Annons

Vecka 9

Katt eller sallad?

Svensk bokhandels årliga Bokrea startade som sig bör på självaste Torkel-dagen den 26 februari. Vi grattade på namnsdagen. Otack är världens lön. Eller inte? Vi fick en bild. Bara så där! Hur macho är Torkel, egentligen? Pest eller kolera? Sallad eller katt?

Bo K Lok  & Bo K Rea

Ett par ord med Emil Tingström

Hur smart är din katt?
– Svår första fråga. Jag har endast en liten kattfigur i sten hemma. Den är inte smartare än att den har stått och tittat ut genom fönstret i tre år utan att reagera. 
 
I veckan drack Tobbe kaffejög på Hvenus Rye Whisky. Har du testat och inte kan man väl kalla det för en Irish?
– Tobbe skröt om hans fina besök och min avund sträckte sig enda till Ven. Jag har nu bokat in mig att bo över hos dem i sommar med mamma för avnjuta deras whisky. Om man vill kalla det för Irish beror på mängden grädde. 

Det är vår i luften. Hur känns det?
– Jag är en ny och stolt ägare av en liten kolonilott vilket får mig att uppleva vårens närhet på ett helt nytt sätt. Realisten i mig mumlar ändå bittert fram om att det nog kommer snö när vi minst anar det ändå samtidigt som att barnet i mig hoppar och leker. 

Hur lyder den första och sista meningen i din blivande självbiografi?
“Han kom som ett yrväder och flyttade till staden i vinden.” 
“På tredje dagen, uppstånden igen för att en sista gång få cykla längs Landskronas strandlinje.” 

När ska ni döpa om Järnvägsgatan?
– Jag som arbetar på Vuxenutbildningen och Yrkeshögskolan i Landskrona har ganska nyligen flyttat våra lokaler till Järnvägsgatan. Våra näringslivskontakter och samarbetsparter har precis lärt sig att de numera ska åka ner till Järnvägsgatan/Borgmästaregatan för att besöka oss. Jag kommer personligen slåss med näbbar och klor för att slippa lära om dem igen.  

Vilken hiphoplåt speglar dig bäst?
Här fick jag ringa och fråga min sambo då jag inte är tillräckligt bevandrad i den musikgenren. Hon svarade: Jay-Z med 99 problems.  

“Det är mängden grädde som är avgörande”

 

Torkel fixar fredagsmyset

 

Veckans promotion

Kattböcker på bokrean!

 

Landskrona levererar

 

Fimparna!

 

Veckans lista!

Veckans lista med minst tre lokala släpp av embryonala karaktärsavkok – Tupp idag är morgondagens dammvippa. Så sant CM! Nästa vecka dras shortsen av nya narcissister med sinnesfrid. Bara en tanke, vänner.
Tårttjild, it´s helg!

Eller som Slydigs så riktigt påpekar – Your ship will sail.

Skruva opp!Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser