Barnbidraget skapade magi

Ella, 6 år, lämnade ingen oberörd på teatern under Barnbidraget.
Ella, 6 år, lämnade ingen oberörd på teatern under Barnbidraget.
Ella, 6 år, lämnade ingen oberörd på teatern under Barnbidraget.
Ella, 6 år, lämnade ingen oberörd på teatern under Barnbidraget. Foto: Anton Johansson – www.ancam.se

I lördags var det premiär för Barnbidraget som är ett samarrangemang mellan Lions Club Landskrona och Göran Andersson.  Syftet var att samla in pengar till Barncancerfonden Södra.

På förmiddagen äntrade Sander & Gander scenen och väntade in alla ungar.  När alla var på plats och satt sig både på parkett och balkong, körde den välkända barnmusikduon på som vanligt med full fart.

Plötsligt ringer det i Ganders sko. Det är en trollkarl som tappat sin hatt som ringer. Sander & Gander har naturligtvis hittat hatten och för att få den tillbaka måste trollkarlen trolla för alla barnen. När William Andersson som trollkarlen heter trollat färdigt får han tillbaka sin hatt och föreställningen fortsätter i fullt ös.

Framåt lunchtid lämnar glada barn teatern och Sander & Gander pustar ut. Det är ju en konsert till klockan 15 fast då med välgörenhetsorkestern Sammelsurium.

Eftermiddagens konsert med Sammelsurium som består av Charlotte Thell, Tommy Borgström, Pelle Wannergren, Stefan Andersson, Göran Påander, Lena Rönnlid, Viktoria Evaldsson och Göran Andersson blev en höjdare.
– Det blev en magisk tillställning, säger Göran Andersson fortfarande rörd efter uppträdandet och passar på att hylla samtliga gäster på scen:  Leonida Kembro, Lotti Praznik, Ulf Rickard, Ingrid Savbrant, Anette Kumerle LIndwall, Dario Kumerle, Adriana Kumerle, Rosanna Kumerle, Wilma Liljekvist och Edith Hyrefelt.

Konserten som varade 1 timme och 45 minuter lämnade ingen oberörd. Alla på scenen gav allt och magiskt är ordet när Göran Andersson berättade om Ella, 6 år, som fick cancer när hon var 3 år men nu är färdigbehandlad.
Ella har kämpat för att klara av sin sjukdom. Hon har en livsglädje som är få förunnat, berättade Göran Andersson från scen, när publiken plötsligt hör en späd röst från balkongen, ”Göran jag är här uppe!”
–  Snacka om att bli förvånad, säger Göran Andersson.

– Där satt Ella. Hon kom ner till scenen och plötsligt får hela arrangemanget ett ansikte på hur betydelsefullt det är att stödja organisationer som t ex Barncancerfonden. Många känslor flödade då!, berättar han.

Det är bara att instämma i initiativtagarens förhoppningar – Må detta arrangemang få återkomma nästa år!

Tack alla! Foto: Anton Johansson - www.ancam.se
Tack alla! Foto: Anton Johansson – www.ancam.se
Till arkivet