Annons

PLANKET - är vår populära insändarsida. Här har du chansen att bli läst av tusentals besökare. På Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.

Detta är läsarnas plats på Direkten! Du mejlar ditt alster till adressen: info@landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer.


Svar till Laurin

2019-03-26

Jag har inte jämfört någon PERSON med Hamas och PLO, men att utnyttja barn för andra ändamål – och vissa framför andra – är, som jag ser det fel. Det är väl självklart att ingen hinner bromsa på 10 meter i en hastighet av 100 km/h. Men detta gäller inte bara på en viss gata.
 
Polisens operativa arbete är en sak, men deras resursfördelning är en annan som är fullt möjlig att debattera.
Min uppfattning gällande trafiken i och omkring Landskrona, är att resurser till trafikpolisen i ökad omfattning bör användas till att kontrollera avstånd till framförvarande fordon (samt rattfylleri och mobilhanterande ) – och där trafiken är störst, dvs på E6:an först och främst. (Men inte enbart där).

Pontus Eriksson


Till Herr Eriksson,

2019-03-26

Det är väl inget oseriöst att ta upp synpunkter på sitt närområde, för det är där det observerats. Att jämställa debattören med Hamas och PLO är det oseriösa i sammanhanget, tycker jag. Inläggets ursprung påtalade observerade olagligheter vid dennes bostadsområde och debattören har kanske inte insikt i hur det ser ut i övriga staden. Om något så tycker jag att inlägget är relevant och att debattören tar en möjlighet att nå lokalpolitiker baserat på dennes observationer.

Tacksamma som vi alla är för din vishet och skicklighet att inte ta upp egna problem, förstår jag dock inte riktigt vad det är du debatterar här. Du väljer att ta rollen som överordnad polis när du påpekar att debattörens inlägg inte är värt något och att prioriteringen ska vara någon annanstans. Tack för din synpunkt på något som aldrig var efterfrågat. Ungefär som mitt inlägg nu.

Oerhört fräckt också att påstå att debattören därmed anser att barn som bor på andra delar i stan skulle vara mindre värda. Det gör det omöjligt att ha en seriös debatt med dig.

Johan Laurin


Till Hellman igen

2019-03-25

Jag debatterar inte egna problem här. Medan du, nästan lite som Hamas och PLO under den värsta intifadan på Västbanken, använder just barn i din argumentation. Oseiöst. Det tycks sammantaget som att barn på andra gator i Landskrona som riskerar bli utsatta för trafikolyckor liksom inte är värda lika mycket som där du råkar bo.
 
Jag har f.ö. varit där och tittat just när skolbarn kommer hem, omkring kl 14:50 till 15:15. Jag såg faktiskt bara en cyklande tonåring – och ingen tvärsäker fortkörning heller. Jag jämförde med korsningen Fröjdenborgsgatan / Öresundsgatan samma tid dagen efteråt. Med resultat 6 eller 7 mellanstadiebarn som cyklade, och ytterligare två grupper a 5-7 barn som promenerade där – och åtminstone bussen borde dra ner på tempot där, tycker jag. Buss och taxi kör ofta stressat och påtagligt för fort. 
 
Räcker inte resurserna till, kan inte alla få precis som de vill ha det. Men polisen hade en ovanligt stor trafikrazzia på Ringvägen i sydgående riktning (vid Weibulls fd trädgård). Eftersom precis alla stannades tror inte det hade med hastigheterna att göra.
Jag utesluter inte det finns en trafikgalning i stan, men tvivlar på att denne kraftigt överträder hastighetsgränserna mer än bara på Malmövägen.
 
På Almstigen satte vi för 25 år sedan, upp egna skyltar “BARN – kör sakta !”  – ett tips.

Pontus Eriksson


Loppor på Larvi

2019-03-21

Hej alla glada!
Det här är ju ofta ett forum för alla gnällspikar, inklusive alla ”orättvist” behandlade politiker och diverse rättshaverister. Därför tänkte jag att jag ville skriva om något positivt istället.

I bostadsområdet Larvi har det bildats en aktivitetsgrupp med Larvilokalen som utgångspunkt. Nu på lördag, den 23 mars kl 11:00, arrangerar denna ideella grupp sin första loppis på Larvigatan 19. Det blir också försäljning av kaffe mm. Och så givetvis våfflor med sylt och grädde.

Varför inte gå dit, kolla på “lopporna” och ta en kopp kaffe och en våffla? Låtsas som om gnällspikarna alla har åkt på semester! 

Tommy Olsson


Tystnad - höjning!

2019-03-20

I filmens värld är det tagning efter Tystnad. I politikens (Alla olika klöversorter) värld betyder det höjning!
Dvs höjningar av avgifter inom äldreomsorg och nu bussarna!
Återigen Tystnad: Det är snart val och sedan Höjning!

Håkan Lans


Fungerar primärvården?

2019-03-20

Vårdcentralerna som utgör primärvården och är i privat regi. Om det är lönsamhetskraven som är drivkraften ska jag låt vara osagt men när man inte kommer fram på 45 minuter blir man misstänksam över bemanningen. Äldremottagning för människor över 75 år. Vanliga telefonvalet fick man inte ens vänta utan där var det en röst som meddelade att det var för hög belastning så de kunde inte ta emot samtal. Ska det vara så?

När man ringer till vårdinrättning som drivs av regionen i egen regi så visserligen är det telefonkö men man kommer snabbt fram och får uträtta sitt ärende. Som en liten bakgrund kan jag berätta följande; Tredje dag jul togs jag in i ambulans för akut blodförgiftning. Vårdades sedan på Landskrona lasarett. Det var utmärkt vård med fantastisk personal som hade tid för
samtal. Efter 2 veckor kom jag hem och 2 dagar senare drabbades jag av stroke. Helsingborgs sjukhus med fantastisk personal.
Nu ligger det på primärvården göra uppföljningar. Men dit kommer man inte fram.

Birger Sölverud


Svar till Pontus Eriksson

2019-03-19

Ta skeden i vacker hand och skriv en egen insändare om dessa gator om du reagerar negativt på fortkörare där. Begär inte att andra skall göra det åt dig.

Kenneth Hellman.


Svar till Kenneth Hellman

2019-03-19

Då kanske du kan skriva en insändare om fortkörningarna på t.ex. Fröjdenborgsgatan, Timmermansgatan och Tränggatan också?
Och till skillnad mot Malmövägen finns det faktiskt barn som leker på dessa gator. Och det är nära till Albanoskolan.

Pontus Eriksson


Vem dyker upp?

2019-03-18


Bilden ovan togs c:a 10 mars 2019. Den ger ett dystert intryck. Det är nu den sämsta tiden på året. Vi måste stå ut!
Men vem har placerat parkbänken där och varför? Vad är på gång? Och varför togs bilden? Har den ett djupare budskap? Är det en idé till en film?

Vem kommer att sitta på bänken och vänta på att någon ska dyka upp ur havet? Är det en spionhistoria à la ”Kalla kriget”? En avledningsmanöver som nu publiceras på nätet? Vad kommer att hända – en försmak av kommande klimatförändringar med stigande havsyta?

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt


Svar till Pontus Eriksson

2019-03-18

Det verkar som om det är du som inte förstår.
Jag har inte påtalat något om ökad trafikvolym. Det jag påtalat är fortkörningen på Gamla Malmövägen. Sedan säger du att du aldrig sett lekande barn på just den gatan. Det är förståeligt. De leker ju inte ute på gatan likaså på de andra gatorna inne i stan. Men där är inte heller det problemet med fortkörningarna som du verkar ha svårt att ta till dig. Sedan envisas du med att det skulle bero på att jag flyttat ut till Örja.

Oavsett var jag än skulle bo hade jag reagerat mot just fortkörningarna. Det är oskyddade personer d.v.s barn som kan springa ut på vägen för att hämta en boll som rullat ut. Då menar jag bestämt att bilisterna som kommer fort inte har en chans att stanna eller veja undan. Att Gamla Malmövägen är bred ursäktar inte att 50 gränsen inte tolereras. Jag har heller inte sagt att Polisen skulle lägga några stora
resurser på övervakningen här. Det räcker med lokalpolisen som genomför hastighetskontroll lite då och då för att få trafikanterna att förstå att det inte är ok med fortkörning. Kan mycket väl tänka mig att du också hade blivit invinkad för fortkörning eftersom du är negativ mot kontroller här.

Kenneth HellmanAnnonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser