PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Ska vi alla bli elitfotbollsspelare?

2017-03-20 09:07

Jag har spelat i lagen IK Wormo och Bois, där handlade allt om att vinna. Jag mådde alltid dåligt efter träningar och matcher. Det kändes som om att jag inte hade någon glädje kvar. Jag vill inte att andra ska behöva känna det jag kände. Och därför undrar jag, varför kan man inte spela fotboll för skojs skull. Behöver allt handla om att vinna?

Vi vet ju att det är viktigt att röra på sig och därför anser jag att alla idrottsklubbar ska vara öppna för alla och inte bara tänka på att vinna.

Om man är med i ett lag eller i en klubb är det viktigaste gemenskapen. – Om allt handlar om att vinna, kommer många att hamna utanför den gemenskapen.

Det är därför jag tycker man borde få spela fotboll för skojs skull.

Fatjon Fetaj 12 år


Svar till Lena Nilsson

2017-03-17 16:38

Som svar till Lena Nilssons reaktion till min insändare angående torget.
Jag ville bara få igång en debatt om det tuffa klimatet för många butiker
i stan,inte minst de i city med höga hyror och internet-handeln som gör
att många har svårt att klara det framöver.
Hoppas att jag har fel såklart.

Alexander Halldén


Europaspåret

2017-03-15 10:21

Första gången jag hörde talas om stadens planer på en Öresundstunnel till Köpenhamn från Landskrona så trodde jag att ledningen i Stadshuset drabbats av hybris. Men ju fler gånger jag mött företrädare för stadens ledning och hört deras argument för Europaspåret, ju mer blir jag övertygad om logiken i deras argumentering.

Svårigheten ligger inte i trovärdigheten för projektet utan i att få politikerna i Malmö och Helsingborg, framför allt, att inse att detta är fullt genomförbart. Jag tycker att Landskronas agerande i denna fråga är ytterligare ett tecken på det självförtroende, som i dag genomsyrar hela Landskrona. Staden är progressiv och har visioner för framtiden. Det som hänt i Landskrona de senaste fyra, fem åren gör mig stolt över att vara Landskronit. Det är bara tråkigt att jag kanske är för gammal för att få uppleva Europaspårets genomförande!

Björn Lind


Torghandel

2017-03-14 14:21

Blev ledsen när jag läste Halldens förslag om att göra vårt fina Rådhustorg till parkeringsplats. Om det är något som skulle avskräcka mig från att shoppa i stan så är det just en trist parkeringsplats.
Är glad att man nu har beslutat sig för att ta bort trist och ful klädeshandel och skräpig loppis. Hoppas nu på fräsch torghandel med blommor och grönsaker, som i många andra sydsvenska små och stora städer.

Lena Nilsson


Angående nytt kallbadhus

2017-03-14 14:01

Så klart att i vår fina kuststad skall det finnas ett modernt kallbadhus för alla intresserade.
Äntligen och stort beröm för detta lovvärda initiativ om nu projektet går iland efter alla turer i långbänk.  Dessutom är det ett mycket bra läge vid den del av staden som kanske visar upp sin bästa sida.

Olle Pålsson


Torghandel/parkering

2017-03-10 11:09
Angående debatten om torghandeln så förstår jag och många andra vill romantisera detta om ett blomstrande myller av folk på torget som vid förra sekelskiftet.
 
Men handeln har ju förändrats otroligt mycket sen dess och vill vi ha några butiker kvar i stadskärnan inom ett väldigt snar framtid så får vi kanske tänka om.
 
Torget skulle kunna användas som kundparkering dagtid exempelvis mellan ca 10-18 och helger 10-15 med en infart/bom närmast Rådhuset på Storgatan. Denna skulle öppnas och stängas automatiskt morgon och kväll.
 
Tyvärr skulle detta medföra att torghandeln skulle offras men den kan kanske flyttas till kasernplan närmast Eriksgatan.
 
Alexander Halldén

Svar till Bengt Nissler

2017-03-08 11:57

I budgeten för 2017 hade SD ett yrkande om att tillskjuta 2,0 Mnkr i ökat trygghetsanslag för anställning av fler ordningsvakter/stadsvakter och övrig brottsförebyggande verksamhet. Vårt förslag bifölls och då är det ju i högsta grad partipolitik eftersom inget annat parti i fullmäktige satsade pengar på att öka tryggheten i Landskrona. Man kan ju säga att SD “sparkade in den dörren som var stängd.” Sen är det ju bara att beklaga att inget annat parti har sunt förnuft när det gäller tryggheten i vår stad.

Stefan Olsson
Kommunalråd (SD)


Svar till Stefan Olsson

2017-03-08 10:21

Ditt inlägg får mig att tänka på ett gammalt talesätt: “varför sparka in öppna dörrar”?
Det här är ju inte partipolitik, utan rent och sunt förnuft.

Bengt Nissler

 


Fler väktare och fältarbete på stan

2017-03-07 15:56

Det ska vara en självklarhet att man ska kunna känna sig trygg och säker i Landskrona. Så är det tyvärr inte idag. Rädslan av att drabbas av våld och brott tillhör vardagen för många landskroniter. Det hårdnande samhällsklimatet är en konsekvens av det mångkulturella samhällsförsöket, och därefter ambivalensen som råder i hur problem ska lösas. Känslan av trygghet är ett av de mest grundläggande behov vi människor har. I vårt Landskrona skall medborgarna därför få känna sig socialt trygga i vetskap om att våra gemensamma resurser fördelas rättvist och att välfärden prioriteras. Men medborgarna måste även få känna fysisk trygghet. Vi anser därför att Landskrona stad ska se över och utöka sin bemanning av ordningsvakter och väktare runt om i staden. Sverigedemokraterna anser att i tider som dessa så behövs det extra åtgärder från staden för att kunna avlasta polisen och hjälpa till med att upprätthålla den allmänna ordningen. Därför välkomnar vi nu att staden realiserar SD:s förslag i budgeten för 2017 där SD yrkade på att tillskjuta 2 miljoner kr för förstärkning av trygghetsskapande insatser i form av väktare och en utökning av stadens fältarbete riktat mot barn och ungdomar.

Stefan Olsson
Kommunalråd (SD)


Fondavgifter och fondförvaltare - en fråga där staten lämnat folket i sticket

2017-03-07 08:49

Vi har under den senaste åren sett en allt mer vildvuxen flora av pensionsfonder med förvaltare som blir mycket rika på de blivande pensionärernas bekostnad. Det finns även en hord andra fonder med höga avgifter. Det är också klart visat att de fonder med lägst avgifter blir de långsiktiga vinnarna.

Säkert är att företag och förvaltare av fonder alltid är vinnare. Det finns fonder med en årlig avgift på upp mot 2 % av insatt kapital. Men för den person som satt in pengar i fonden är tillväxten helt beroende av den ekonomiska utvecklingen. Är detta rättvist?

Det är också politikernas ansvar att skydda den enskilde individen mot brottslingar oavsett om de bär vapen eller bär slips.

Mitt förslag är att det ska vara en rättvis affär mellan förvaltare och och fondsparare. Tillväxten av fonden skulle först vara säkrad mot inflation och skatt. Först om det sker en värdeutveckling utöver detta skulle en fondavgift få tas ut. Fondavgiften blir således en del av en verklig vinst vilket kan kännas rimligt. Storleken av fondavgiften får sedan bli förhandlingsfråga mellan fondsparare och förvaltare.

Sven Svederberg
Centerpartiet
LandskronaFält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser