PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Ord på vägen...

2015-11-16 00:00

Hej på er Landskrona Direkt-läsare!
Veckan som gick var fin med många händelser. Flera av dessa var oväntade. Därför väljer jag en favorit i repris.
Citat:
“Idag är idag. Imorgon är det spännande”
Sagt av en känd profil i Landskrona, som vill vara anonym.

Simma lugnt i veckan som kommer. Halsduk och vantar kommer bra till pass.

Vid pennan:
Geula ” Viola ” Lesén


Fler företag - Nya jobb

2015-11-16 00:00

Det kom i helgen en trevlig informationsfolder från Folkpartiet i Landskrona. Det finns en rubrik om fler företag – nya jobb att ”företagarna får bäst service i Skåne om man ser till kommuner över 40000 innevånare”. Det handlar om företagsklimat.

När jag läser om statistik blir jag misstänksam. Fick av en lärare för många år sedan lära mig att det finns tre sätt att ljuga – en jävla lögn, en förbannad lögn och så finns det statistik.

Först blev jag fundersam över att Landskrona klättrat från 137:e plats till 54:e plats av 190 kommuner. Nu är det så att det i Sverige finns 290 kommuner. Hur låg de bortvalda 100 kommunerna till?

Varje år ger ”Svenskt Näringsliv” ut en tidning som heter Företagsklimat. I denna tidning kan man se att rankingen för Landskrona för 2015 är plats 132 av Sveriges 290 kommuner. Rankingen hade försämrats 2 platser sedan 2014. Landskrona hamnar på 12:e plats av Skånska kommuner. Det finns flera kommuner i närheten där idéer kan hämtas om hur näringslivsklimatet kan förbättras t.ex. Höganäs plats 7, Kävlinge 8, Ängelholm 16, Lomma 26 eller Helsingborg 29.

Torkild du behöver inte resa så långt.

Sven Svederberg
Ordförande Centerpartiet
Landskrona


Tack!

2015-11-12 00:00

Tack för svaret Robban.

Med vänlig hälsning
Lars Ström


”För folkpartister borde det sitta i benmärgen att vara rädd om varenda skattekrona”

2015-11-12 00:00

Skattepengar intjänade av oss Landskronabor ska investeras där de växer och prioriteras till att användas där de gör mest nytta. Med andra ord: Hamburg-resan är och var en högst olämplig prioritering.

Stadsbyggnadsnämndens studieresa till Hamburg har säkert tillfört nämnd och förvaltning flera nya perspektiv och infallsvinklar, kunskaper och erfarenheter som säkerligen kan tjäna Landskrona väl. Det är viktigt att se hur andra gjort för att både bildligt och bokstavligt talat lyfta sin stad och sitt samhälle.

Men inte desto mindre är ”Hamburg-resan”, om vi ska kalla den så, kantad av en del oklarheter och tidpunkten då den genomförs illa vald. Kanske det hade varit bra om den aldrig blivit av.

För visst är det en olämplig prioritering att, i en tid då kommunen begär om stopp för ensamkommande flyktingbarn och aktivitetsnivån på våra äldreboende kräver både resurser och ytterligare ansträngningar för att nämna ett par exempel, välja att åka till Tyskland och dricka öl med kompisarna i nämnden?

”Hamburg-resan” är och var en enligt mig olämplig prioritering, inte minst mot bakgrund av att i så fall varje nämnd kontinuerligt skulle kunna åka på liknande resor och då befinner vi ju oss snabbt i en något bisarr situation.

För oss folkpartister borde det sitta i benmärgen att ta vara på och vara rädd om varenda skattekrona, för bakom varenda en av dem ligger hårt arbete och stor ansträngning!

Erik Rantzow (FP)
Landskronas yngste politiker, ersättare i omsorgsnämnden


Svar till Lars Ström ang. Regeringsgatan

2015-11-10 00:00

Arbetena på Regeringsgatan är framförallt föranledda av LEAB:s utbyggnation av fjärrvärme och NSVA:s behov av reinvesteringar i VA-nätet. Dessvärre har dessa arbeten dragit ut på tiden.

Teknik- och servicenämnden har ansvarat för återställning av gatan efter företagens arbeten. Detta har skett på företagens bekostnad.
Parallellt med arbetena har teknik- och servicenämnden passat på att bygga om hållplatser och gång- och cykelväg till en kostnad av ca 750.000:-.

Med vänliga hälsningar
Robert Svensson
Tf teknik- och servicechef
Landskrona stad


Svar till Jonas

2015-11-09 00:00

Men snälla Jonas! Vad (S) föreslår lokalt är ju helt ointressant. Bara röstfiske. Ni kommer ju ingenstans. Se till att din regering fattar beslut om de övergripande åtgärderna, som blir tvingande för kommunerna.
Medel och mål!

Bengt Nissler


Ett steg i rätt riktning – men för litet och för sent

2015-11-09 00:00

Kommunstyrelsen beslutade enhälligt vid senaste kommunstyrelsemötet att ansöka om ett tillfälligt stopp på fyra månader för placeringen av ensamkommande ungdomar i Landskrona. Vår socialtjänst har gjort en Lex Sarah-anmälan av sig själv p g a att vi inte klarar av att ta emot de ensamkommande på ett bra sätt. Även skolan går på knäna.

Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen under 2014 reserverat sig mot Treklöverns och socialdemokraternas beslut. Vi har ansett och anser fortfarande att Landskrona tagit mer än tillräckligt ansvar för migrationen till vår stad. Våra kärnverksamheter som skola, äldreomsorg och hjälp till egenförsörjning blir ovillkorligen lidande. De kontrakt som kommunledningen, mot SD:s vilja, tecknat med Länsstyrelsen är urusla och strider mot den kommunala självbestämmanderätten. Att en av parterna som ingår ett avtal utan konsekvenser kan bryta avtalet är unikt i rättspraxis. Det är just vad Länsstyrelsen och Migrationsverket gjort. Trots avtal om totalt 24 ungdomar har vi hittills under 2015 tagit emot 95!

Vi står alltså inför en situation som SD gång på gång varnat för. Att vi har haft rätt hela tiden är knappast någon tröst, så länge inga andra partier inser allvaret och börjar agera, på riktigt!

Stefan Olsson
Kommunalråd (SD)


Ord på vägen...

2015-11-09 00:00

radhuset_tolv

Hej på er Landskrona Direkt-läsare!
Äntligen måndag. Hoppas att ni har haft en bra helg på alla de fronter.
Det blåsiga vädret, har nu lagt sig. Vi bor ju i Landskrona = staden i vinden.

När jag stod vi Rådhustorget och tittade upp mot himlen häromdagen, fastnade den här bilden i min kamera. Den otroliga vackra, gamla klockan. Går den rätt?

Citat :
“Ju längre jag följer med tiden, desto hellre vill jag bli stående då och då”
Oliver Hassencamp
En tysk kabaré artist, skådespelare och ungdomsbok och romanförfattare.
Född : 05/3-1921 Död : 31/3-1988

Vid pennan:
Geula ” Viola ” Lesén
På bild kan ni åskåda: klockan = tiden.


Vad har Regeringsgatan kostat?

2015-11-09 00:00

Hej alltså alla dessa gatuarbeten en och samma gång i stan!

Värst är ju det mellan saluhallstorget till lasarettet, det har ju hållit på i minst 1 år, en sträcka på cirka 500meter (Regeringsgatan).
Vad har det kostat oss skattebetalare?
Det måste vara det dyraste vägarbete i historien!

För att inte tala om vilka besvär det ställt till med.
Jag undrar vad syftet med hela den grejen är och vad det kostar?

Det är väl tekniska nämnden som har svaren!

Med vänlig hälsning
Lars Ström


Svar till Bengt Nissler

2015-11-06 00:00

Men snälla Jonas! Vad (S) föreslår lokalt är ju helt ointressant. Bara röstfiske. Ni kommer ju ingenstans. Se till att din regering fattar beslut om de övergripande åtgärderna, som blir tvingande för kommunerna.
Medel och mål!

Bengt NisslerFält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser