Annons

Stefan Olsson rasar mot avskedsbeslutet

Stefan Olsson, kommunalråd (SD) är först ut av stadens politiker efter Torkild Strandberg att kommentera Christian Alexanderssons avsked.

I stadshuset pekas även denna gång en person ut som ansvarig när en stadsdirektör får lämna sin tjänst, stadsbyggnadsnämndens opolitiske ordförande Börje Andersson. Och den som pekar med hela handen är Stefan Olsson, kommunalråd för Sverigedemokraterna, vilka inte står bakom beslutet om ett byte av stadsdirektör.
– Det visar på hur det går till i stadshuset när Treklövern har egen majoritet. Övriga KS-ledamöter i Treklövern agerar knapptryckare när Torkild Strandberg genomför vad Börje Andersson vill. Torkild Strandberg och Treklövern har nu avverkat fem  stadsdirektörer på knappt 14 år, det måste väl ändå vara något för Guinness Rekordbok, säger Stefan Olsson (SD).

Annons
 

Stefan Olsson är arg och irriterad efter dagens möte i kommunstyrelsen.
– I dag är det skammens och sorgens dag och stadens värdegrund BRA (Bemötande Resultat Ansvar) devalverades kraftigt när Treklövern avskedade vår omtyckta stadsdirektör, säger Stefan Olsson och säger sig vara ordentligt upprörd för att inte säga förbannad när nu Treklövern väljer att avsluta Christian Alexanderssons anställning.

Stefan Olsson ställer sig ytterst tveksam till Treklöverns och Torkild Strandbergs argument varför det nu skulle behövas en ny stadsdirektör.
– Man gör det på vaga grunder och oförståeliga argument som att nu ska Treklövern skifta fokus från tillväxtfrågor till välfärdsfrågor. Då kan man ställa frågan: Har den styrande Treklövern inte fokuserat på välfärdsfrågor tidigare, eftersom man nu anser sig behöva anställa en annan stadsdirektör för att fokusera på dessa frågor. 

Stefan Olsson berömmer Christian Alexandersson både som professionell ledare  men även som medmänniska.
–  Jag vet att Christian var omtyckt i stadshuset, dels för hans förmåga att leverera och samtidigt vara humanistisk, se medarbetaren och oss politiker. Jag kommer att sakna den genuina värmen, vänligheten och det engagemang Alexandersson stod för, han hade alltid tid för frågor om man undrade över något. Christian har gjort mycket gott för utvecklingen av Landskrona, jag hoppas han bär det med sig i framtiden, avslutar Stefan Olsson.

2 kommentarer till "Stefan Olsson rasar mot avskedsbeslutet"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Avgående stadsdirektör nöjd med sina resultat

  2. Pingback: Stefan Olsson rasar mot avskedsbeslutet - SD Landskrona

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser