Bluesbidraget – Där satt den!

Ingrid Savbrant och Åsa Widerberg i bästa form. I bakgrunden den eminente basspelaren Rickard ”Bud” Lindèn. Foto: Anton Johansson - www.ancam.se
Ingrid Savbrant och Åsa Widerberg i bästa form. I bakgrunden den eminente basspelaren Rickard ”Bud” Lindèn. Foto: Anton Johansson – www.ancam.se

För tredje året i rad arrangerade Lars Odeholm och Göran Andersson Bluesbidraget – en blueskväll i Landskrona i syfte att stödja Cancerfonden. Den här gången befann sig evenemanget på O´Learys innergård. 
– Ett lyckat drag nu när till och med vädret var på topp, menar Göran Andersson.

– Först och främst vill vi rikta ett stort tack till alla som på något sätt fick denna kväll att bli precis så bra som den blev. Musiker, ni som skänkt priser, Anton som fotograferade, ni som svischat för att ni inte kunde komma, ni som kom och såklart O`Learys som ställde upp med platsen för evenemanget, säger Göran Andersson och gläds åt lördagskvällens härliga sväng.

Kvällen började med två tredjedelar av Blues Sisters nämligen Ingrid Savbrant och Åsa Widerberg.
Tjejerna framträdde  tillsammans med för kvällen ”ihopsatta” bandet The The The. 
The The The består av Lars Odeholm, Rickard ”Bud” Lindén, Lars ”Laslo” Kristoffersson, Anders Magnell och Patrick Ohlson Ölander.
– Så ska blues låta. Efter ett par låtar skyndade Ingrid och Åsa vidare till nästa gig och Patrick och Anders tog över mikrofonerna och levererade fortsatt blues i den högre skolan, berättar Göran Andersson.

Nästa band på scen var Red Rooster  där Göran Andersson själv spelar tillsammans med Nichlas Olsson, Tommy Borgström och  Pelle Wannergren, dagen till ära förstärkta med Peter Cemjack, Dora Tuomainen och Leonida Kembro. Svänget fortsatte med klassiker som Roadhouse blues och Mustang Sally i gott och väl en timme och efter det en välbehövlig paus för både fingrar och öron.

Under pausen såldes lotter i väntan på att Dennis Westerberg skulle äntra scenen.
– Dennis med Patrick, Laslo och Lars skapade magi med ett otroligt proffsigt och charmigt framträdande. Det här var riktig Skånelandsblues, poängterar Göran Andersson.

Vinster från lotteriet utdelades till glada människor och under tiden riggades det om till sista bandet.

Så kom till slut kvällens finalband. Det oerhört kompetenta blues- och countrybandet Lone Sharks.
– Anders Levén, Jonas Bylund, Johan Ek, Micke Wallén och vår allas Lars Odeholm levererade absolut hög kvalitetsblues fram till midnatt.

Vad blev då resultatet för insamlingen till cancerfonden under kvällen?
– Det blev hela 7022 kr! ”Där satt den!”, som Ingrid Savbrant brukar säga när allt i en låt bara funkar precis som det ska.

– Återigen STORT BLUESIGT TACK till alla inblandade, avslutar Göran Andersson som just nu längtar efter semester men lovar att arrangemanget återkommer nästa år.

Tommy Borgström Peter Cemjack och Göran Andersson och resten av musikerna i Red Rooster ser till att det svänger gott. Foto: Anton Johansson – www.ancam.se
Till arkivet