Annons

PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Detta är läsarnas plats på Direkten! Du mejlar ditt alster till adressen: info@landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer.


Väderkvarnar

2015-10-15

Torkild !

Du måste ju – som ett par spanska kämpar – inse att du kämpar mot väderkvarnar. Polisen bryr sig helt enkelt inte längre.

Bengt Nissler


Tillsammans kan vi vända utvecklingen

2015-10-13

Landskrona är en vacker stad på många sätt men något håller på att gå i sönder. Folkpartiet lovade att sänka arbetslösheten, bättre skola och att pressa tillbaka försörjningsstödet.Jag tycker det är bra och ambitiöst men efter åtta år med borgerlig politik med stöd av SD är Landskrona något helt annat.

Arbetslösheten har bitit sig fast på en hög nivå. I dag lever 24 procent av ungdomarna utan jobb, utbildning eller praktik. Utanförskapet har ökat under åtta år.

Det finns ett absurt fenomen i Landskrona. Samtidigt som 24 procent ungdomar är arbetslösa hittar många företag inte utbildad arbetskraft att anställa. Landskrona kan vända den utvecklingen, men då måste vi välja framtidsreformer och investeringar i mer utbildning för fler jobb. Vi socialdemokrater tycker det är viktigt att i detta läge att satsa på kunskapslyft, satsningar yrkeshögskola för att möta efterfrågan och samtidigt att ungdomar kommer i arbete.

I stället för att möta de växande kunskapskraven på arbetsmarknaden med investeringar i utbildningar har den borgerliga kommunledningen med stöd av SD i stället gjort nedskärningar på Komvux. De växande utbildningskraven på arbetsmarknaden stannar inte vid gymnasiekompetens. Vi socialdemokrater vill möta dagens och framtidens arbete som växer fram i Landskrona med en aktiv och attraktiv näringslivspolitik genom kraftfulla investeringar i utbildning.

Under åtta år av borgerliga förd politik kan vi nu konstatera att vi har sett fyra nyanser av nedskärningar. Över 50 miljoner i besparingsting på nämndernas verksamhet duger inte. Vi måste reparera något som har gått sönder i vår välfärd.

Vi har personal som i dag jobbar delade turer, som inte har rätt till heltid och vi har personal som går på knäna för att upprätthålla en bra service.

Vi tycker inte det är ok. Vi behöver anställa fler i välfärden, fler händer inom äldreomsorgen, inom skolan. Därför vill vi socialdemokrater satsa på kommunala plusjobb.

I dag har vi en stor del människor som lever i arbetslöshet. Som månad efter månad tvingas leva på försörjningsstöd. Det är inte värdigt. Vi vill pressa tillbaka försörjningsstödet och få människor i riktiga jobb. Vi vill skrota de delade turerna och att heltid ska vara en rättighet, deltid en möjlighet.

För oss socialdemokrater är en bra bostad och attraktiva boendemiljöer för alla en självklarhet. Vi vill stimulera bostadsbyggandet, särskilt i centrala Landskrona. Vi vill göra det igenom att förtäta staden genom att bygga stationsnära och samtidigt som vår stad växer bygga ut kommunikationen, bygga ut möjligheten till att använda cykeln som ett alternativ och då behövs Landskrona byggas mer cykelvänlig. Vi vill att Landskrona ska byggas för oss som bor här men även för de människor som förväntas flytta hit till vår stad och därmed ger den lokala handeln förutsättning att utvecklas. Hyresrätten är en utmärkt boendeform för unga människor som söker sin första bostad.

Vi vill att Landskrona ska vara ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart, där människors livskvalitet kan öka utan att det skadar vår gemensamma miljö. Vi socialdemokrater vill att Landskrona ska bli Sveriges bästa miljökommun och Sveriges mest klimatsmarta.

Så hålls samhället i hopa. Tillsammans kan vi bygga Landskrona helt. Tror ni det går? Det tror jag.

Jonas Esbjörnsson (S)
Kommunalråd för oppositionen


Kallbad och Borstahusen

2015-10-12

Det blev naturligtvis inget kallbadhus i hamnbassängen. Med tanke på meteorologernas och andra vetenskapsmäns dystra profetior om världshavens dramatiska höjning vore det kanske framsynt att lägga badhuset vid Rönneberga backar, liksom hela utbyggnaden av Borstahusen. Badring på!

Lennart Andersson


Mer om kallbadhuset

2015-10-12

Det framlagda förslaget till ett nytt kallbadhus i hamnområdet är helt befängt.
De ekonomiska kalkylen säger dessutom. 10 mkr = 20 kkr per kvm om badet blir 500 kvm stort. Hälften kommer att räcka bra.

Ett nytt kallbadhus kan med fördel byggas söder om södra pirarmen i Borstahusen. Går att göra insynsskyddat. Bra P-möjligheter. Ca 200 m från bussen. Nära till restaurang, kiosk och annan service. Kan tillföra satsningen på ”Norra Borstahusen” något extra.

Bengt Nissler


Ord på vägen...

2015-10-12

Citat:
“Om ni kände tiden lika bra som jag själv gör, sa hattmakaren, skulle ni inte tala om att slösa den med ett föremål.
Tiden är en person.”

Lewis Carroll, egentligen Charles Lutwidge Dodgson.
Han är mest känd för boken Alice i underlandet.
En brittisk författare, matematiker, logiker och amatörfotograf.
Född: 27/1-1832
Död: 14/1-1898

Vid pennan :
Geula ” Viola ” Lesén


Tvärstopp för Kallbadhuset

2015-10-08

Jag är dessvärre inte förvånad över innehållet i Landskrona Direkts artikel om “Tvärstopp för Kallbadhuset”. Redan vid presskonferensen i tisdags, till vilken jag var inbjuden av Landskrona Direkt, så ställde jag frågan till det moderata kommunalrådet Birgitta Persson: “Har ni förankrat detta hos Öresundsvarvet?” Hennes svar blev ett förvånat “Näää!” Jag frågade inte om förslaget var förankrat hos Landskrona Hamn för jag tog för givet att det var så. Nog förväntar man sig att kommunala förvaltningar och bolag för en dialog t. ex. i en fråga av denna karaktär.

Men icke. Handläggandet av denna fråga och dess presentation vittnar dessvärre om en amatörmässighet som är ganska typisk för ett politiskt tillsatt kommunalråd. Från förvaltningens sida hade jag faktiskt räknat med en mer professionell handläggning.

Nu får jag väl börja om från början, då jag vidhåller att Landskrona skall ha ett kallbadhus!

Björn Lind


Kallbadhuset

2015-10-06

Jag hade i dag förmånen, vänligt inbjuden av Landskrona Direkt, att få deltaga i pressinformationen där stadens planer på ett nytt kallbadhus, presenterades. Det presenterade förslaget var mycket inbjudande och jag är imponerad över tidsplanen som presenterades. Om allt klaffar skall premiärbadet kunna genomföras lagom till Lucia 2017.

Vilken grej att efter bastun och kallbadet få bli serverade lussekattor av stadens Lucia! Jag tycker verkligen staden bjudit till och nu är det bara hoppas att stadens innevånare tar detta till sig och utnyttjar det fina kallbadhuset när det väl år på plats.

Tack Landskrona stad. Snyggt och bra jobbat!

Björn Lind


Kallbadhuset

2015-10-06

Jag hade i dag förmånen, vänligt inbjuden av Landskrona Direkt, att få deltaga i pressinformationen där stadens planer på ett nytt kallbadhus, presenterades. Det presenterade förslaget var mycket inbjudande och jag är imponerad över tidsplanen som presenterades. Om allt klaffar skall premiärbadet kunna genomföras lagom till Lucia 2017.

Vilken grej att efter bastun och kallbadet få bli serverade lussekattor av stadens Lucia! Jag tycker verkligen staden bjudit till och nu är det bara hoppas att stadens innevånare tar detta till sig och utnyttjar det fina kallbadhuset när det väl år på plats.

Tack Landskrona stad. Snyggt och bra jobbat!

Björn Lind


Angående Harrys etablering i Landskrona

2015-10-05

Öppet inlägg till:
Torkild Strandberg /FP/
Birgitta Persson /M/
Mikael Fahlkrantz /MP/
Stefan Olsson /SD/

Inlägg gällande Harrys etablering i Landskronas Rådhus

Undertecknad har ett par viktiga frågor till er i anledning av ovanstående:
Hur kan ni se er själv i spegeln efter att medverka till att sänka de nuvarande pub- och krogägarna i stan genom att frångå regeln om konkurrens på lika villkor?

Enligt uppgift har det inte inkommit bygglovshandlingar till stadsantikvarien angående ombyggnad till restaurangverksamhet i Rådhuset? Varför?

Har ni rätt att frångå regelverket som gäller?

Rådhuset är ju en s k portal byggnad, och således en kulturhistorisk byggnad, som inte får byggas om hur som helst och till vilka verksamheter som helst. Har ni tänkt på det?

Jag förväntar mig nu snarast svar från er på dessa frågor och undanber mig svammel om att ni vill ha ett levande city och att fylla Rådhusets tomma lokaler.

Vill ni fylla Rådhuset så kan ju ni och övriga tjänstemän i stadshuset flytta dit och lämna Stadshuset till Hotell Öresund

Vänliga hälsningar
Lena Mattsson
Stolt landskronit /med och utan Harrys/


Ord på vägen...

2015-10-05

stoppljusHej på er Landskrona Direkt- läsare!
Som ni förmodligen redan vet, står Kulturnatten på glänt. Gör en kråka i er kalender:  Fredagenden 9:e.
Jag utmanar er att: stänga av tv-apparaterna och datorernas värld.

Gå ut på stan och njut av det som serveras i vår gröna stad. En sak är säker, det kommer att lysa. Fortsättning följer…

Vi ses I vimlet.

Citat:
“Tiden går inte – det är vi som rusar fram genom den stillasittande evigheten.”
Anonym.

Geula ” Viola ” LesénAnnonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser