PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Terrorbalans

2019-10-16 14:16

Mikael Fahlcrantz och Tony Petersson samt Johan Laurin trampar i aningen för djupt vatten när de angriper ”Lena Nilsson och Håkan Lans”. Politiker ska, oavsett partifärg, nagelfaras, kritiseras, ifrågasättas, och i viss mån även häcklas, men givetvis också berömmas. Ett grundläggande fundament i en liberal samhällsordning.

Det är när man bekvämt (läs tyst) lutar sig tillbaka klimatet börjar bli farligt på riktigt. Den som är nöjd tenderar att stagnera.

Därför uppmanar jag ”Lena Nilsson och Håkan Lans” att fortsätta analysera Landskronas lokalpolitik. Inte för att jag nödvändigtvis alltid håller med dem. Utan för att de – om uttrycket tillåts – upprätthåller en viss terrorbalans. Tystnad är skadligt.

Thomas H Johnsson


Slutreplik till Mikael Fahlcrantz

2019-10-16 11:27

Hej igen Mikael,
du kunde alltså inte själv visa vilka falsarier som framfördes!
Det hade jag ju förväntat mig av någon som mer eller mindre påstår stå för fakta vad gäller hur de besluten tas i Landskrona.
Här kan jag nämna att det bl.a. är delegerat till Torkild Strandberg att skriva avtal om nya anställningar, vem minns inte hans överskridande av sina
befogenheter vad gäller stadsdirektörens lyxbil Tesla.
Sedan så tycker jag det  är tråkigt du inte tycks se skillnaden mellan ironi och åsikter!

Mvh/Kjell Andersson


Slutreplik till Kjell Andersson

2019-10-16 09:45

Hej Kjell och slutreplik.

Åter igen Kjell förstår du inte eller rättare sagt vill inte förstå. Det är en klassisk härskarteknik för att tala nyspråk .(Dessutom är det härskarteknik att påpeka att det är härskarteknik J)

Läs mitt inlägg igen och om du inte förstår vet jag faktiskt inte vad jag skall göra.

1.     Jag kritiserar inte i mitt tidigare inlägg deras åsikter.
2.     Jag kritiserar deras sätt att argumentera dem.

Här är bara några exempel:
När det gäller falsarier så låter jag åter Laurins text tala för sig själv, du kanske inte håller med men det har inte med saken att göra. Dåligt underbyggda argument det är ju bara ta vilket inlägg som helst av Lans och Nilsson. I sitt inlägg ”Besparingskrav” av Lans och Nilsson så argumenterar de raljant med förslag att komma till rätta med budgeten.

”Varför inte låta Torkild Strandberg och hans handgångne män och kvinnor jobba med den typ av elevassistentarbete som sker inom den pedagogiska verksamheten och låta lärare undervisa, som tänkt var. Och Christian Alexandersson kan ju i stället för att”köra folk” köra elever i sin Tesla, så kan städarna städa?
Eller så kan städarna köra Tesla och Alexandersson städa?
Lisa Flinth å sin sida kan ”kompetensväxlas” till att svarva kulramar åt tjänstemännen på utbildningsförvaltningen. En bra ”grej”?”

Jag tycker det är pinsamt dåligt argumenterar av Lans och Nilsson det är inte ett seriöst förslag för att hitta en lösning, bara ett försök att vara elak mot folk som inte kan försvara sig i detta forum. Du tycker uppenbarligen det bra eftersom du verkar vara blind för denna argumentation.

Jag bugar för dina inlägg det har skapat glädje.

Mvh Mikael Fahlcrantz


Svar till Mikael Fahlcrantz

2019-10-15 15:16

Hej Mikael,

att engagera sig är inte fel!
I mitt inlägg ställde jag ju frågor till dig som du lämnade obesvarade! Åjo, jag har läst inläggen av dig, Lena Nilsson och Håkan Lans!
Du får göra ett nytt försök och beskriva vad det är för falsarier och dåligt underbyggda argument de framför. Det kan du säkert om du ger dig lite tid, eller? Du har ju mer eller mindre låtit påskina att de inget begriper.

Mvh/Kjell Andersson


Max två mandatperioder

2019-10-15 10:03

Landskrona vill ofta kalla sig för en modern stad, en stad som ligger i framkant. Då har jag ett förslag som på allvar bör övervägas, låt ingen politiker få sitta mer än max två mandatperioder i fullmäktige, nämnder och som kommunalråd.

Vi har alla genom åren sett och ser även nu, att de som suttit för länge ser sig som självklara på respektive post och tappar ofta gnistan. I staden har samma personer suttit ofantligt länge i ett flertal positioner, vi ser också hur det i flera fall inte funkar så bra längre på just de posterna. Men har man suttit så länge ser man sig nog som självklar och väljarna blir bekväma och “röstar” som vanligt. Detta ger enbart en dålig utveckling, vi har f.d Sovjet som ett talande exempel.

Så jag uppmanar alla partier i staden att införa maxgräns för politiska uppdrag till max 8 år. Ordföranden i partierna är en annan sak, där är det inte är lika viktigt med maxgräns, man bör även undvika att ha familjekonstellationer som styrande i nämnder och partistyrelser vilket som bekant det finns flera exempel av.

Fredrik Rosengren


Svar till Kjell Andersson

2019-10-15 09:09

Hej Kjell
Du får läsa mitt inlägg igen. Dåligt underbyggda och falsarier( läs inlägget Kjell, se Laurin) som bara är det senaste. Sedan det där med ”rätta åsikter” så talar bara vänstern. Se där dem tillhör jag inte. Men tycker du inte Lans och Nilsson bör engagera sig? 

Med vänlig hälsning,
Mikael Fahlcrantz


 Apropå inlägget av Mikael Fahlcrantz

2019-10-14 13:21

Hej Mikael,

att bara hålla med är alltid lätt!
Så handen på hjärtat, vilka argument är det som är dåligt underbyggda eller rena falsarier som Lena Nilsson och Håkan Lans framför?
Här har du chansen att framföra dina som jag förstår vara de “rätta” åsikterna!

Mvh/Kjell Andersson


Engagera er!

2019-10-14 11:03

Håller med både Laurin och Petersson.
Är det inte dags för Lans och Nilsson att engagera sig i politiken.
Att sitta vid sidlinjen och ha åsikter kan väl alla ha…
Dessutom är de oftast dåligt underbyggda eller rena falsarier som Laurin senast påpekar.

Mikael Fahlcrantz


Alternativa fakta

2019-10-14 10:20

Följande recension presenteras av de ständigt negativa Håkan och Lena. Jag är tacksam för att det är fler än jag som reagerar på deras återkommande löjliga inlägg på Planket, redan 2018-11-20 önskade jag att nivån skulle höjas och att vi skulle debattera mer konstruktivt. Tyvärr har det gått åt andra hållet, därför tackar jag för att fler nu höjer ett finger mot dessa inlägg.

Det är också tydligen uppenbart att det presenteras lögner om lögner.

Citat: ”Reportern påminde om hans liberala framgångar och han sade lite ”falskt uppgivet” att majoriteten av Landskronas befolkning ville ju ha honom. En ren lögn-65% av befolkningen valde ett annat parti. Att sedan SD, M och Mp spelar med i brist på bättre fantasi ger honom makten.”

Jag har nu lyssnat på intervjun ett par gånger för att hitta tillfället där TS falskt uppgivet säger att majoriteten av Landskronas befolkning ville ha honom. Jag missar det gång på gång. Ingenstans i intervjun nämns ordet majoritet. En ren lögn från Håkan och Lena! Ytterligare lögn är det att påstå att tre demokratiskt styrda partier endast stöder L på grund av bristande fantasi är ännu ett steg lägre på den stege ni fortsätter att klättra ner på.

Jag hoppas att de som läst ert inlägg också lyssnat på intervjun för att förstå att ni försöker sprida falska nyheter.

Tony Pettersson säger det lite väl ödmjukt, men kanske är det dags att ni engagerar er politiskt istället för att fortsätta med era inlägg här.

Johan Laurin
Älskar Landskrona


Svar till Tony Petersson

2019-10-14 10:10

Det är alldeles tydligt att kritik mot den styrande makten i staden och din politiska hemvist är en känslig punkt som gör er upprörda.
I den treklöverstyrda alliansen med SD kallas all kritik sedan länge ”klagomål” och får inte förekomma. Sen har man viftat bort kritiken. Detta stämmer väl överens med de kommentarer vi fick när vi flyttade hit: ”I Landskrona härskar numera en tystnadskultur”.
Nej, TP vi tror inte att Torkild Strandberg sköter anställningar och avskedanden personligen, men förutsättningarna för dem och besluten står treklövern och SD för. Nu utgår ju vår insändare från ett uttalande från honom och där uttalar han sig i Jag-form.

Om L, M, SD och Mp koalitionen är det bästa för kommunen kan du inte veta. Utan det är det samarbete L själv har utsett.

Slutligen vet vi naturligtvis att Polis och Trafikverk är statliga och det var ju ett turligt sammanträffande för TS att sådana frågor kom upp. Och inte frågor om demokrati och lönesättningar för kommunala tjänstemän, som han ju, vad det verkar, emellanåt sköter.

Om du har varit uppmärksam på våra insändare så hade du kunnat se ett flertal konstruktiva förslag vi har kommit med.

Några exempel:
En bra gymnasieskola i stan för alla. (Långt innan Thornplanerna).
Vi stöttade S i frågan om högskola i stan, men enligt TS kan/får ju tyvärr inte alla bli akademiker.
Att stoppa vinster i välfärden, så att IES inte kan skicka skattepengar till riskkapitalister.  Gäller även privata vårdföretag. För att spara skattepengar.
Inga fantasilöner och förmåner till utvalda kommunala tjänstemän. Skattebesparing.
Vi har också efterlyst svar om hur mycket tunnelprojektet och avgångsvederlag för kommunala chefer kostat kommunen.

Här hoppas vi att L inte blir sk nej-sägare.

Vi får mycket positiv respons för våra insändare på stan. Tydligen är folk inte vana att våga tycka till. Förhoppningsvis uppmuntrar vi flera att våga tycka till utan att kväsas och bli kallade kverulanter.

Att bli politiker i en stad där en person och ett parti dominerar så tungt, lockar oss inte och vi ser ingen möjlighet att påverka. En av oss är dock politiskt aktiv. Enligt din logik ska alla som inte är politiskt aktiva sakna rätt till åsikter. Eller?
Men vi hävdar vår rätt till åsikter och låter oss inte tystas av lättkränkta politiker.

Vi minns ifrån de senaste valrörelserna att kritiken från L mot  S var väldigt onyanserad  och ofta icke-konstruktiv. Något vi fortfarande ser i media då och då. Och kritiker kallades inte kverulanter och nej-sägare av S för detta. Tänk på det.

Lena Nilsson
Håkan LansFält markerade med * måste fyllas i
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser