PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

En stad i ombyggnad

2016-03-23 14:31

Svar till Jonas Karlsson om en stad i ombyggnad.
 
I helgen cyklade jag runt i stan. Jag såg flera tecken på Landskronas förändringsresa som gjorde mig både glad och stolt.

Torkild Strandberg (L)


Gullstrandskolan och Slottscaféets förfall

2016-03-23 13:48

 Jona(s)… du är ung och ska inte behöva ta ansvar för hur tidigare Socialdemokrater (miss-)skött Landskrona, men tror du på ett framtida Landskrona så…

Känner att jag måste komma med lite input i debatten! Ni fortsätter att kasta skit och anklaga varann.

Gullstrandskolan byggdes i början på 70-talet, på en plats, långt utanför Landskrona centrum.

Detta var början på gymnasiedöden i Landskrona. I alla andra städer försöker man förlägga gymnasiestudier så nära centrum som möjligt! Varför !? Jo, för man vet vad ungdomar eftersöker och vilka behov de har. Deras krav har inte gått att tillgodose de senaste 45 åren i Landskrona!

Man är inte bara studiemedvetna, utan har behov av att umgås med sina vänner på café och shoppa på den lilla tid som ges mellan studierna. Detta i sin tur ger en puls av folk i centrum, som inte Landskrona har. Detta KRÄVS för ett levande centrum!

Nu har man sedan något år börjat tänka rätt, gymnasiekurser förläggs i centrum!

Vad gäller Slottscaféet, Landskronas sorgebarn, som borde blomstrat och varit den största tillgången bland serveringar i Landskrona. Så är det återigen Socialdemokraterna som ligger bakom förfallet! Tråkigt men sant! 

Jag har varit i cafébranchen i över 25 år, jag kan den. Vad gäller Slottscaféet, har Folkets hus arrenderat den sedan urminnes tider. De har i sin tur arrenderat ut den till någon entreprenör. Oavsett vem som drev den, de åren Folkets hus disponerade arrenderätten, möttes de av kalla handen av Folkets hus föreståndare; Lars Svensson. Socialdemokraternas “starke man”. Det har dragit in, regnat in, kakelplattor lossnat från väggarna. Förfallet har pågått för länge. Köket har varit underkänt i många år tidigare, ändå fick det fortgå…  Så Jonas, kasta inte sten när du sitter i glashus!

Däremot håller jag fullständigt med dig, att man borde ta ett helhetsgrepp om Slottscaféet och totalrenovera det!

Tommy Persson
Entreprenör i Landskrona


Svar till Stefan Olsson angående att vilseleda medborgarna

2016-03-22 12:09

Nej Stefan, Du har helt rätt jag ska inte komma och vilseleda medborgarna med felaktiga siffror.

Om vi nu tar en debatt om ditt valda ämne, vilket har fört bort fokus från mitt inlägg om Slottscafeét.

Rivningskostnaden för hela Gullstrandskolan hamnar nog runt de siffror som tjänstemännen har uppgett, det tvivlar jag inte en sekund på!

MEN, det stannar ju inte där, detta är säkert du fullt medveten om men vill ta bort fokus från sakfrågan.
Nedskrivning+rivningskostnad, hamnar nog på närmre 60-90 miljoner som belastar resultatet.
Så de facto blir det ännu dyrare än jag uppgav, vilket ger ännu mer stöd till mitt inlägg om Slottscafeét

Men de exakta siffrorna kan du nog fråga Torkild om när ni fikar nästa gång.

Tillbaks till Slottscafeét; riv eller renovera eller sälj !!

Jonas Karlsson (S) 


Svar till Jonas Karlsson (S) om kapitalförstöring

2016-03-22 10:44

Jonas Karlsson (S) visar ännu en gång vilken dålig koll han har på både beslut och ekonomi. Jonas hävdar att rivningen av Guldängen (Gullstrandskolan) kommer till att kosta upp emot 60 Mkr. Hade Jonas varit mer insatt i ärendet, han är dock 2:e vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, så hade läsarna inte blivit lurade av Jonas påstående. När beslutet fattades i kommunstyrelsen sa tjänstemännen att det skulle kosta max 20 Mkr. Rivningskostnaderna kommer efter ny upphandling hamna någonstans mellan 10-12 Mkr. Det minsta man kan begära när man skriver om kapitalförstöring är att ha koll på siffrorna, och inte bara plocka en siffra ur luften utan förankring i verkligheten.

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd


Kapitalförstöring

2016-03-21 16:01

Kommunen har plöjt ner miljoner på uteserveringar runt Rådhustorget för att få ett helhetsintryck. Vidare har man renoverat Rådhuset, monterat ljusarrangemang och fixat med fönster och lite så till en resonabel kostnad på runt 20 miljoner. Då är inte renoveringen/ restauranganpassningen av lokalerna i Rådhuset inräknad. 10 miljoner till.

Man river en skola som visserligen delvis är nerlusad med mögel, dock bara en tredjedel men hela rasket ska bort. Rivningen kan komma att kosta upp emot 60 miljoner.

När arrendatorn av Slottscaféet frågade om att få taket lagat blev det dock ”nej”. För dyrt!

Efter ett par turer har det blivit bestämt att taket ska lagas ändå. Då frågade arrendatorn ifall man kunde vinterbona en del av cafébyggnaden så den kan användas en större del av året. Svaret blev återigen ”NEJ” för dyrt.
Man fabulerar fram en fantasisumma på 4,5 miljoner för att tilläggsisolera och byta fönster.

Arrendatorn har även frågat och lagt anbud på att köpa hela rasket eftersom kommunen inte vill renovera caféet. ”Nej” blev svaret igen.

Man vill alltså inte renovera det och inte sälja det.
Man ska istället låta Slottscaféet stå och förfalla.

Snacka om paradoxalt.

Jonas Karlsson (S)  

 


Helomvändningen om Granet

2016-03-21 13:34

Den 8 maj 2015 läste jag en artikel i Landskrona Posten, som gladde mig mycket. Stans politiker hade för en gångs skull låtit förnuftet och empatin segra och svängde i frågan, genom att lyssna på opinionen och låta de boende på Granet bo kvar efter renoveringen.

Allt lugnt trodde man i sin enfald, men så kom dråpslaget i förra veckan, då SD gjorde en helomvändning. De boende måste flytta permanent, då hyran blir alldeles för hög för kommunen efter renoveringen.

För en lekman som jag är det otroligt, att de styrande i stan inte förrän nu fått kännedom om /eller tagit reda på/  den höga renoveringskostnaden.

För ca ett år sedan togs beslutet och då liksom nu fick de boende ingen talan.

Bodil Möller säger: ”Nu har det varit på gång så länge. Det blev en överraskning även för Treklövern att det blev det här beslutet, att SD ändrade sig. Så vi såg ingen anledning att prata med de boende”.

Detta betyder att Treklövern sa nej – och SD stöttade detta beslut. Och det betyder att de boende på Granet flyttar till Fäladsgården på Pjäsgatan.

Tala om svek.  Först SD, med Stefan Olsson i spetsen, som i första skedet stöttade, att de boende skulle få bo kvar och nu gör en kovändning. Därefter Alliansen som i många avseenden inte verkar ha mycket till övers för SD, utom när det passar deras syften. Och sist men inte minst är jag förvånad att Bodil Möller, som ordförande i Individ-och Familjenämnden, gör sådana uttalanden. Det tyder inte på empati och hänsyn till sina medmänniskor, och alla människors lika värde.

Allt detta gör mig verkligen ledsen och djupt besviken på de styrande i Landskrona.

Landskrona 21 mars 2016
Lena Mattsson


Är du förbannad?

2016-03-21 08:55

Det är 200 år sedan de skrevs, men de citeras är i dag.
Det är inte Moses, men näst intill.
Författare är förenta Statens tredje president,Thomas Jeffeson,som var en klok och klart tänkande man.
Hans många skrifter bevaras som en klenod.

Här kommer Bud nr:6
“Gör aldrig ett arbete slarvigt! Det som utföres med glädje tröttnar ej och är aldrig tråkigt…”
Fortsättning följer…

Glad Påsk önskar jag er alla!
Vid pennan: Geula “Viola” Lesèn


Stad under ombyggnad

2016-03-18 09:07
Landskrona under construction, please check back in a couple of years….. 
Jag cyklade en runda i vår vackra stad häromdan. Jag knäppte några bilder, som visar hur jäkla vacker stan är. Man får ibland ha bra med fantasi för att föreställa sig hur fint det är eller det skulle varit. Mycket snack om många ord. Här följer lite drygt 6000.
Bilderna talar för sig själva. 

Jonas Karlsson (S)

 

 


Svar till Al Sander (Tillgänglighet)

2016-03-17 14:38

Det är för mig som politiker en viktig fråga du tar upp. Då jag själv har en kronisk sjukdom (MS) vilken gör att jag stundtals har bekymmer att ta mig fram. Jag som Sverigedemokrat
tycker att alla människor har lika rätt att ta sig fram till och in i byggnader.

Sverigedemokraterna i Landskrona har därför lämnat en motion till kommunfullmäktige
som heter ”Motion Funktionshindrade” med följande förslag:

Att ge Teknik och Service förvaltningen i uppdrag att utreda tillgängligheten för
framför allt rullstolsburna och andra personer med gångsvårigheter i stadens centrala delar och framför allt mellan centrum och stadshuset.

Att ge Teknik och Service förvaltningen i uppdrag att ta fram en plan för handikapparkeringarna. Detta både i antal och också placering.

Att ge Stadsledningskontoret uppdrag att utreda förutsättningarna att via ett anställnings program eller andra incitament öka antalet funktionshindrade i kommunal verksamhet.  

Fler motioner i det ämnet lär följa denna motion.

Lars Ekvall (SD)
Ledamot av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen


Svar till S

2016-03-17 09:23

Jag tror inte man behöver använda så starka ord som “att Landskrona slits i sönder“. Landskrona blir vad Vi gör det till! Alla måste bidra.

Jag tror inte heller att Landskronaborna behöver ta del av uppläxningar och svartmålning av varann, om vi vill skapa en stad att vara stolt över.
Göm er inte bakom sanningen, se den i vitögat!

Det första man gör i ett blödande företag är, en analys över vad som är dåligt eller vad som inte fungerar. Det som får företaget att blöda försöker man eliminera snarast. Ett välkänt ordspråk är; “det är inte de stora intäkterna man blir rik på, det är de små utgifterna”. Detta gäller i lika hög grad för en stad, som är ett stort företagande.
Det är bara konstgjord andning, och i längden självmord, att fortsätta pumpa in pengar i något som är ett aldrig sinande hål. Pengar som måste tas från övriga verksamheten!
Sen måste man se, var kan vi satsa pengar som kan generera tillbaks pengar till fortsatt utveckling av företagandet. Sunt förnuft.
Ju bättre företagandet går, ju fler anställningar skapas, ju fler projekt kan man stödja.
Naturligtvis måste man se till, så att all den personal som bidrar till företagets framgång, trivs och premieras. Alla framgångsrika företag har som regel lyckats skapa en “vi-känsla”.
Hur gärna man än vill, så har inget företag plats för alla som vill jobba just där! De som tyvärr inte kan beredas en plats, får naturligtvis söka sig till andra företag. Detta är något som de flesta som blivit arbetslösa fått känna på, och där är Arbetsförmedlingen kategorisk! “- Du får vara beredd att flytta, annars blir du utförsäkrad!” Det är tyvärr den hårda sanningen.
Här handlar det inte om “vi eller dom”!

Avslutningsvis vill jag informera Jona(s) med flera om, att finns det för många krökta spik, blir det inga barn gjorda!

Tommy Persson
Entreprenör i LandskronaFält markerade med * måste fyllas i
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser