PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Teslan igen

2019-08-27 15:18

De som ondgör sig över Alexanderssons Teslabil kanske inte vet att av den totala leasingkostnaden så läggs hälften av denna på Alexanderssons lön och hans skatt till stat o kommun höjs väsentligt. Hans kvalifikationer bör väl ingen människa ifrågasätta. Sen han kom i stadens tjänst har ett stort antal företag etablerat sig i Landskrona! Han är säkert inte ensam om att lockat hit dessa men hans tidigare tjänster skvallrar i hög grad om hans kompetens och kontaktnät. I de avundsjukas kretsar tas inte hänsyn till framgångsrika o kunniga personer utan skall han eller hon ha skall också jag ha!

En icke avundsjuk
Kenth Anderberg


Alexandersson Tesla

2019-08-27 14:35

Så, hur mycket mer kostar Alexanderssons Tesla än en “anständig” bil? Flera hundra tusen, säkert. Men det är kanske en god investering för att behålla en man som säkert har ansvarat för mycket av den positiva utvecklingen i Landskrona de senaste åren. Är det en bra investering för att slippa gå tillbaka till Folkets Hus-åren när rättvisan dömdes efter Jantelagen och en grådyster verklighet var normen. Vad har Norra Borstahusen och uppsnyggningen av Öster betytt för stan, inte bara för de tacksamma få som vunnit på förändringarna, men för den shabbiga “image” som Landskrona fått? Skall vi önska oss tillbaka till den tid då Wallsten uttryckte sin filosofi så här: “Vi skall väl inte bygga hus som vanligt folk inte kan bo i!” ? 

Han menade väl att de med högre inkomster skulle bo i Bjärred eller i Helsingborg och åka till jobbet i Landskrona i sina miljondyra bilar och lämna de många miljonerna i skatteintäkter i tacksamma Bjärred och Helsingborg.

Lokalpolitikerna har också ojat sig och tycker nu att det är hemskt med dyra tjänstebilar förstås. Utan att kommentera varför de tycker så. Man måste vara politiskt korrekt förstås.

Jag kommer att tänka på BoIS. Mår laget bäst av ha vanliga spelare som får samma speltid som alla andra spelare och som kör Toyota till IP, eller kan det behövas en och annan teknisk målspottare som kommer till träningen i en, hemska tanke, Tesla?

Kanske hade Alf Henriksson rätt när han skrev:

DET FINNS VERKLIGEN ORSAK ATT KLANDRA
ATT EN DEL HAR DET BÄTTRE ÄN ANDRA
FÖR RÄTTVISANS SKULL BÖR VI GILLA
ATT ENVAR HAR DET LIKA ILLA!

Nils-Eric “Nes” Svensson
Landskronit


Tesla X och stadsdirektören

2019-08-27 09:15

Enligt Torkild Strandberg så sitter kompetensen i vilken bil man framför!
Jag citerar ett uttalande han gjort för Lokaltidningen “Då har jag att ta ställning till om den kompetens som Christian besitter motiverar totalkostnaden för hans lön, och bil”
Stadsdirektören i Landskrona, Christian Alexandersson, måste enligt detta konstaterande besitta en otroligt enorm kompetens. Jag undrar i mitt 
stilla sinne: vad gör en stadsdirektör i en sådan förhållandevis liten stad som Landskrona?
En annan fråga som blir aktuell, vilken kompetens har då en som cyklar?

Kjell Andersson


Det har gått för långt

2019-08-26 10:22

I dag är det ett tvång för demenssjuka personer att pröva alla insatser inom hemvården innan man får ett särskilt boende. 

Om de sjuka och deras anhöriga har önskan att bo hemma skall de givetvis få det. 

Även om de dementa och de anhöriga har insett att det inte håller att bo hemma, måste man prova och prova. Trots att de dementa misslyckas gång på gång. 

Trots allt det fantastiska arbete som de flesta av våra anställda gör, så far många av de dementa och deras anhöriga mycket illa. Många äldre lever i förnedring och i vissa fall även i misär. 

Många anhöriga kör fullständigt slut på sig själv eftersom stadens resurser för hemtjänst och hemvård inte räcker till. 

Personal gråter och säger till anhöriga att det är tur att det finns anhöriga som kan hjälpa till. 

Våra äldre dementa som jobbat och slitit i hela sitt liv är värda ett bättre liv.

Vi Socialdemokrater anser att taket för att få ett boende måste sänkas.

Eva Örtegren (S)


Från Studentbostäder - till högsta klass

2019-08-26 10:01

Ser på morgon-TV att det råder enorm brist på studentbostäder i de flesta universitetsstäder.
Skulle vi i Landskrona inte kunna bygga lite billiga lägenheter, där minst 80% blir just studentbostäder?
Tåg till Lund tar ner 17 minuter! Om man då bebygger några kvarter på åkrarna nära stationen – och även nära Häljarps station, skulle detta generera en viss föryngring av vår stad. Elever som tagit studenten i Landskrona ges förtur – vilket i sig självt skulle popularisera Landskrona som gymnasiestad. Hela Dammhagsskolan borde byggas om och bli som “Spyken” i Lund. Det gör det inte lättare att komma in på universitetet, men de som kommer in från “nya Läroverket” slipper leta bostäder i Lund. Ett tågkort kan, i samverkan med Skånetrafiken, kanske rabatteras och ingå i hyran. Och man får en utbildningskedja för framtiden i Landskrona.
 
Dessutom bör vi aktivt satsa på ett litet nöjesdistrikt och återöppnande av lite pubar, dansställen och liknande t.ex. på Ödmanssonsgatan och Rådmansgatan. Medan nedre Regeringsgatan – mitt emot det universitetsförberedande gymnasiet, bör återfå sin forna glans som socitétsområde, med våningar (snarare än lägenheter), kök som ligger “avsides” – samt luftiga salonger och bibliotek ej sällan separerade med skjutbara glasdörrar. I äkta högsta-klass stil med ornament och kanske blyfönster i trapphusen. Väggar avsedda för konst och bokhyllor, inte bara en trist vägg-TV.
Jag talar riktig klass här! Inte öppna “köksö- lösningar” mitt i en 130 kvm våning och elände utan stil och klass.
Och kanske t.o.m. med portvaktslägenhet på entréplanet. Många av fastigheterna just på nedre Regeringsgatan har denna grundpotential. Om t.ex. hiss saknas, brukar det fungera att låta bygga en på innergårdarna.
 
Och på tal om Svaneholmsvillan – var tror kommunledning och byggnadskontoret att någon riktigt rik företagare skulle vilja slå sig ned i Landskrona stad ? Nu finns det inte många “riktiga villor” kvar ! Dela inte upp våra finaste klenoder.
 
Vi behöver bostäder av alla klasser – från våra infödda “A-lagare”, våra yngre, våra företagare och arbetare inom alla inkomstklasser
– och “Hellerup-villor” för de verkliga potentaterna. Som Emonds Villa Borgia och Svaneholm HAR varit. 
 
Vi behöver sålunda mer än enbart denna enfaldiga ofta onödigt dyra medelmåttighet – men också mindre boenden för de yngre
och bosättare i 20-årsåldern. Kort sagt fastigheter på hela skalan. Från 2000 kr/mån till 30.000 kr/mån och från radhus a en miljon upp till riktiga villor a 50 miljoner.
 
Pontus Eriksson


Tesla eller dessa fantastiska män i sina dyra maskiner

2019-08-23 14:21

Vår fantastiske stadsdirektör är så duktig att han måste köra Tesla – Ingen folkbil typ Mercedes, BMW eller Volvo. Nej, fint skall det vara!
Vi fotbollsintresserade raljerade friskt om HIF som : Mjölkkossan.
Nu har vi en ny Mjölkkossa att raljera om: Landskrona kommun!
Här räknas det uppåt väggarna, betalt utan att arbeta för att gå vidare mot nya utmaningar, chefer slutar  lite då och då mm, mm!
Det läggs ner mycket pengar på undervattens projekt!
Jag är förvånad över att det reageras så lite om detta – eller är det den , i viskande ton, så omtalade tystnads kulturen som talar!
Jag får väl trösta mig med Herr Torkild Strandbergs försvar av Teslan att vill man ha kompetent personal så kostar det oavsett avtal!
I detta sammanhang kan jag konstatera att Herr Torkild Strandberg cyklar!

Håkan Lans


Svar på teknisk chef Niklas Geidenstam inlägg

2019-08-20 15:49

Jag vill bara påpeka att bilderna som härrör från Häljarp är på sådan mark som staden skall sköta och det är endast de små områdena som är avbildade.

Göran Wramfelt
Ordf. Häljarp Saxtorp Byaförening.


Svar på insändare gällande kommunal skötsel

2019-08-20 09:19

Då flera av bilderna som visats i inläggen visar ytor där det är den enskilda fastighetsägaren som har renhållningsansvaret tar jag härmed tillfället i akt att påminna om fastighetsaägaransvaret:

Inom detaljplanerat område där Landskrona stad är väghållare gäller följande för fastighetsägare:
– Gångbana ska hållas ren och snygg utanför sin fastighet, detta innebär att du ska hålla efter ogräs och plocka upp skräp så att gångbanan ser prydlig ut.

– Gångbana ska hållas fri från is och snö och efter vintern ska grus/sand sopas upp och bortforslas.

Mer information samt definitioner av ”gångbana” finns på kommunens hemsida:  https://www.landskrona.se/invanare/stadsplanering-trafik/gator-vagar-och-torg/information-till-fastighetsagare/

Där finns också information om hur man som medborgare kan göra en felanmälan på alla andra allmänna ytor där kommunen har skötselansvaret:  https://www.landskrona.se/invanare/stadsplanering-trafik/felanmalan/felanmalan2/

Till sist vill jag tacka er för ert engagemang och vilja att göra hela kommunen vackrare!

Med vänliga hälsningar,
Niklas Geidenstam
Teknisk chef
Tekniska avdelningen
Teknik- och fritidsförvaltningen
Landskrona Stad


Tv-kockarnas klädsel

2019-08-20 09:15

När blev det förbjudet för tv-kockarna att bära huvudbonad vid matlagning?

Stig Fristedt


Replik till Johan Laurin

2019-08-19 09:49

Det är inte oväntat eller ett dugg konstigt att paralleller dras till Borstahusen då det är det ända våra politiker pratar om och tycks satsa något på, kanske för att en del av dem själv bor där eller i dess närhet. Faktum kvarstår vad stadsborna än tycks hävda, får byarna noll vad gäller blommor, försök till att piffa upp, säkra skolvägar, etc. Alla försök till att få upphöjda övergångsställen på Landskronavägen respektive Barsebäcksvägen bemöts av inkompetenta svar från stadens tjänstemän, men, det tycks funka bra i just Borstahusen och vid Norrestad.
Konstigt va? Kanske har Häljarp turen att få bli en del av Kävlinge kommun i framtiden. Slutdebatterat för min del, ändå inte lönt i denna kommunen.

Fredrik Rosengren, HäljarpFält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser