PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Vi måste få Landskrona tryggt igen

2017-02-06 08:56

Alla ska kunna leva och vara trygga oavsett var i Landskrona man bor. Man ska inte behöva vara rädd för att gå hem på kvällen. Man ska inte heller behöva komma hem till sitt hus se att någon har varit där.

Ska vi få Landskrona tryggt igen måste vi börja underifrån och jobba oss uppåt. Individen, staden och polisen i ett nära samarbete.

För att utveckla det brottsförebyggande arbetet i Landskrona så vill vi i Centerpartiet Landskrona skapa en mer lokalt förankrad polis, fler poliser som har tid att vara ute och synas på stadens gator.

Det ska även finnas bra belysning i hela kommunen. Få fler ungdomar in i föreningslivet men då måste man också se över kostnaderna så att fler barn och ungdomar har råd att delta. Sen måste vi som föräldrar ta ett större ansvar och prata med våra barn och ungdomar, veta va dem gör på helger och kvällar. Sen för att kunna öka tryggheten ännu mer i Landskrona så behöver kamerabevakningen ses över. Man behöver kanske sätta upp fler övervakningskameror i utsatt delar av Landskrona för att öka tryggheten och att det även ska leda till att fler brott klaras upp.

Emma Nylander Centerpartiet Landskrona
Daniel Nylander Ordförande Centerpartiet Landskrona


Turistmagnet

2017-02-02 14:49

Javisst, Måns. Ven lockar många. Vårt största turistmål. Men hur svårt kan det vara?
Det är väl bara för byalaget att kräva ett möte med KSAU och diskutera kommunens fördelning och prioritering av resurserna. Gärna med pressen närvarande. Då lär ni få besked.

Bengt Nissler


Det duger inte, Mattias Adolfsson!

2017-02-02 14:44

Landskronas Individ- och Familjeförvaltning har sedan valet 2014 varit som ett skepp utan kapten. Den politiska ledningen var minst sagt svag och tjänstemannastyret var en realitet. Vi Sverigedemokrater uppmärksammade detta faktum gäng efter gång. Resultatet blev att Bodil Möller (M) byttes ut och ersattes av den nygamle ordföranden Mattias Adolfsson (L).

Torkild Strandberg (L) försäkrade mig om att nu skulle det bli ändring, att Mattias Adolfsson är en person med hårda nypor, rak och ärlig.

Därför var det med stor förväntan jag interpellerade Mattias Adolfsson i fullmäktige genom att ställa ett antal raka frågor. I korthet var frågorna som följer:

1. Delar du Sverigedemokraternas uppfattning att välfärden urholkas genom en alltför stor invandring?

2. Är vi för godtrogna i Sverige när det gäller den uppgivna åldern på ensamkommande barn?

3. Tycker du att Landskrona ska införa ordningsföreskrifter för att motverka organiserat tiggeri?

4. Är du som nämndsordförande villig att förhandla med oss Sverigedemokrater?

Jag fick inget svar på någon av mina frågor! Däremot fick jag en anhopning ord som mest handlade om Mattias Adolfssons egen förträfflighet, men inte tillstymmelsen till ett enkelt svar på mina enkla frågor trots att jag upprepade dem gång på gång  i fullmäktige.

Jag ger mig inte. Kanske kan jag få mina svar i dessa spalter. 

Stefan Olsson
Kommunalråd (SD)


Så kallade enkla jobb

2017-02-01 09:20

Torkild Strandberg (L) blev intervjuad i STV1 2017-01-30. Det handlade om ”enkla jobb” i Landskrona. Jag måste fråga mig: Enkla jobb – finns dom?

Vi ska tvätta ”vår egen tvätt”. Och sen blev det en storpolitisk fråga om att konkurrensutsätta en eventuell upphandel av tvättjänster. En jurist blev intervjuad. Nu blir det säkert en domstolsfråga.

Vilken tvätt åsyftar Torkild när han använder uttryckt ”vår egen tvätt”? Är det fråga enbart om sådana tröjor, byxor etc. som äges av kommunen ”den egna tvätten”?

Ordklyveri, men i min värld (yrkesroll) sysslar man med ”sånt”. Begreppet ”egen bil” i Inkomstskattelagen, t.ex. ”När en skattskyldig använder sin egen bil”, vems bil använder han eller hon då?

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet

PS. I min (egen) roll som fastighetsägare hade jag en handfull enkla-jobb-jobbare hos mig – en var från Somalia. Det var redan 1995. Jag betalade inte en krona, otroligt men sant./Ds.


Resurser till turistmagnet

2017-01-30 09:50

Hej Landskrona Stad.

Jag läser som så många andra om stora planer för Karlslundsområdet med aktivitetscenter som ska locka hundratusentals besökare. Va bra, kul att ni är kreativa och vågar tänka stort. Planerna låter mycket spännande.

Sådär lite i förbigående kan man sen läsa att Ven är Landskronas största turistmål med ett par hundra tusen besökare varje sommar.

Jag vill bara påpeka att det finns ett stort behov på Ven av att städa stränder från plast och att landsvägen på ön är i stort behov av åtminstone en större reparation. 

För att vara tydlig så diskuterar vi alltså inte det vanliga underhållet utan en större reparation med sådana där maskiner ni har i stan.

Med tanke på att dessa hundratusentals besökare ska cykla runt på just landsvägen och besöka just dessa stränder så skulle jag vilja uppmana er att ta er en titt på det här omgående.

Vi är ett trettiotal Venbor som varje vår samlas och städar åtminstone en av de stränder som är i störst behov. Många andra städar också på egen hand. Landskrona stad sponsrar med att få det ihopsamlade skräpet bortforslat och det är förstås bra. Men det skulle behövas ett mer samlat grepp och det är viktigt att det sker tidigt på våren innan fåglarna börjar häcka.

Jag är på inget sätt någon alarmist som skulle vilja påstå att vi drunknar i skräp, tvärtom, det blir stadigt bättre sen vi i Sverige i allt större utsträckning började sortera och återvinna våra sopor. Men faktum kvarstår, det ser väldigt tråkigt ut med framförallt stora mängder plast på en del väderutsatta delar av stränderna.

Fundera lite på hur det är när ni själva turistar runt exempelvis Medelhavet?

Hur vi reagerar på nedskräpning och hur det påverkar vår syn på ett resmål?

Utan att på något sätt klanka ner på de storstilade planerna kring Karlslund så är det nästan omöjligt att inte skoja lite.

Hur det nu än är så existerar dessa hundratusentals besökare på Ven i verkligheten. Ven är redan byggt. Äventyrsbadet är redan på plats. Folk är anställda i restauranger, affärer, hotell och kiosker. Öns befolkning och framtid är oerhört beroende av besöksnäringen. 

En tanke är ju att tilldela ön en vecka av parkförvaltningen resurser varje vår. Kanske att gatukontoret även skulle kunna komma på ett besök. Vi är ju trots allt Landskrona Stads största turistmål.

Med vänlig hälsning
Måns Back Nilsson,
Venbo och Landskronit.


Lugn, Stefan Olsson (SD), lugn!

2017-01-27 10:03

Läste din insändare här på Planket (2017-01-25) med en uppmaning till Torkild Strandberg (L),  ”Visa äntligen lite handlingskraft, Torkild Strandberg!”

Stefan Olsson (SD) diskuterar Landskrona Kommuns fordringar mot Staten (gm Migrationsverket) avseende kostnader för ”flykting- och ensamkommande barnmottagning”, c:a 60 miljoner kronor.

Stefan Olsson manar till handlingskraft.
Har kommunen pengabrist, akut eller …? Man fick ju in en rund miljard kronor när Landskronahems fastigheter såldes till Stena. Ett tips, så här, från höften. Det finns säkert någon (seriös?) privat-indrivare som är villig att köpa fordringen för sisådär 97 à 98 procent av fordringsbeloppet. Det är ju så att fordringen är säker. Svenska Staten lär ju inte gå i konkurs och Landskrona Kommun har gjort sådana affärer med sina fordringar förut.

Men onekligen – Bengt Nisslers insändare 2017-01-25 med rubriken ”Migrationsverket” ger anledning till eftertanke.

Kräv Staten via Kronofogden och yrka dröjsmålsränta enligt räntelagen. Då kan det bli en riktigt god affär att sitta lugnt i båten och låta räntan ticka, dag för dag, vecka för vecka, månad efter månad, år efter år. Kanske ett bättre utspel än att vägra att taga emot flyktingar, eller hur?

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet


Migrationsverket

2017-01-25 15:16
Det enklaste – om kommunen har klara papper – är väl bara att stämma Migrationsverket för avtalsbrott. Då lär ärendet få en snabb lösning.
Bengt Nissler

 


Visa äntligen lite handlingskraft, Torkild Strandberg!

2017-01-25 14:26

Migrationsverket är en maktfullkomlig myndighet som inte betalar sina skulder till kommunerna för flykting- och ensamkommande barnmottagning. I Landskronas fall är skulden i nuläget runt 60 miljoner kronor och den ökar för varje dag.

Vi Sverigedemokrater har uppmärksammat problemet, bland annat genom en interpellation ställd till Torkild Strandberg. Vi fick då svaret att det inte fanns någon anledning till oro, att pengarna var på väg.

Så är inte fallet. Det senaste beskedet är att Migrationsverket inte vet när skulden kommer att regleras. Sannolikt blir det inte under 2017.

Detta är givetvis fullkomligt oacceptabelt. Landskrona stad kan tvingas sälja av tillgångar för att klara av Migrationsverkets bristande betalningsvilja.

Kommunledningen med Torkild Strandberg i spetsen gör ingenting utan väntar med mössan i hand på att migrationsverket ska nedlåta sig till att betala skulden, när det nu än blir av.

En självklar åtgärd är att Landskrona vägrar ta emot en enda flykting till innan skulden är till fullo betald. Ett sådant utspel skulle sannolikt få nationell uppmärksamhet och leda till att fler kommuner förenar sig med oss i upproret mot Migrationsverkets usla agerande.

Frågan är bara: Vill och vågar du, Torkild Strandberg?

Stefan Olsson
Kommunalråd (SD)


Till Sofia Jarl (Förbundsordförande Centerkvinnorna)

2017-01-23 11:28

Hej Sofia Jarl!

Läste din (m.fl.:s) insändare här på Planket den 2017-01-19 med rubriken ”Vi måste stå upp för allas rätt till sin egen kropp”.

Du och dina kollegor vill se strängare straff för våld mot kvinnor. Det tar lite tid att ändra lagstiftningen. MEN en sak kan kommunpolitikerna i hela Sverige göra genast – nämligen placera kvinnor med bostadsproblem på hotell. Inte ska de behöva stå i bostadskö! Det kommer att kosta en slant men men … I min roll som hyresvärd kunde jag redan för c:a 20 år sedan snabbt och lätt hjälpa till. Hotellboende fixar man ju med ett telefonsamtal och en taxiresa, eller hur?

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet

PS. OBS! Socialtjänstlagen 4 kap. 1 § ang. rätten till skälig levnadsnivå!


Nytt bad

2017-01-19 15:56

Att ett nytt bad i Karlslund skulle locka 500 tusen besökare/år med behov av b l a hotell är en utopi. Lägg inga skattepengar på projektet. Får mig att tänka på en gammal slagdänga Dream, dream, dream…

Bengt NisslerFält markerade med * måste fyllas i
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser