PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.1°C 4.7m/s
Dagens namn: Henrik

Torghandel

2017-03-14 14:21

Blev ledsen när jag läste Halldens förslag om att göra vårt fina Rådhustorg till parkeringsplats. Om det är något som skulle avskräcka mig från att shoppa i stan så är det just en trist parkeringsplats.
Är glad att man nu har beslutat sig för att ta bort trist och ful klädeshandel och skräpig loppis. Hoppas nu på fräsch torghandel med blommor och grönsaker, som i många andra sydsvenska små och stora städer.

Lena Nilsson


Angående nytt kallbadhus

2017-03-14 14:01

Så klart att i vår fina kuststad skall det finnas ett modernt kallbadhus för alla intresserade.
Äntligen och stort beröm för detta lovvärda initiativ om nu projektet går iland efter alla turer i långbänk.  Dessutom är det ett mycket bra läge vid den del av staden som kanske visar upp sin bästa sida.

Olle Pålsson


Torghandel/parkering

2017-03-10 11:09
Angående debatten om torghandeln så förstår jag och många andra vill romantisera detta om ett blomstrande myller av folk på torget som vid förra sekelskiftet.
 
Men handeln har ju förändrats otroligt mycket sen dess och vill vi ha några butiker kvar i stadskärnan inom ett väldigt snar framtid så får vi kanske tänka om.
 
Torget skulle kunna användas som kundparkering dagtid exempelvis mellan ca 10-18 och helger 10-15 med en infart/bom närmast Rådhuset på Storgatan. Denna skulle öppnas och stängas automatiskt morgon och kväll.
 
Tyvärr skulle detta medföra att torghandeln skulle offras men den kan kanske flyttas till kasernplan närmast Eriksgatan.
 
Alexander Halldén

Svar till Bengt Nissler

2017-03-08 11:57

I budgeten för 2017 hade SD ett yrkande om att tillskjuta 2,0 Mnkr i ökat trygghetsanslag för anställning av fler ordningsvakter/stadsvakter och övrig brottsförebyggande verksamhet. Vårt förslag bifölls och då är det ju i högsta grad partipolitik eftersom inget annat parti i fullmäktige satsade pengar på att öka tryggheten i Landskrona. Man kan ju säga att SD “sparkade in den dörren som var stängd.” Sen är det ju bara att beklaga att inget annat parti har sunt förnuft när det gäller tryggheten i vår stad.

Stefan Olsson
Kommunalråd (SD)


Svar till Stefan Olsson

2017-03-08 10:21

Ditt inlägg får mig att tänka på ett gammalt talesätt: “varför sparka in öppna dörrar”?
Det här är ju inte partipolitik, utan rent och sunt förnuft.

Bengt Nissler

 


Fler väktare och fältarbete på stan

2017-03-07 15:56

Det ska vara en självklarhet att man ska kunna känna sig trygg och säker i Landskrona. Så är det tyvärr inte idag. Rädslan av att drabbas av våld och brott tillhör vardagen för många landskroniter. Det hårdnande samhällsklimatet är en konsekvens av det mångkulturella samhällsförsöket, och därefter ambivalensen som råder i hur problem ska lösas. Känslan av trygghet är ett av de mest grundläggande behov vi människor har. I vårt Landskrona skall medborgarna därför få känna sig socialt trygga i vetskap om att våra gemensamma resurser fördelas rättvist och att välfärden prioriteras. Men medborgarna måste även få känna fysisk trygghet. Vi anser därför att Landskrona stad ska se över och utöka sin bemanning av ordningsvakter och väktare runt om i staden. Sverigedemokraterna anser att i tider som dessa så behövs det extra åtgärder från staden för att kunna avlasta polisen och hjälpa till med att upprätthålla den allmänna ordningen. Därför välkomnar vi nu att staden realiserar SD:s förslag i budgeten för 2017 där SD yrkade på att tillskjuta 2 miljoner kr för förstärkning av trygghetsskapande insatser i form av väktare och en utökning av stadens fältarbete riktat mot barn och ungdomar.

Stefan Olsson
Kommunalråd (SD)


Fondavgifter och fondförvaltare - en fråga där staten lämnat folket i sticket

2017-03-07 08:49

Vi har under den senaste åren sett en allt mer vildvuxen flora av pensionsfonder med förvaltare som blir mycket rika på de blivande pensionärernas bekostnad. Det finns även en hord andra fonder med höga avgifter. Det är också klart visat att de fonder med lägst avgifter blir de långsiktiga vinnarna.

Säkert är att företag och förvaltare av fonder alltid är vinnare. Det finns fonder med en årlig avgift på upp mot 2 % av insatt kapital. Men för den person som satt in pengar i fonden är tillväxten helt beroende av den ekonomiska utvecklingen. Är detta rättvist?

Det är också politikernas ansvar att skydda den enskilde individen mot brottslingar oavsett om de bär vapen eller bär slips.

Mitt förslag är att det ska vara en rättvis affär mellan förvaltare och och fondsparare. Tillväxten av fonden skulle först vara säkrad mot inflation och skatt. Först om det sker en värdeutveckling utöver detta skulle en fondavgift få tas ut. Fondavgiften blir således en del av en verklig vinst vilket kan kännas rimligt. Storleken av fondavgiften får sedan bli förhandlingsfråga mellan fondsparare och förvaltare.

Sven Svederberg
Centerpartiet
Landskrona


BoIS cupäventyr

2017-03-06 11:18
Det var kanske bra att BoIS förlorade i cupen. Mer framgångar där kunde ha fått laget att tro att man var världsmästare. 
Men nu vet vi åtminstone att det finns kvalitet i truppen och att BoIS har en av landets bästa frisparksskyttar.
Lennart Andersson

Internationella kvinnodagen

2017-03-06 08:58

En dag varje år där vi uppmärksammar ojämställdheten mellan kvinnor och män världen över.
Jämställdhet är så mycket mer än löner, rätt till sin egna kropp, eller vem som ska vara hemma med barnen.

I nästan allt vi gör i vår vardag speglas jämställdheten – eller kanske rättare sagt -ojämställdheten.

Det räcker inte att vi uppmärksammar detta en dag per år. Detta är något vi måste diskutera och uppmärksamma varje dag, varje timme och varje minut både här i Sverige och i resten av världen. För det är ju så här enkelt att både män och kvinnor är födda in till denna värld, varför ska vi då inte kunna behandlas lika?

Vi lär våra små tjejer redan när dem är små ”att pojkarna slåss och leker krig för att de är busiga”. Tonårstjejen får lära sig att inte gå hem ensam, inte dricka sig full, vakta sitt glas, inte följa med någon okänd hem.

Sedan när vi blir vuxna så ska vi acceptera lägre lön än männen trots samma utbildning. Ja kvinnan kanske blir gravid en dag och ska stanna hemma och ta hand om sitt barn – som hon i vissa delar i landet dessutom ska lära sig föda i sin egen bil för det är för långt till BB. Varför ska kvinnor runt om i världen acceptera att bli misshandlade, kränkta, få en sämre utbildning och lön än män?

Jämställdheten måste bli ett ord och en handling som bara ska finnas, accepteras och jobbas efter varje dag inte bara något som diskuteras. Sverige är ett av världen mest jämställda länder men vi har en lång väg kvar. Det är en mänsklig rättighet att alla ska behandlas lika.

Emma Nylander
Centerpartiet Landskrona


Svar till Pontus Eriksson angående torget

2017-03-03 11:28

Kära Pontus Eriksson, vad har du för erfarenhet av handel rent generellt och torghandel mer specifikt!? Vad är det för lång rad av nya krävande “stadgar” som ska påtvingas torghandlarna? “Låt torghandlarna sköta sig själv”…? Vad är detta för särbehandling?

Anser du, torghandlare mindre bemedlade än andra handlare, eller är det så att de är så mycket intelligentare än alla andra handlare, så de förväntas själva vara organiserade, extra seriösa, ordningsamma, plikttrogna och stöttepelare i vårt samhälle. Kanske rent av Landskrona stad bör beordra tjänstemän och politiker ner på torget, för att förkovra sig!?

Nu ska sägas att torghandeln är viktig och kan bidra med sin “puls” torgdagar. Just lördagar, är då landskronaborna enligt tradition gärna går ner i stan och minglar..

Rådhustorget är något som diskuterats i alla tider. Jag har suttit i centrumorganisationer i över 25 år och det har, mer eller mindre, hela tiden varit bedrövligt på torget.

Besluta nu en gång för alla, att “loppisen” får en annan, egen plats och ställ krav på “torghandlarna”. Inga fordon på torget under tiden man sysslar med livsmedel, och erbjud samma “tak” till alla. Få torget organiserat i snygga rader, med liknande stånd.

Det fungerar i andra städer! Så varför inte i Landskrona? Gå inte på “hotet” om att torghandlarna flyr. Alla tjänar på att koncentrera loppis för sig och livsmedel för sig.

Nu är det rena “flyktinglägret” mitt i centrum. Organiserat kaos…

Det finns en anledning att ex. glasögonbutikerna samlas, restaurangerna ligger tät.. Osv.

Jag skulle inte vara rädd för att nyttja torget till korttidsparkering, när inte torghandlarna är där. Detta får man klart också ta beslut om, behöver definitivt inte vara varje dag!

Vet det är kontroversiellt, men det funkar i Lund, Ängelholm, Båstad med flera städer, som alla har äldre bebyggelse i centrum.

Tack för ni tagit del av det jag skrivit.

Mvh Tommy Persson
Smakfullt… ska det vara…Fält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser