PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.1°C 4.7m/s
Dagens namn: Henrik

Slottscafé med inspiration från Halmstad

2021-02-18 10:48

Bara en liten tanke.
Måste delge er detta mysiga café i Halmstad.
Tänker att något sådant i Slottscaféet hade varit trevligt och passat perfekt just i denna fina park.
Där serveras bland annat våfflor, mackor, glass och soppor.
Ha en fin dag

Bodil Petersson


Avgångsvederlag

2021-02-16 11:53

Nu måste vi medborgare i Landskrona reagera då chefer på kommunen får sluta men ska lyfta 100.000/månad utan att arbeta.
Vari ligger det rimliga i att under sex månader , utöver uppsägningslönen få ett avgångsvederlag på 239.400:- utan att utföra ett arbete?

Nu kräver vi medborgare att rekryteringen inte får gå till som idag då man anställer trots arbetsbrist.

Vi skattebetalare kan inte sätta till vår ekonomi för chefer i Landskrona kommun!
Reagera nu, Torkild Strandberg och övriga politiker!

Att bara komma med en förklaring på att namnen på tjänsterna ändras duger inte för oss skattebetalare, så Christian Dahl får rätta sig efter ekonomin i kommunen!

Vi känner till alla stadsdirektörer som i form av att inte sköta jobbet som kommunen önskar – då ska man inte ha rätt till avgångsvederlag och extra löner i åratal!

Sluta skriv avgångsvederlag vid rekrytering av alla chefer!
Det ska inte vara möjligt att lyfta lön utan att arbeta!

En f.d. politiker Thord Lindblom


Så var det dags igen!

2021-02-16 10:33

Nu ska vi skattebetalare återigen punga ut med nya avgångsvederlag och lön till en person som dessutom inte behöver arbeta för pengarna. 
Den här gången anges ”arbetsbrist” som orsak till avskedandet.
Om vi har räknat rätt rör det sig om 600 000 kr den här gången.
Den nya stadsdirektören Leffler skulle ju komma med nya grepp. Det vi har sett hittills är nedskärningar i skolan och omsorgen.
Samt enorma avgångsvederlag och löner till utvalda  kommunala tjänstemän.
Vi skriver ”utvalda” eftersom förmåner som hög lön, pensionsförsäkringar och avgångsvederlag inte gäller vanliga kommunalt anställda. Bara den lilla kretsen som snurrar runt i Stadshuset runt ledande politiker.
Vi kan, likt många andra, inte förstå varför dessa tjänstemän ska begåvas med avgångsvederlag. Deras höga lön skyddar dem ändå. Dessutom är det en förlegad och omodern sedvänja.
 Vi har politiker i Stadshuset som ofta betonar hur viktigt det är att arbeta för uppehället. Man ska bidra med en motprestation för att få ta del av samhällets resurser. Detta gäller tydligen inte tjänstemännen i Stadshuset.
Sen förstår vi inte heller hur någon kan avskedas på grund av ”arbetsbrist” för att direkt ersättas av en ny, dessutom med högre lön.

Nu är det hög tid att Landskronas befolkning får en förklaring på varför avskedanden, löner utan motprestationer och avgångsvederlag ska betalas av oss?
Och vi behöver också veta hur dessa skyhöga summor kan utbetalas samtidigt som enorma nedskärningar görs i välfärden?
Tror politikerna att det är leksakpengar  i ett gammalt Monopolspel de leker med kan vi upplysa dem om att det är surt förvärvade skattepengar det handlar om, som är avsedda för välfärden.
Vi vill veta hur politikerna kan uppvisa ett sådant förakt för medborgare som pliktskyldigt betalar in sin skatt.
Vad är det för fundamentalt fel i Stadshuset som gör att detta händer gång på gång. Det luktar illa  tycker vi, som om någon släpat in en död katt där.
Svar på dessa frågor är ledande politiker skyldiga oss.

Lena Nilsson
Håkan Lans


Undergången

2021-02-12 16:38

Läser till min förvåning att någon ifrån kommunen försöker svara på vad som händer vid plankorsningen vid Järnkonst. Själv har jag i flera år undrat… Containers, med vad, ovanpå mot industriområdet, konstiga maskiner däromkring… Men varken Landskronaposten el LA-Direkt har tagit upp det förr..  I coronans tider går jag mina promenader istället som förr, veckla ut mej på gym. Steppade där häromveckan genom vattenpölarna i den s k undergången!. Nog fasen undrar man vad som är på gång där…..

I flera år….., så kommer det en insändare som undrar, och vad blir svaret från kommunens ansvarige? Jo: DET FLYTER PÅ!!! Citat: Christian Dahl!

Hmmm….

Janne Svensson


Svar angående översvämningar i gång- och cykelvägstunnel

2021-02-12 14:16

Svar till Peter Söderkvist

Det stämmer att det tyvärr är översvämning i gång- och cykelvägstunneln under Österleden. Vintertid får tunneln ett ökat flöde av grundvatten samt regn- och smältvatten till sig. Det leder ibland till översvämningar i tunneln eftersom pumpanläggningen inte hinner med.  

Vi jobbar för att optimera anläggningen och i december beställde vi en uppgradering som ska dubbla kapaciteten. Leveranstiden på nio veckor har gjort att arbetet dragit ut på tiden. På tisdag räknar vi med att kunna påbörja arbetet med att uppgradera anläggningen. Nu hoppas vi att allt flyter på som planerat så att vi kan öppna tunneln igen så fort som möjligt. Tunneln stängdes igår torsdag den 11 februari och vi räknar med att kunna öppna den igen 1 mars.

//Christian Dahl, tf. chef tekniska avdelningen, teknik- och fritidsförvaltningen


Försäkringskassan – Sjuk eller ej?

2021-02-11 14:05

Under en längre tid har man kunnat läsa om den ena hjärtskärande historian efter den andra.
Det är allt ifrån svårt sjuka människor till föräldrar vars barn har svåra diagnoser som behöver stöd och hjälp, inte minst ekonomisk sådan. Alla har dom de gemensamt att Försäkringskassan nekar sjukpenning.

Försäkringskassans syfte har från början varit att skydda oss som säljer vårt arbete varje dag från dom som har sämre förutsättningar att lyckas på arbetsmarknaden, bland annat sjuka, att bli så desperata att enda utvägen för att kunna överleva är att erbjuda sitt arbete till lägre pris för att på så vis bli attraktiva i kapitalets ögon. Man ser ingen annan utväg än att sälja sitt arbete billigare för att kunna försörja sig och där igenom överleva.

Givetvis är detta förenklat och där finns fler aspekter i uppdraget, en av dom är att avgöra vem som har rätt till ersättning eller ej och det är här vi menar att det har gått på tok för långt. Det är på tiden att regeringen ändrar i uppdraget till Försäkringskassan så att det är okej att vara sjuk.

Där finns alltid människor som kommer utnyttja systemen och fuska men om det är priset jag behöver betala för att ha den tryggheten att om det värsta skulle drabba mig eller mina barn så kan och får jag vara sjuk, och jag får vara det tills jag inte längre behöver samhällets hjälp.

Det är på tiden att vi slutar jaga dom svagaste i samhället och i stället vänder blickarna mot det som verkligen dränerar välfärden på kapital, låt dom sjuka fortsatt få vara sjuka men trygga sjuka, ändra regelverket nu.

Fackens-S Landskrona
Adis Heldic, Jenny Tillander, Jonas Esbjörnsson, Cecilia Hallberg Berndtsson, Marcus
Frej, Anna Fernebro, Conny Lavin och Johan Hallberg Berndtsson


Tunneln under Österleden

2021-02-10 10:59

Sedan cirka 3 veckor är tunneln under Österleden översvämmad.

Cyklister och fotgängare får gå över Österleden och järnvägsspåren.
Alternativet är övergångsstället vid Willys eller att köra via hamnen.
Tyvärr händer inga åtgärder.

Peter Söderkvist


Inför en (o)vanlig valrörelse: y = KD+V+S+C+L+M+MP+SD

2021-02-10 09:48

Det ser ut som en lektion i matematik för oss på läroverket (reallinjens matematiska gren). En ekvation med nästan oändligt många obekanta.
Man får vända sig till Danmark för att slå det rekordet. Men så är ju debattklimatet där lite annorlunda än här.
Corona – ett virus – har slagit till som något av en ”femtekolonnare”. Vad blir läxan, hemläxan eller lärdomen av det som inträffat?
Nu är vi avskurna från Köpenhamns nöjesliv. Det slår hårt mot mig personligen. När jag satt där på Café Royal (Hotel Royal), blev många idéer kläckta!
Men nu? Vad fan!? för att citera ur ett Lundaspex. Hur många partier får vi i Sveriges Riksdag efter nästa val? Med nya reserestriktioner så håller Lövén (S) kontrollen över maktspelet.

Tommy Jonasson
Civilekonom, f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds Universitet


Vaccination mot covid 19 . Planen är inte synkad mot vaccinet

2021-02-05 17:31

Nu vaccineras personal på boende, sjukhus, etc. De får väl då Pfizers vaccin, eftersom Astras vaccin kom in i bilden senare. Denna grupp kunde ha fått Astras vaccin, eftersom det också hindrar smittspridning

Senare ( i mars ??? ) skall vi i 70+ vaccineras. Då börjar Astras vaccin rulla in i stor skala och det skall vi inte ha, eftersom det kanske inte fungerar på oss. Så det finns kanske inget tillgängligt vaccin, när det är vår tur !
Vore det inte bättre att planera efter vaccinet och inte bara tidpunkten ?? Hur skall det fungera.

Björn O Persson


Våra elever tillåts inte bli mätta

2021-02-05 12:28

Pandemin har ställt till med mycket besvär i hela samhället, och inte minst i skolverksamheten. Idag vet vi politiker inte hur skolbarnen har det. Det är länge sedan vi fick vara ute i verksamheterna. Det jag med all säkerhet vet, är att målet för den styrande Treklövern i Landskrona stad är att spara 23 miljoner inom skolan.

Anledningen till att jag uppmärksammade besparingarna på skolmaten, var att en anonym lärare hade uttalat sig i tidningen, och hans fråga löd:
Är det rimligt att vi lärare ska behöva skälla på våra hungriga tonåringar att inte ta mer än tvåfiskpinnar eller sex köttbullar, när det väl serveras mat som är deras ”favorit”?

Som kommunpolitiker samt kommunstyrelse 2:e viceordförande kände jag mig skyldig att agera på detta. Jag blev självklart orolig efter lärarens påstående att barnen inte att får samma mängd med mat som de fick innan.

Med all respekt för våra tjänstemän Christian Dahl, förvaltningschef teknik-och fritidsförvaltning samt Fredrik Menkus Wegbratt, förvaltningschef utbildningsförvaltningen förklaring att det inte görs några besparingar på mängden eller innehållet i skolmaten.

Så då har den anonyma läraren fel eller det är kanske så att fel signaler går ut till måltidspersonalen.
Men det jag vet är att Treklövern lagt en besparing på 23 miljoner på skolan och därav 8 miljoner på skolmaten.

Fatmir Azemi
Kommunalråd (S)Fält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser