PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Myggsmitta igen

Johan Laurin hänvisar till en i covid-19 perspektiv gammal WHO-redogörelse. Mygg sprider inte corona blev det sagt 2019.
Men det finns ingen annan logisk förklaring då det gäller utbrottet av Covid-19 i Manaus, vid Amazonfloden i Brazilien (3 grader syd ). Vi har tidigare läst att viruset trivs absolut sämst i varmt och fuktigt klimat. Manaus har inga grannstäder och ligger hundratals svenska mil bort från annan civilisation. Nu finns det mycket fåglar av alla slag i Amazonas, men en del mygg klarar sig. Vidare finns (så vitt jag kunnat hitta) ingen Metro eller liknande smittspridare.
Kom ihåg att WHO skrev omnämnd sida långt innan vi pratade om viruset, och definitivt före utbrottet i just Manaus.
 
Jag tror nog det finns infektionsrisk relaterad till svenska blodsugare, särskilt när en mygga sticker två gånger på kort tid. Viruspartiklarna är så små att de kan fastna på utsidan av myggans sugrör (och därmed smitta utan att myggan själv nödvändigtvis är smittad.) Jag föredrar hur som helst många svalor och färre mygg.
 
Pontus Eriksson 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).