Annons

Vecka 1

FEL gås anka & Little Richard

Brutna nyårslöften och på måndag är det skola och jobb.
Vi är en dag närmre kortbyxor och jordgubbar.
Veckans fråga: Vem är Lassie av Bowie och Andersson?
Veckans hängagubbeord med Henning: Nachwuchsleistungszentrum
Veckans modeord: Despatcher

God fortsättning
Pelle Jöns

Ett par ord med Rickard Malmsten

 

rickard_FEL

Det har blivit en del resor genom åren. Har du varit i Brösarp?
– Jag skäms för att säga det men Brösarp har mina ögon ej beskådat än men där är säkert jättetrevligt, jag som alltid har trott att Brösarp var en fågelart.

Lydia Antivaldis, Sven Pettersson och Rickard Malmsten är treklöver resejournalister från Landskrona. Har ni någon kontakt med varandra? Var och när gör ni något tillsammans?
– Tyvärr har jag aldrig träffat varken sig Lydia eller Sven. Jag pratade med Sven på telefonen i somras där vi samtalade lite löst om ett samarbete och det hoppas jag blir av inom kort.

Gurra o Rick är ett annat Youtube-program du kör. V-Gurra kände vi, likaså har vi haft koll på Ebba Grön Gurra men vem är din Gurra?
– Min Gurra är en kär gammal vän från min tid på musikskolan i Åhus för exakt 25 år sedan. Vi gick även på musikskolan i Los Angeles tillsammans och har varit med om många små äventyr. Med Gurra som egentligen heter Gusten Andersson har vi gjort ca 60 intervjuer och små reportage tillsamman med artister som Lill Lindfors, Bernt Rosengren, Diane Reeves m.m och vi har en musikstudio tillsammans som ligger i Östermalm i Stockholm.

Från Rick o Gurra är det inte så långt till Nike & Gurra. Deras hit Folk Bits skulle vid en slölyssning kunna låta som om de sjunger ”Pommes Frites”. Du som lyssnar till musiken och inte till texterna måste ha gjort några liknande sköna feltolkningar. Vilken är din roligaste?
– Haha. Jag kan inte komma på någon låt sådär på rak hand men tycker alltid det låter kul när min Farsas grupp Salle And The Greenfathers presenterar Fats Domino’s gamle slagdänga “Mockingbird Hill Blues”. På bred Landskronitiska låter det ungefär så här. “Måckenböörd Hillis Blus”

Du satt och tjatade med Bo Sundström inför Bo Kaspers Gröna Lundspelning och kom in på olika musikerlögner. Vilka är dina?
– Ska man krypa fram till korset så har det väl blivit några smålögner. Gitarrister brukar ju tycka om att krydda lite extra med volymen. Står jag bakom mixerbordet vid soundcheck så brukar jag säga till vederbörande strängbändare att jag skruvade upp deras volym när jag i regel skruvar ner ett par decibel. Kan jag få “låna” ditt plektrum är ju en annan klassiker.

Många gruppselfies med kända musiker har du hunnit med. Bono, Herbie Hancock och Chick Corea för att nämna några men kameran hade du inte med dig när du var hemma hos Lemmy och spelade Packman och snackade historia. Hur kom det sig?
–  Tiden har ju förändrats mycket dom senaste 20 åren och tyvärr var jag inte så flitig med kameran på den tiden. Tror till och med att jag köpte engångskameror som var populärt då. 24 photos per kamera som kasserades efter framkallning. Jag bodde ju i mitt i centrala Hollywood vid den tiden och ofta såg eller stötte man på storheter inom musik och filmbranschen som Robert De Niro, Al Pacino, Meryl Streep. Under min tid som studiemusiker på Warner Brothers Studios (elever från M.I.T var billig arbetskraft för dom) stötte man också ofta på musikhjältar som Herbie Hancock, Steve Lukather, Jack Bruce med flera. Lemmy var en fin, intelligent och trevlig person och nu i efterhand hade det varit kul med lite film eller mer fotos från den tiden. Vid ett tillfälle hade jag faktiskt kameran med mig när jag var på väg hem efter skolan då en stor vit limousine stannade precis framför mig. Dom svarta rutorna rullades sakta ner och ett välbekant ansikte uppenbarade sig. Med snäll och trevlig röst frågade mannen om jag ville ha en bibel. Jag tog tacksamt emot denna gåva och berättade för herren att mina föräldrar ofta spelade hans musik i hemmet och frågade sedan om jag fick föreviga detta möte på bild vilket gick bra. Med andra ord blev det ett fint första intryck på legenden Little Richard.

Avslutningsvis bjud oss på årets första blandbandslista på Spotify?
– Jag är nog den siste Mohikanen när det gäller Spotify eftersom jag inte har eller använder den. Jag har över 3000 skivor i mitt digitala bibliotek och kanske 1000 av dom har jag inte lyssnat på än. Som chef för jazzen på skivbolaget Naxos fick man tonvis av skivor som man skulle lyssna på. Själv tycker jag om att lyssna på P3 Dokumentär, Sommarpratarna och nyheter som Podcast. Under mina 12 år i Hongkong var detta ett perfekt sätt för mig att följa med vad som händer i vårt fina Svea rike. Ett bra tillfälle att drömma sig iväg en stund och bli lite mer allmänbildad.

littlerichard

 

Överallt men inte i Brösarp

 

 

Veckans promotion

 

 

Veckans promotion 2

 

dada36

 

Da shit 2015!

 

poul_johan

A classic, a punk and a local önskar veckans gäst DJ:s. Smygarna Uffe & Carina bidrar med spöken och doldisar.
– Rude BoIS är självklara på listan, säger Johan medan Poul ville ha med Gabbes blås och Eleines pipa. Resten har Pelle Jöns bestämt. Så det så.

Da shit 15 – 51 låtar!

 Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser