DEBATT - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Ska det verkligen se ut så här?

Under sina hundrundor på Väster iakttar Örjan Kristensson sin omgivning. Han är en stor entusiast över de gamla fina trottoarerna men har på sistone irriterat sig rejält på att dessa inte stensätts ordentligt efter att de blivit uppgrävda.
En påtaglig charm med Landskrona Stad är de trottoarer som är belagda med sten från tegelbruken runt staden. Ibland ligger de i fiskbensmönster, ibland horisontellt, ibland vertikalt. När jag går på dessa trottoarer får jag en slags sublim kontakt med de människor som en gång brände teglet, som lade dessa stenar, för så länge sedan. Idag är mina känslor när jag promenerar på stadens gator…

… kommunal vandalism!

Landskrona stad har länge pretenderat på att bli ”Årets Arkitekturkommun” Jag ifrågasätter å det starkaste dessa ansökningar: Kan kommunen inte ens ta vara på den estetik som utmärker staden (dessa trottoarer hittar man inte i Karlstad, Nässjö eller i andra städer) och de människor som en gång lade dessa stenar, är Landskrona inte berättigat till något som helst arkitekturpris.

Jag trodde i min enfald att de åtgärder som gjorts i våra gator och trottoarer, var tillfälliga. Men nej, de verkar vara permanenta. I flera år har det sett ut så här.

Det är lappat och lagat, grus och asfalt där det borde vara en någorlunda känsla för hur det såg ut innan.

Som föräldrar lär vi våra barn ”Om du tar en sak – lägg tillbaka den där du tog den”

Så kanske är det dags att ta kommunen i örat och säga:

Det här är inte okej, det ser för Dj—ligt ut!

Spår.
Å ena sidan …
Och den andra … 
på Svanegatan lägger man ny sten samtidigt som motsvarande trottoar saknar stenar.
Öresundsgatan 
Öresundsgatan igen. Här lade man nya stenar för något år sedan.
Vagmansgatan
Murargränden

Örjan Kristensson

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com.
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.

Bifoga en bild till din debattartikel samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag. Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg.

Till arkivet