PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Till Planket

Landskrona Direkt | Automatiskt utkast
Annons

Svar till Stefan Olsson (SD)

2019-09-05 11:13

Jag vill börja med att hälsa Stefan Olsson välkommen in i denna debatten. Som vanligt när Olsson ger sig in i debatter så gör han det med höga brösttoner och rycker ut till försvar till borgarna.

Stefan Olsson vet lika väl som alla andra att när man investerar så ökar också driftsbudgeten. Eller är det något annat som Olsson vet om som alla andra inte vet om?

120 miljoner kronor ska sparas i välfärden. Det är en borgerlig budget. Vad tycker Stefan Olsson (SD) att det ska sparas i välfärden? Är det barnen? Är det våra äldre. SD har under många år varit ett stödparti till Liberalerna i Landskrona som har kunnat driva fram privatiseringar och nu besparingar på våra barn i Utbildningsförvaltningen.

Är det så att Landskronaborna kan vänta sig mer besparingar med SD stöd?

Aqba Ar-Rawi (S)
2:andre vice ordförande i utbildningsnämnden


Vem kommer först Greta eller Trump?

2019-09-05 10:46

Moderaterna annonserar här på Landskrona Direkt sedan 2019-08-25 och sänder ut budskapet.
Vi lovar att inte sälja Ven till Trump.

Mitt budskap var 2019-08-28 ”Låt Trump köpa ön Ven”. Men jag är inte lika rigid som (M). För det är som det blev sagt i ett skarpt läge på en bolagsstämma i Stockholm: Jag är ”flexibel”. Vi kan väl komma överens om att bjud in Donald Trump och Greta Tunberg till Ven. Det skall bli kul att se vem av de två kommer först.

Oavsett vem, så blir själva inbjudan en världsnyhet som naturligtvis ger Landskrona som turistort – läs Ven – välbehövlig PR.

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet

PS. Vi får lite extra karnevalsstämning som ju SD vill ha och lite kul för barnen.


Svar till Johan Laurin

2019-09-05 10:36

Efter att ha läst ditt svar till Lena Nilsson har jag kommit fram till att du använt hennes argumentationsteknik med icke-analys och icke-bevis.
Jag förstår att du vill ta äran ifrån henne, men rätt skall vara rätt.

Mikael Fahlcrantz


Replik på Stefan Olssons inlägg

2019-09-04 14:24

Som vanligt skryts det om Norra Borstahusen.
Blev det så lyckat som det var tänkt och gav det så många nya intäkter?(skatter). Du kan här redovisa hur många som flyttat från innerstaden till Norra Borstahusen som då ju inte ger nya skattekronor kontra antalet som inflyttat från andra kommuner.

Hur många lägenheter stå tomma i Norra Borstahusen dags dato?
Ett av målen var ju att minska segregationen sades det! Blev det så?

Det hade väl gått lika bra att ha ökat budgeten för driften (skolorna) och minskat den för investeringsbudgeten. Då hade du sluppit komma med 
krystade förklaringar om olika kassor. Det är ju politiska beslut av er styrande som ger  ovannämnda resultat och inget som händer hipp som happ. Eller som Olof Palme en gång sa “Det  är inte häha och häpp häpp”.

Mvh/Kjell Andersson


Svar till Aqba Ar-Rawi

2019-09-04 09:03

Dina bristande kunskaper lyser igenom, Aqba Ar-Rawi.

Det är skrämmande att läsa socialdemokraternas 2:e vice ordförande i Utbildningsnämndens insändare där han beklagar sig över besparingarna för skolan. Ar-Rawi skriver upprört om hur mycket som investeras i Borstahusen och i en ny rondell.

Vad Ar-Rawi häpnadsväckande nog inte förstår är att dessa investeringar görs i just investeringsbudgeten och har inget med driftsbudgeten att göra. Investeringarna i Borstahusen kommer att leda till ökade intäkter för staden, vilket Ar-Rawi inte verkar eller vill förstå.
Det politiskt hederliga hade givetvis varit att högljutt protestera mot besparingarna vid Utbildningsnämndens sammanträden, men där hördes inte ett pip. Inte heller i Kommunstyrelsen har (S) sagt något.
Detta senaste utspel är därför inget annat en ren och skär populism från socialdemokraterna, som så många gånger tidigare. 

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd


Svar till Lena Nilsson

2019-09-03 15:48

Efter att ha läst ditt svar kom jag fram till att Daniel har rätt i sitt inlägg.

Förstår att du vill framstå i god dager, men rätt ska vara rätt!

Du kanske kan hjälpa mig förstå vad Aqba Ar-Rawi (S) menar med att Landskrona är en osminkad gris?
Själv tycker jag staden är en diamant som håller på att slipas och putsas på, men om nu Landskrona är en gris i era ögon finns det väl ingen anledning till några förändringar till det bättre? Vilken märklig syn på fantastiska Landskrona!

Johan Laurin


Förtroendekapitalet förbrukat för stadsdirektören

2019-09-03 11:59

När man läser artikeln om Alexanderssons tjänstebil och hans övriga villkor på Landskrona Direkt:s sida, blir man både arg och ledsen!!

Det framgår tydligt att Landskrona Stad med Torkild i “spetsen” blivit grundlurade. Ingen av de städer och kommuner runt Landskrona har i närheten av så generösa avtal för högsta tjänstemännen.

Man måste självklart ifrågasätta etiken, moralen även hos Alexandersson själv, att berika sig i en omfattning som saknar motstycke bland liknande tjänster. Jag är tveksam till en tjänsteman som har en etisk och moralisk “kompass” som så klart och tydligt är riktad mot att på alla sätt se om sitt eget, var finns passionen, lojaliteten för staden Landskrona, speciellt i ljuset av att besparingar skall ske på 120 miljoner kr. 

Här blir också ett dilemma för Torkild och andra beslutande instanser i Landskrona Stad. Om Alexandersson inte levererar och behöver bytas ut är prestigeförlusten betydande vilket gör en förändring näst intill omöjlig, Alexandersson sitter verkligen i “förarsätet” i Landskrona Stad.

(se; bif. artikel)
https://www.landskronadirekt.com/2019/08/30/laddad-tjanstebil-ger-topplacering/

Landskronabo sedan 30 år!!

Maths Backelin


Öppet brev till Torkild Strandberg

2019-09-03 11:53

Angående stadsdirektören Christian Alexanderssons vidlyftiga lön och övriga förmåner.

Landskrona stad har ett sparbeting på 120 miljoner.
Som stadens högsta tjänsteman måste han ju ansvaret för denna “effektivisering”. Eller?
Med andra ord så har hans ena hand ansvaret  för att det “effektiviseras” för 120 miljoner och med den andra handen tar emot hög lön och vidlyftiga förmåner. Detta tycker jag är rent ut sagt absurt!

Eller vad tycker du Torkild Strandberg? Du kanske inte ser att detta som du godkänt sticker ut något enormt.
Sedan har du gett uttryck för att att han skall leverera. Vad är det konkret som han levererat som ingen annan i den ställningen kunde gjort?
Eller det bygger på fromma förhoppningar? När stadsdirektören anställdes måste Ni ju i ärlighetens namn ställt krav om vad han skulle leverera 
för resultat.

Mäter Ni dessa resultat i kronor eller vad?

Mvh/Kjell Andersson


Svar till Daniel Engström

2019-09-03 11:38

Efter att ha läst din insändare kom jag fram till att det inte var SD utan S som ”räddade karnevalen”. Förstår att ni vill framstå i bra dager, men rätt ska vara rätt!

Lena Nilsson


Spara inte på våra barn

2019-08-30 13:28

För oss Socialdemokrater går barnen före stora nedskärningar. Den borgerliga kommunledningen låter skolan nu gå ett stålbad till mötes. Det är inte rimligt att våra barn i Landskrona kommun ska få en sämre skola för att en tjänsteman har räknat fel.  Samtidigt bedrivs ett besparande på 120 miljoner kronor i välfärden med en borgerlig budget. 

Här spenderas det över 30 miljoner i en ”ny” rondell, 33 lågor. Det spenderas i Borstahusen medan barnen ska det sparas på. Det finns ingen hejd på spenderarbyxorna för den borgerliga kommunledningen för att sminka grisen. En Tesla för en tjänsteman men tack och hej till personalen som gör det där extra för barnen.

Landskronas barn och elever behöver inte fler besparingar, inte fler rondeller eller att politiker inte bryr sig om anställningsavtal.

Aqba Ar-Rawi (S)
2:andre vice ordförande i utbildningsnämndenFält markerade med * måste fyllas i
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser