Barnbidraget på Landskrona teater skänker både glädje och pengar

Ulf ”Flyer” Ek, tillsammans med Sammelsurium såg till att det rockade loss ordentligt på teatern i lördags. Foto: Ludvig Hyrefelt.

Lions firar i år 100 år och då passade Lions club Landskrona och Göran Andersson på att arrangera Barnbidraget för andra året i rad.

Precis förra året bjöd förmiddagsföreställningen på Sander & Gander och eftermiddagskonserten Sammelsurium med gäster.

Underlördagsförmiddagen var det dags för alla ungar att vara på plats för då gav Sander & Ganders julföreställning ”Tomtens alla renar”.  Innan första sången var avklarad hade redan tomten ringt till Ganders sko för att tala om att renarna var försvunna. Sander & Gander fick hjälp av alla ungar och lovade tomten att leta rätt på dem. Efter flera underfundiga sånger med mycket rörelser i teaterns bänkrader av alla fantastiska ungar kunde man till slut ta reda på var renarna varit och att de nu var hemma igen. Julen är räddad, tomten blev glad och tackade alla ungar.

På eftermiddagen stod Lars-Erik Persson som är president för Lions club Landskrona och Sammelsurium med gäster beredd att under två och en halv timme roa och underhålla publiken som efter förra året förväntade sig en fin och känslosam konsert.

 Sammelsurium som i år består av Charlotte Thell, Leonida Kembro, Viktoria Evaldsson, Tommy Borgström, Pelle Wannergren, Stefan Andersson och Göran Andersson hade i år bjudit in Lotti Praznik, Ulf Flyer Ek, Victor Wannergren, Eric Siggelkow, Evelina Unosson, Julia Andersson och Ludvig Hyrefelt.

Ett noga utvalt urval av musik som innehöll både egenskriven och känd gjorde konserten till en upplevelse man sent ska glömma. Här fanns både tårar och glädje, 1600-tals musik och modern musik, vackra ballader och svängig rock i en salig blandning!
– Den här konserten blir svår att toppa till nästa år, säger en rörd Göran Andersson.

Lions club Landskrona, Sander & Gander och Sammelsurium med gäster tackar alla som kom och bidrog till insamlingen som i år går till Lions forskningsfond Skåne öronmärkt till barncancer.

Sander & Gander gav en julföreställning till förmån för Barnbidraget. Foto: Ludvig Hyrefelt.
Till arkivet