Annons

Debatt: Ett säkrare samhälle

Kasandro Murad studerar på samhällskunskapsprogrammet i Lund. Sedan i januari är han ordförande för Landskrona-Svalöv MUF. – I dagsläget känns det inte som att ungdomar påverkar så mycket även om alla har chansen. Det är inte många som vet hur pass viktigt det verkligen är. Mitt mål är att få in mera ungdomar i politiken i Landskrona. Framtiden påverkas av dagens politiker men ifall vi unga är med och påverkar så bestämmer vi själva hur vill vi att det ska se ut i framtiden, säger Kasandro Murad som nu skrivit sin första debattartikel på Landskrona Direkt. Foto: Privat.

Datumet den 7 april 2017 Sverige, datumet ingen svensk kommer kunna glömma, datumet där terrordådet skedde i Stockholm och fick oss alla att vakna till. Nu när Sverige har vaknat till, ska vi inte tro att det aldrig händer igen. Vi ska se till att det aldrig händer igen. Polismyndigheterna ska tillsammans med politikerna sätta samhället i säkerhet. Polismyndigheterna agerade snabbt vid attacken och säkrade området men inte bara i Sveriges huvudstad utan i hela Sverige.

Sverige behöver bättre säkerhet. Sveriges polismyndigheter behöver bättre resurser och för att föra Sverige till ett bättre och säkrare land så måste vi lämna ett bättre budgetförslag till polismyndigheterna. Polisen förtjänar en extra hyllning för sitt agerande, dessa poliser som stod oss sida vid sida under den hårda perioden och för det arbete, den tid och energi de lägger på för medborgarnas säkerhet. För att polismyndigheterna ska hålla ett fortsatt effektivt arbete så måste bättre och fler resurser existera för polismyndigheterna. En budget där polismyndigheterna kan skapa sig fler resurser i form av till exempel fler anställda med högre löner för att höja effektiviteten och bevis på uppskattning av deras arbete.

Sveriges befolkning var i chock efter att terrordådet i Stockholm hade inträffat den 7 april. Alla var oroliga och känslan var obeskrivlig när jag fick reda på hur många oskyldiga offer dådet lämnade efter sig och hur många som blev skadade. Knappt kunde någon tro på det som hände. Vi kunde inte tro att vårt Sverige hade blivit ett offer men trots dessa starka känslor så stod vi alla sida vid sida och hjälptes åt att slå igen såret.       

Här om dagen tänkte jag för mig själv, vilket otroligt jobb den svenska polisen gjorde ifrån sig, de dagarna som var som värst. Polisen var riktiga hjältar som gav folket stöd och bevakade det svenska samhället till säkerhet igen, inte minst för säkerheten var polisen på plats men även för att ge stockholmarna och hela Sverige det stöd som behövdes.

Ifall polisen inte hade gjort ett så himla bra arbete de dagarna vad skulle hänt då och kunde ett terrordåd ske igen eftersom det var fler inblandade?

Skulle det blir flera oskyldiga offer?                                                                                                

Den svenska polisen förtjänar högre lön
Frågan har dykt upp ett flertal gånger. Jag är  helt säker på att de flesta tycker att den svenska polisen visade klart och tydligt vilket hårt arbete de är redo att lägga ner för att sätta vårt samhälle i säkerhet. Alla är vi överens om att ett hårt arbete ska löna sig, därför tycker jag, samt många andra att en höjning av polislöner ska vara en självklarhet. Polisen själva lyfter inte upp deras låga löner under detta enorma presspåslag och påfrestningar, de fortsätter bara att ständigt göra sitt jobb. En sådan myndighet som polisen som riskerar sina egna liv för att sätta vårt samhälle i säkerhet är värda att hyllas och belönas. För att ett sådant bra arbete ska komma ifrån polisen så måste vi visa för dem hur mycket vi uppskattar deras jobb och bevisa hur viktiga de är för oss.

Mera resurser till polisen
Inte bara deras löner borde höjas även mera insatser på resurser. Polisen behöver flera resurser för att kunna arbeta effektivt. Kort efter dådet som skedde i Stockholm så blev det många frågor om hur det hela gick till men svaret fanns knappast på grund av brist på polisresurser och arbetet kunde inte ske så snabbt som det borde göras. Polisen ska ha tillgång till alla resurser de behöver för att kunna reda ut olika ärende, brist på resurser ska inte vara ett hinder för polisens arbete.  

Flera poliser behövs
Vi behöver flera poliser, det ska inte vara brist på poliser varken i Stockholm eller någon annanstans i Sverige. Polishögskolan är väldigt populär utbildning och fler än 8000 studenter sökte polisutbildning men endast 800 studenter väntar på att få påbörja sin utbildning vårterminen 2017. Flera platser borde finnas och öppnas till utbildningen för att kunna utbilda flera poliser.

Om vi vill ha ett säkrare samhälle för att undvika det som hände i Stockholm den 7 april så måste vi ge polisen ett större budget som polisen kan gå utifrån, med högre löner och mera resurser. Vi måste även säga till att flera platser öppnas till polisutbildningen för att få flera i yrket. Utöver att dessa investeringar kommer stärka rösten som säger ‘’inga fler terrordåd ska ske’’, kommer det även ge resultat på en minskning av kriminalitet generellt.

Kasandro Murad
Ordförande i Landskrona-Svalöv  Moderata ungdomsförbundet

 

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com.
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.
I undantagsfall kan dessa snäva gränser överträdas så till vida att debattören är Landskronabo.

Bifogat din debattartikel ska en bild bifogas samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag.
Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser