PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Efterlysning av katt

2017-05-30 09:40

Vi saknar vår katt, Nova.
Päls: blå (grå) med vitt på haka, tassar och bringa. Öronmärkt.
Nova bor i Axeltofta men kan ha tagit sig till Häljarp och dess omgivningar.
Någon som sett henne?
Kontakta då oss på 0720-203337, Annika eller 0709-627245, Joakim.
Du som har stuga  i Axeltofta eller bor i omgivningen, ta gärna en extra titt om du kan se Nova.

Tack.
Annika Hultgren


Replik till Torkild Strandberg

2017-05-29 15:17

Precis som jag anade så svarade inte Torkild eller någon av hans politiska kollegor på min fråga –  kommer det under er ledning av kommunen bli så att folk kommer att bli utan arbete på grund av ekonomin?

Ditt svar var bara det standardsvar vi sett i alla dina repliker de senaste åren, det är jättebra det byggs etc. tycker jag med. Men vad gäller för de som är anställda  i kommunen/staden, ska enskilda tvingas gå?? Redan nu har personal fått negativa besked, helt plötsligt hade man både dålig ekonomi, arbetsbrist och övertalighet. Det finns många som gärna kan berätta mer för dig vid ett personligt möte. Det är din uppgift i egenskap av kommunstyrelseordförande att kunna ge ett rakt svar på detta.

 

Fredrik Rosengren


Torkild Strandbergs svar till Fredrik Rosengrens "Överflödiga i stadshuset?"

2017-05-29 10:19

Det finns ingen motsättning mellan att Landskrona växer och en hög kvalitet på skola och äldreomsorg. Tvärtom! Att Landskrona utvecklas är i själva verket en förutsättning för att vi långsiktigt ska kunna hålla en hög nivå på välfärden. Just nu utvecklas Landskrona i snabb takt. Företag och handel etablerar sig – Elgiganten, Biltema, Rusta och Max är alla på väg in. Engelska skolan öppnar i höst. Nya bostäder byggs, och äldre fastigheter renoveras. Årets budgetförslag innehåller många nya satsningar. Exempel är förskolor i Glumslöv och Häljarp, gratis kollektivtrafik för de över 70 år, ny släckbil och räddningsbåt, en gång- och cykelväg mellan Glumslöv och Ålabodarna och nya lekplatser. 

Årets budget innehåller varken generella sparbeting eller någon skattehöjning. Det råder ingen motsättning mellan att staden utvecklas, att företag och människor söker sig hit och att Landskrona stad ska bedriva en bra verksamhet.  Tvärtom! Privata investeringar i näringsliv, handel och boende är nödvändiga för att långsiktigt och uthålligt klara en bra välfärd med en bra skola och bra omsorg. Därför är det glädjande att nästan 2000 nya jobb tillkommit i privat sektor sedan 2007. 

Torkild Strandberg,
Kommunstyrelsens ordförande (L)


Motorvägen från Borstahusen

2017-05-29 08:51

Jag går ofta med hunden längs Erikstorpsvägen eftersom vi bor i närheten
och upplever det som om fler och fler bilar kör väldigt fort där,
även om det har hänt många gånger tidigare också.

Dom kommer oftast norrifrån (golfbanan) och kör mot stan och då eftersom
det står parkerade bilar på högersidan så håller bilarna vänsterfilen (vänster om mittgrenen mot trafiken).
Många kör i ca 100 kmh men vissa kör ännu fortare än så!
Oftast sker det på nätterna men förra söndagen på eftermiddan kom en Mercedes i uppskattningsvis 90 kmh.
Många såg det och det var även någon som fotade med sin mobil.

Här (särskilt på vår/sommaren) passerar många människor, barn och ungdomar hela dygnet och det är ett under att det inte har skett en dödsolycka.

Alla förnuftiga människor måste inse att Landskrona Stad måste lösa detta och inte bara på denna väg utan även på många andra vägar/gator i staden.

Jag har varit en del i Malmö och Varberg och här har dom löst det på ett lysande sätt.
Dom har byggt upp väggupp/farthinder på strategiska platser för att få ner hastigheterna.
Och för att inte störa busstrafiken så anpassar man hindrens bredd så bussarna kan köra obehindrat förbi.

Ps: Dom nyinflyttade i Borstahusen väntar sig nog inte en motorväg 5 m från köksfönstret.

Alexander Halldén


Startmotor för skoltrötta

2017-05-29 08:42

Examensdagen närmar sig. Studentexamen ska firas med släkt och vänner och ett utsläpp och kortege genom staden. Det har gått femtio år sedan undertecknad tog studenten på Högre Allmänna Läroverket, reallinjens matematiska gren här i Landskrona. Det hade varit några tuffa år. Efter ett välbehövligt sommarlov så blev det ekonomiutbildning i Lund. Hemmavid så att säga.

För 6 år sedan bevistade jag en avslutningsceremoni på ett universitet i England. Det gick till på det viset att de som avlagt examen efter 4-5 års studier fick sina namn upplästa samt erhöll diplom. Många av namnen var svåra att uppfatta och uttala. Många studenter hade således sina rötter i främmande länder, inte bara i England.

En tanke – eller snarare en fråga – som har bitit sig fast hos mig är:
Hur ska det bli möjligt för våra invandrare här i Landskrona, som har slätstrukna skolbetyg, att konkurrera med de ungdomar jag mötte i England den gången? Här behövs krafttag – att se till att ”våra” invandrare kommer till skolbänken och stannar kvar där så länge det behövs. Det är kul med ”studentfirande” men det skall ha ett reellt innehåll. Föräldrarna är underhållsskyldiga till 21 års ålder för studerande, så det är inte så bråttom för ungdomarna att börja försörja sig själva.

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet


Överflödiga i stadshuset?

2017-05-24 08:46

Ingen skattehöjning behövs säger Treklövern, jag är inte för att höja skatter i onödan men till vilket pris ska skatten hållas på nuvarande nivå? Redan nu talas det i Stadshuset att förvaltningarna ska spara och jag vet redan anställda som fått veta de är överflödiga då ekonomin inte tillåter deras tjänster vara kvar. Är det så man tar ansvar? Att låta folk i kommunen få bli utan arbete bara för att man väljer att lägga allt på att bygga istället för att någon gång ta en paus och se så att de anställda i staden mår bra och har trygghet i sin anställning?

Eller kan man göra både och om man låter det vara lite rimlighet i investeringarna? Vad hjälper det att bygga hej vilt för att locka hit skattebetalare när staden i andra änden gör personal arbetslös för att man till varje pris ska bygga? Vad är då priset i slutändan för stadens skattebetalare och inte minst, det pris de människor med familjer som blir utan trygghet och försörjning får betala?

Skulle gärna vilja höra Treklöverns svar på detta, gärna ett normalt svar. Inget politiker svar som innebär att åla sig kring fakta, nu är det dags att ni ser över att stadens medarbetare mår bra och känner sig trygga. Det behövs för att staden ska gå starkt in i framtiden.

Fredrik Rosengren


På rätt väg!

2017-05-19 08:39

BoIS-match mot Ljungskile 13 maj 2017 var på väg att bli en rysare, en riktig rysare. Från underläge med 1 – 0 så vänder vinden. BoIS vann med 2 – 1. Ordningen är återställd. Att detta sker på min födelsedag och att jag förärades en BoIS-halsduk vid det tillfället är något jag aldrig kommer att glömma.

Jag framför på detta sätt mitt tack till arrangörerna av klassträffen på Pumphuset 50 år efter studentexamen. Ett särskilt tack till Gabriel Munck som nu har ansvaret att återställa ordningen: BoIS (t)i(ll) allsvenskan. Det fixar du!

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet


BoIS – igen

2017-05-19 08:35

Varför blir det aldrig lugn och ro i BoIS?

Tränare kommer och går
men Styrelsen består!

Björn Lind


Svar om pendlarparkeringen

2017-05-11 11:23
Svar till: Vem vinner på att klaga på bilar i kanten av en pendlarparkering? /Malin Sjöstrand

Hej Malin,

Från Landskrona stads sida driver vi aktivt frågan om en attraktivare kollektivtrafik. Vi vill att kollektivtrafiken skall vara ett lättillgängligt alternativ för så många som möjligt. Vi har sedan ett år tillbaka intensifierat vår trepartssamverkan med Skånetrafiken och Nobina, som just nu är vår bussentreprenör. Under denna tid har utredningar kring linjenätet inom och utanför tätorten, hållplatsplacering, parkeringsmöjligheter samt en elektrifiering av busstrafiken utarbetats. Resultatet av dessa utredningar kommer att förverkligas i den takt som staden utvecklas och ekonomiska medel tilldelas.

När det gäller stationen vill vi göra situationen för pendlarna bekväm och smidig. Vi är medvetna om behovet av fler parkeringsplatser och jobbar för lösningar. En av de mest prioriterade lösningarna är att få till stånd en öppning av tunneln under järnvägen för att kunna bygga en större pendlarparkering på östra sidan stationen. En öppning här är beroende av ett avtal mellan oss och Trafikverket. Vi har kommit en bit i den processen och har goda förhoppningar om att detta skall bli verklighet inom en snar framtid. Tills vidare kommer vi att titta över pendlarsituationen i övrigt för att se om vi kan effektivisera ytorna på något vis och därigenom hitta fler parkeringsmöjligheter.

Vänliga hälsningar
Tora Broberg
Tf Avdelningschef
Stadsmiljöavdelningen


Bäste Stefan Olsson (SD)

2017-05-10 08:45

Vad tycker du är ett rimligt straff i det fall, du redogör för här på Planket 2017-05-09 under rubriken ”Sluta dalta med buset.”? Ge mig ett bud.

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet och fastighetsägareFält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser