Annons

Vecka 43

Samtidigt på Vasagatan

Gässen sträcker mot söder. PP har en tatuering som kliar. Regeringslöst. Fint då med dansk TV2 som hade den goda smaken att visa en utsåld konsert med Kim Larsen. Det är otroligt nog fortfarande sensommar. Varmt. Den bredflabbade ikonen sitter hela spelningen. Ålborgarna kan varenda textrad. TV-ljudet är högt. I ugnen steker ett kilo fläskfärs varvat med dubbel mängd smör och sirapsbrynt kål.

”Mand kan du ikke se at det hele er ved at gå fuldstændig agurk”, vrålas det från köket – ikapp med den danske nationalskalden.

Skyn ska i såsgrytan. Då åker hela jävla kålpuddingen i golvet. Helvete! Agurk!

De vitrappade väggarna är nu i bästa fall en dålig Pollock-kopia. Tittar ut. Har någon sett fadäsen?

På Vasagatan går maratonmannen runt sin silverfärgade Volvo. Han gör så varje kväll. Efter tre varv är samtliga fem dörrar – garanterat låsta. Han går in i sin port. Behöver inte titta. Snart är han ute igen. Tar tre nya varv runt bilen. Ivrig. Vansinnig. Rycker i bildörrarna. Öppnar centrallåset på sin V70:a. Öppnar bakluckan. Det blinkar i takt från första våning bakom honom. Kolonisten med de ständigt nerdragna gardinerna är hemma. Vinterboendet är intaget. Det blinkar som satan i springorna av insynsskyddet. Möjligen en elektronisk oscillator i flipperspelet som knasar. Volvomannen tar ytterligare tre varv. Irriterad på det blinkande ljuset. Vi smakar på såsen. Ljuvlig. Kan den bjudas på imorgon?
– Ja vi gør, vrålar Kim.

Vad är väl en söndag på Rådhuspladsen?

Inga, Katinka og Smukke C

 

Ett par ord med Roine Sangenberg

Du har nyligen släppt en ny platta. Vad heter den?
– All those nights under the stars.

Beskriv vad som lyssnaren får.
– Worldmusic, jazz, folk, pop och klassisk.

Hur gör man för att få tag på plattan?
– Ligger bland annat på Entertainment Download / Subscription, 7 Digital Download / Streaming, Amazon Music Download / streaming, Anghami Streaming, AWA Streaming, Deezer Streaming, eMusic Download / Subscription, Google Play Download / Streaming, Gracenote Metadata delivery, Gramo Metadata delivery, HelloJuneNet Download / Streaming, InProdicon Download, iTunes / Apple Music Download / Streaming / Radio, KKBOX Download/Streaming, Klicktrack Music Store Download, MediaNet Music Streaming, NRK DMA Archive, Pandora Streaming, Rhapsody / Napster Download / Streaming, Saavn Streaming, SecuryCast Download, Shazam Audio ID, Simfy Africa Streaming, Slacker Streaming, SoundCloud Streaming and Audio ID, SoundExchange Performance rights, Spotify Streaming, TIDAL / WiMP Streaming, YouTube Content ID Audio ID och YouTube Red

Du är grymt produktiv. Vilken skiva i ordningen är det?
– Över 100 CD faktiskt.

Du är något av stans doldis. Det sägs att du spelat med en del världsstjärnor. Nämn några.
– Inget att skryta om men en del har det blivit.

Vi har hört talas om någon happening i eller utanför Jönköping för många många år sedan. Har för mig att exempelvis Jan Garbarek var med. Vad hände där?
– På dåvarande Focus i Jönköping var med Jörgen Nash på en happening med bland annat Tom Kröyer. Nästan 25 år senare återvänder jag till samma ställe med Mari Boine Band. Jan Garbarek på saxar.

Har du någon mer kul anekdot att berätta om?
– hmmm..ett roligt minne var en gång när jag och några jazzmusiker skulle spela i på Parapeten i Helsingborg. Problemet var att arrangörerna hade dubbelbokat oss med ett svensktoppsband! Så publiken bestod av dansbandsnördar tillsammans med jazzälskare! Så vi fick dela på tiden! Helt sjuk upplevelse.

Svegis skickade i veckan en bild på ett gammalt skivomslag med Älgarna.  Jag har för mig att det är ”Rolle Katt” längst till höger. Vem av de på bilden är du och vilka är de andra lirarna?
– Just det, inget man är stolt över. Om jag minns det miserabla omslaget rätt så är det från vänster – Björn Larsson, Jag, Tony Anderson, Sigge Lindskog och Rolf Månsson. Jag har hatt på skallen.

Är det en bra platta?
– Plattan blev inte så bra, Vi fick inte vara med och mixa. Habima Records låg även ett stenkast från Kumlafängelset. Bra text på den svenska låten, “Människan är ett ett konstigt djur” av Sigge.

Brudarna måste ha varit som tokiga i er. Var ni värre än Salle, Kitte och det gänget?
– Jo, vi hade en svans som följde oss ut och även när vi repade.

Vad snickrar du på just nu?
– Just nu förbereder jag att skriva musik till tre olika föreställningar till Teater Punsch.

Avslutningsvis. Välj tre låtar till veckans spotifylista. Det ska vara tre olika artister.
Laura Mvula – Show me love, Paul Simon – Hearts & Bones samt Zawinul syndicate – Afternoon.


– Så här ska ett skivomslag se ut!

 

Veckans skyltpolicy

– Det är lugnt. Världen är upp och ner även på Almstigen.


– Nu vet ni det. Öppnar på måndag.


På Coop pantas ev. rester i automaten sidan om burkarna.


Öppet dygnet runt hos Dressmann. Vad säger facket?

 

Samtidigt på Rådhuset


Rådhuset måndagen den 15 oktober klockan 18.31 på temat “Kvinnor tar plats”.

– Det lika roligt med Bengt. Hoppas du står ut med oss!, sa den tidigare vänsterpartisten Selma och inte ens Lilla Fridolf opponerade sig.

 

Det kom en film

Har du om möjligt en roligare film (eller bild) så mejla gärna den till FEL-redaktionen. Du får precis som Svegis vara anonym.

På tal om årets brandmanskalender så minns vi fjolårets

Listan – ett långsamt sätt att bli ensam

Och vi skiter i att svara när det ringer
Det är ett långsamt sätt att bli ensam (tänk på det stadshusbönner!)
Ett annat sätt är att spela Stefan Borsch för namnen Olsson
20-års jubilerande Gran Turismo eller 18-åringen Känn ingen sorg
eller rent av förfesta till veckans spotifylista!
Som vi sa, strax innan lunch… skål och glad helg!

Ta mig till veckans lista inklusive Roines nya hits!

 Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser