PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Ord på vägen...

2015-12-06 00:00

Ordspråk:
“Ljuset brinner inte längre än veken räcker.”
Danmark

Vid pennan:
Geula ” Viola ” Lesén


Politisk indoktrinering i skolan

2015-12-03 00:00

Eftersom barn inte alltid kan göra sin röst hörd är det vi vuxna som får föra deras talan. Skolan är där våra barn ska vara nyfikna och inhämta kunskap. För Sverigedemokraterna är det viktigt att de får bilda sina egna uppfattningar och tycka vad de vill, utan att behöva ta ställning till vad som uppfattas som rätt uppfattning. Skolbarn ska vara fredade från politiska trender, populistiska teorier, politiska strömningar och ideologiskt betingad indoktrinering. Därför är det upprörande när föräldrar, som är öppna Sverigedemokrater, hör av sig till oss och uttrycker en stark oro för sina barn. Det har framkommit att lärare på mellanstadiet, under lektionstid lär skolbarnen att Sverigedemokrater är rasister m.m. Lärare får ha vilka personliga partisympatier som helst. Det viktiga är att de följer läroplanen och avstår från att pådyvla barnen sina egna personliga värderingar och åsikter. Det strider mot läroplanen och är framför allt kränkande mot våra barn.

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd


December är kommen

2015-12-03 00:00

december

December, som kommer av latins decem=tio,
var den tionde månaden med 29 dagar i den äldre romerska kalendern.
December fick behålla sitt namn trots att den blev den tofte månaden i
den julianska och gregorianska kalendern. Dess gamla svenska namn är Christemånad eller Julmånad.

“Nu vill jag lefva i ljuflighet,
Och slaga till Jul en Oxe fet,
Och vill jag mig nu varmt hålla,
Förhoppandes att öferlefva Vintern den kalla.”

Vid pennan och kameran:
Geula “Viola” Lesèn


Volontär på julafton

2015-12-03 00:00

Om man vill göra en blygsam insats, och bidraga med något volontärarbete på julafton, vart vänder man sig då?

Vilka hjälporganisationer har ett behov av en hjälpande hand då ?

/Tony Pettersson, Asmundtorp


Har posten slutat dela ut post?

2015-11-30 00:00

Under lång tid har jag irriterat mig över att posten inte kommer varje dag. Jag har ringt till posten och påpekat detta men inget händer. De har talat om för mig att de har personalproblem. Tyvärr hjälper inte detta mig. Jag har en prenumeration på Dagens ETC som posten skall dela ut varje dag! Detta har aldrig skett, poängen med en dagstidning är att den just kommer varje dag. Jag anser att detta är respektlöst både mot mig och Dagens ETC!

Hur tänker posten lösa detta? Det kan rimligen inte vara något problem att hitta personal i Landskrona med den höga arbetslösheten.
Vore tacksam om posten kan ge mig ett seriöst svar på den uteblivna postutdelningen.

Claes Glader


Ord på vägen...

2015-11-30 00:00

Ordspråk:
Se till att ljuset är tänt,
innan du släcker tändstickan!
(Jamaica – engelsk )

Vid pennan :
Geula ” Viola ” Lesén


Väderkvarnar

2015-11-26 00:00

Niklas Karlsson. Du – liksom Don Q – slåss mot väderkvarnar. “Musslorna” Kenneth och Helena kommer bara att avslöja så lite som möjligt.

Bengt Nissler


Ord på vägen...

2015-11-24 00:00

Hej på er Landskronadirekt-läsare!
Ja, Vintern har anlänt i tid sägs det. Det fick mig att tänka på likheten mellan oss och björnen. Björnen går i ide i november och sover bort sina vinterbekymmer. Björnen kommer sent i säng, ofta i samband med att första snön faller. Därför väljer jag citat som handlar om björnen och turbulensen i vår stad Landskrona.

Citat:
“När björnen kommer, glömmer oxarna att stångas.”

Ordspråk från vårt grannland Norge

Ha en bra björn vecka!

Vid pennan:
Geula ” Viola ” Lesén


Angående flyktingbarn – kverulera inte!

2015-11-24 00:00

Flyktingdebatter i Landskrona handlar om bl.a. ”ensamkommande barn”. Förra gången var 1990—talets flyktingström från Jugoslavien. Det fanns då gott om bostäder i hela Sverige så också i Landskrona. Men nu är stadens invånare mycket rikare än då. Titta på fastighetsvärdena då och nu. Då såldes Landskrona på rea. Nu har vi ”fått” låga räntor, sänkta fastighetsskatter etc. etc.

Torkild Strandberg (L) efterlyser: ”Vi måste ha ett längre perspektiv, typ på 10-års sikt.”
Det är bara att kavla upp ärmarna och tänka nytt. Som gammal f.d. affärsman med stora erfarenheter från bankkriser så kan jag försäkra Torkild Strandberg om att i den värld jag upplevde gavs inget andrum – möjligen några veckor.

Torkild, du får samla ihop landskronaborna till en idékonferens. Läs gärna min krönika i danska Jyllands Posten den 20 september 2003 med rubrik ”Nye veje i integration”.

Tommy Jonasson
civilekonom


Höghastighetsbanan genom Landskrona

2015-11-23 00:00

Höghastighetsbanan genom Sverige är planerad från Stockholm till Köpenhamn och kommer inte att vara klar på länge (2035?).

I Helsingborg tycker politikerna att det rimligaste är att dra järnvägen sträckan Helsingborg – Helsingör. I norra Själland vill man vare sig ha någon bro och inte heller någon järnvägssatsning.
Om man skulle köra tågen över Öresundsbron går järnvägen en stor krok söderut för att nå centrala Köpenhamn. Tid går förlorad.
Den raka och naturliga sträckningen av höghastighetsbanan går genom Landskrona till Köpenhamn. Landskrona ligger mitt i Öresundsregionen behöver också ett ”energitillskott”.

Vill genom denna insändare stödja kommunalrådet Torkild Strandberg i hans ansträngningar.

Järnvägen är också en miljöinvestering. Flyg mellan Stockholm, Skåne och Köpenhamn och även Hamburg ska kunna ersättas med järnväg. Infrastruktursatsningar har tidigare i historien visat sig kunna vitalisera näringslivet och regionen.
Tänk bara vad järnvägen betydde i Sverige på 1800-talet, flyget på 1900-talet och lokalt i Sydsverige Öresundsbron på 2000-talet.

Ska den kommande bron över Femarn bält mellan Danmark och Tyskland få en riktigt stor miljöeffekt måste denna järnväg få sin fortsättning genom Sverige.

Beslutet hastar nu när järnvägen över Öresundsbron nästan nått sitt kapacitetstak. Av muddermassorna ska en ny ö projekteras söder om Ven likt Pepparholmen söder om Saltholm. Namnet blir självklart i analogi med Saltholm /Pepparholm. Den nya ön ska heta Artär – En ny pulsåder under sundet.

Sven Svederberg
Ordförande Centerpartiet
LandskronaFält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser