det är inte bara chefer som slutar eller får sparken, det finns ett flertal vanliga trofasta arbetare som också antingen väljer att sluta eller blir sjukskrivna pga. stadens urusla sätt att behandla sina anställda. Jag vet ett flertal exempel och försök har gjorts att påtala detta för de ledande inom staden, men helt utan resultat. Stadens ledande kommunalråd har de gånger vederbörande behagar att svara, antingen varit arrogant eller kommit med sin favorit fras “det är slutdiskuterat”. Antagligen viktigare att agera byggherre på heltid.

När en ordförande i en av stadens nämnder blev upplyst i ämnet, blev svaret att “jag är bara en fritidspolitiker och kan inget göra”, detta alltså av en ordförande.

Alltså man kan inte ta upp att arbetsmiljölagen samt SKL´s rekommendationer ska följas samt att det finns något som heter etik och moral att följa som arbetsgivare.

En kvinna jag talade med nyligen har varit sjukskriven i 2 år och inte en enda gång har Landskrona Stad som arbetsgivare kontaktat vederbörande för att hålla rehabiliteringsmöte så att återgång till arbete kan påbörjas. Detta trots att arbetsmiljölagen tydligt säger att arbetsgivaren har detta ansvaret. Och fler exempel finns där samma visa upprepar sig.

Facken verkar ha tappat gnistan för länge sedan, om inte annat borde arbetsmiljöverket ha varit kontaktade för utredning.

De lokala journalisterna verkar mest trötta och och har uppenbarligen ställt den grävande spaden mot väggen.

Landskrona Stad har ett regelverk där det tydligt framgår vem som har det yttersta ansvaret som arbetsgivare och jag kan säga att “det är inte slutdiskuterat” förrän vi skattebetalare i kommunen anser oss ha fått fullgoda svar och ser resultat.

Det spelar ingen roll vilka repliker som ev. kommer, faktum kvarstår att ledorden BRA som staden kör bara tycks gälla de på golvet och inte de i toppen.

Fredrik Rosengren
Anhörig till drabbad


Svar om ljudet på IP

2018-04-18 15:35

Landskrona stad och Landskrona BoIS har testat olika varianter för att få bättre ljudkvalité.  Grundinstallation är gjort så att allt ljud kommer från samma ljudkälla vilket gör att ljudets kvalité varierar beroende på flera olika faktorer ( tex. vind antal besökare osv) dock kan jag säga att ljudanläggning är fungerande och godkänt för spel i Superettan men vi i Landskrona vill ha något bättre och därför jobbar vi på för att lösa problemet.

I de två första hemmamatcherna har vi haft extra högtalare och testat olika funktioner med olika resultat.

Nu  har vi bestämt oss att komplettera ljudanläggning med extra högtalare som kommer att köpas och monteras inför nästa hemmamatchen. Efter detta är vår förhoppning att vi ska kunna lösa ljudproblemet och att alla besökare ska vara nöjda!

Almir Hodzic
Avdelningschef Fritids- och kulturförvaltningen


Chefer kommer och går

2018-04-18 11:16

Åter igen kommer dessa rader tillbaka då ytterligare en chef lämnar Landskrona kommun. Denna gång är det utbildningsförvaltningens chef Anders Grundberg.

Det måste bli ett slut nu på dessa chefskaruseller, Landskrona kan bättre än så här.
Fyra kommunchefer har fått slutat sitt arbete i Landskrona under en tid på tolv år och till det ett stort antal förvaltningschefer och tjänstemän. Ingen verkar duga för den borgerliga kommunledningen och vem står näst på tur?

Vi borde alla ta oss en funderare över hur mycket denna höga omsättning kostar skattebetalarna. Detta är pengar som skulle göra stor nytta i välfärden som skola och omsorg.

Det är självklart även ett stort orosmoment när chefer och kollegor får sluta, då skall olika gruppstrukturer förändras och nya sättas på plats, det tar mycket energi av alla runt om.

Vi vill ge all vår personal en bra arbetsmiljö och det stöd dom behöver för att kunna ha möjligheten att växa och utvecklas, även under tider av sjukskrivning måste kommunen ta ett stort ansvar för att den anställde skall bli frisk och kunna komma tillbaka.

Roger Lindskog (S)
2:e vice ordförande i utbildningsnämnden

 


Svar till Björn Lind om kallbad

2018-04-18 09:42

Rätt och fel om ditt inlägg. Borstahusen med dess tänkta expansion, p-platser, kommunikationer och service i form av affärer och krogar måste ju vara det mest självklara. Där når man flest människor på kort avstånd. Absolut inte Lill-Olas (hur ska äldre ta sig dit ? ).

Bengt Nissler


Landskrona IP och ljudet

2018-04-18 09:25

Vårt lag, BoIS, tillhör som bekant Svensk Elitfotboll. Fotboll av högsta svensk klass spelas numera på I P. Arrangemangen håller hög klass, fotbollen som BoIS presterar håller också hög klass men, Landskrona Fritids- och Kulturförvaltning, den högtalaranläggning ni erbjuder gästande lag, funktionärer och åskådare är av div. 7 klass, om ens detta. I kväll lyckades inte speakern förmedla vinnande nummer på resultat lotteriet då ljudanläggningen är en total katastrof.
 
Byten som gjordes under matchen, vilka spelare som utsågs till matchen lirare i respektive lag m. m., information som speakern försökte förmedla, nådde inte publiken på grund av denna undermåliga ljudanläggning.
 
Det är väl snart dags att Fritids- och Kulturförvaltningen inser att det är lag tillhöriga Svensk Elitfotboll, som uppträder på IP och som förmedlas till svenska folket genom TV via Sportkanalen.
 
Varför har vi en speaker när han inte får en chans att utföra sitt jobb? Vakna nu och se till så att IP i vart fall har en ljudanläggning, som fungerar!

Björn Lind


Vad ingick i köpet?

2018-04-17 14:59

För en vecka sedan publicerade Landskrona Direkt en enkel fråga från mig ”ingick
marken där Biltema, Rusta, Elgiganten, Kökscentrum och Subway ligger i
socialdemokraternas stora marköp från Weibull.

Herrarna Esbjörnsson/Kjellström (S) skriver att den ingår, Torkild Strandberg (L) påstår att den inte ingick. Någon måste ha fel.
Så inföll den stora tystnaden.
Skall det tolkas som så att politiker slår varandra gärna i huvudet med sanningar,
halvsanningar eller osanningar men om en enkel medborgare blandar sig i deras debatter då gäller tystnad från dem. Skulle vi börja släppa in sådant folk, då vet i tusan vad som skulle kunna hända, är kanske deras utgångsläge.

Vi har i alla fall tre politiska partier i Landskrona som om inte annat dyker upp i valtider – för övrigt tysta på gränsen till anonyma – Centerpartiet, Feministiskt Initiativ och Vänsterpartiet. Inom era organisationer finns säkert medlemmar som ganska enkelt kan plocka fram fakta om vilken mark som verkligen ingick i köpet.
Eftersom det inte är hemligstämplat så kan man tycka att jag själv skulle göra det men det har sina problem för en 87-årig gammal man med betydande rörelsebesvär.

Hjälp oss nu och visa fram er själva så vi får veta vad som ingick i Weibullköpet!

Arne Nilsson


Kallbadhuset

2018-04-17 11:47

Jag är mycket tacksam för att politikerna nu tycks vara nära ett beslut i frågan om ett nytt kallbadhus i Landskrona. Det som dock bekymrar mig är kallbadhusets placering, som tycks bli ute i Lill-Olas.

Detta är högst olämpligt för hur många tror man kör ut till Lill-Olas en januari kväll för att bada bastu? Kallt, mörkt, ensligt och ogästvänligt. Nej, för min del är en placering vid vattentornet den enda rätta.

Björn Lind


Från vänthall till vänhall till vänthall...

2018-04-13 08:52

Ur min dagbok: 2018-04-06 fredag

Det blev successivt bestämt att jag skulle ta Pågatåget från Landskrona Station till Malmö kl. 18:11.  Det skulle bli 3:an från Hvilan kl. 17:49 för att vara i tid på stationen och hinna posta ett par brev (saknade frimärke!). Jag gick hemifrån c:a 17:40 och när jag kom till Hvilan så stod där en 3:a. Jag skyndade mig och stressade lite. Jag kom i god tid, gick in i Pressbyrån, därefter gick jag in i den nya vänthallen och kollade. Det skulle bli min första resa efter invigningen av den nya vänthallen.

Därefter gick jag in hos Kvantum för att köpa frimärken och väntar där ett par minuter samt köper en mineralvatten för den händelse jag behöver dricka lite p.g.a. stress. Jag brukar ha egen vattenflaska med men glömde den i dag.

Kl. 18:06 gick jag till perrongen. Det var kallt – MEN två-tre minuter är OK. Dock kommer inget pågatåg. Vi får veta kl 18:11 att det är försenat och beräknas ankomma 18:22 – en preliminär tid.
Så nu skulle man få stå eller sitta och vänta ute i kylan! Alternativet var att gå tillbaka till den nya vänthallen och sitta inomhus tills vi får ett exakt besked. C:a kl. 18:18 får vi besked att tåget kommer 18:19. Så blev det + 2 min. Vi går ombord. Kl. 18:21 lämnar flera passagerare Pågatåget och satsar på Öresundståget mot Malmö kl. 18:22. Mitt pågatåg kör 18:22, c:a 10 min. försenat.
Förklaringen: en tjej på spåret så Pågatåget hade kört sakta.

Det är OK – man tog inga risker MEN erfarenheten blir ändå följande: De små inglasade väntkurarna på plattformarna måste kompletteras så att man kan sitta bekvämt, i värme, där. Förseningar meddelas ofta sent. Det tar ju 2 – 3 min att gå från den nya vänthallen till perrongerna.

Det blir väldigt stressigt när förseningar inträffar och någon står och väntar på dig vid ankomsten i Burlöv eller i Malmö. Sammanfattningsvis – den nya vänthallen innebär endast en obetydlig förbättring i förhållande till Kvantum. Det ovan sagda påminner mig om en krönika jag skrev i Jyllandsposten som handlade om Tycho Brahes resor från Ven till Landskrona och vidare till Köpenhamn. Med lite otur så får han avverka två vänthallar i Landskrona den vid Skeppsbron och den nyinvigda vid Stationen.

För Tycho Brahe och andra Köpenhamnsresenärer kan det konstateras att resan från Landskrona Centrum (och då framför allt från södra centrum) tar alldeles för lång tid. Enligt tidtabeller gäller följande från Landskrona Station → KPH Hovedbanegaard 1 tim. 4 min. / 1 tim. 9 min. Därtill skall läggas bussresa med 3:an från Skeppsbron eller Sofia Albertina. 15 – 20 min. inkl. bytet vid Stationen.

Min egen resa fick ett snöpligt slut. P.g.a. stressen fick jag problem med kramp i bröstet på Malmö C – ja, redan innan Pågatåget nådde fram till Malmö C.

Jag köpte returbiljett och satte mig i vänthallen och hoppades att med lite vatten kunna bli av med stressreaktionen. Det hjälpte inte så det blev ett beslut. Ring 112. Så efter 15-20 min kommer ambulansen och kör mig till MAS Akut. Där fick ja en brits att ligga på och ett eget litet rum att vänta i. Doktorn kom c:a 01:30 och konstaterade att vi hittar inget fel på hjärtat. Så det fick bli sjuktransport tillbaka till Landskrona.

Jag skickades till fots till en vänthall (-sal) på MAS. Jag skulle vänta i 20 min. Taxin kom ”on the minute”. Taxiresan till Landskrona tog 45 min. Mycket fungerar i Sverige – men det där med pendling är ett elände, som jag numera drabbas av, personligen och via kompisar som måste välja allmänna kommunikationer eller bil. Här är mycket att få gjort utifrån ett Landskrona-perspektiv.

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitetFält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser