Mingel från Trädgårdsgillet

I lördags var det åter dags för en ny upplaga av Trädgårdsgillet.  Årets tema var ”köksträdgården”.– Det brinner mitt hjärta extra för. Att odla sin egen mat är fantastiskt kul, säger Malin Persson, projektledare för gillet och poängterar vikten av att förädla och ta hand om sin egen skörd. I filmen här nedan träffar du […]

Uppladdning inför derbyt

Filmen kommer inom kort upp på Sundskanalen men redan nu kan du se den här.– Det är kul att supportrarna tippar rätt slutresultat på matchen samt förstås, att våra tittare i Helsingborg nu också får uppleva den härliga stämningen, avslutar Sven Pettersson med glimten i ögat.

Tipsrundan räddad

Filmaren Sven Pettersson träffar några av de ideella eldsjälar som räddade kvar tipsrundan runt Citadellområdet på tisdagseftermiddagar.

Webb-TV från helgens vernissage

Sven Pettersson från Sundskanalen passade på att gå en sväng på utställningarna. Många passade likt Sven på att slinka in och beundra konstverken men för er som passade på att ligga på stranden kan vi berätta att de båda gallerierna har synkat sina öppettider och du hälsas välkommen fram till den 21 augusti, vardagar 14-17 […]

Fynd i garage

Roland Fröjd har sedan barnsben ett utvecklat motorintresse. Om detta berättar han om för Sven Pettersson i den 20 minuter långa filmen ”Fynd i garage”. Bland annat får vi höra historien hur världsmästarpokalen i sidovagnsmotocross 1967 hamnade i Landskrona men också när han hittade en hel BMW på tippen.

Barbie-entusiast i årets första journal

I årets första journal får vi träffa Ingegärd Ekelund en sann Barbie-entusiast. Under sin yrkeskarriär skapade hon damkläder men sedan 20 år tillbaka är det kläder och möbler åt Barbie som gäller. Hon är just nu aktuell med en utställning i Leksakshusets skyltfönster.

Sven blir nostalgisk

Fram till och med den 22 maj 2022 visas utställningen Garagefynd på Landskrona Museum. Filmaren Sven Pettersson från Sundskanalen bjuder här på en liten rundvisning av utställningen samt en kortare intervju med Peter Billquist, en av fyra ägare av de utställda motorcyklarna.

Lyckad picknickkonsert hos Jazzhouse

Jazzhouse Landskrona bjöd på fredagen in till en picknickkonsert på Folkets hus med Big Blowin Band. I dörren möttes konsertbesökarna av covidpasskontroll och trots att dansen fått ställas in och att man endast fick sitta åtta personer vid varje bord så var humöret på topp hos publiken. – Picknickonsert blev mycket uppskattad, både av den […]