Annons

SM-veckan kan hamna i Landskrona

Puls Arena invigdes hösten 2014 då med en för Landskronaborna helt ny sport, nämligen padel. Nu finns planer på att utveckla och utöka arenan ytterligare.

Puls Arena invigdes hösten 2014 då med en för Landskronaborna helt ny sport, nämligen padel. Nu finns planer på att utveckla och utöka arenan ytterligare och vem vet kanske kan Padel-SM avgöras i Puls Arena 2018.

I kväll samlas fritidsnämnden i Puls arena för möte. Vi noterar ett antal intressanta punkter på dagordningen.

Annons
 

Bland punkterna finns en ansökan om att vara värd för SM-veckan som går av stapeln varje sommar, med idrotter som simning, bangolf och bowling. De senaste åren har SM-veckan samlat upp emot 40-talet olika idrotter.
– Vi har fått frågan från Riksidrottsförbundet och Sveriges Television om vi tillsammans med Helsingborg kan tänka oss söka evenemanget 2018. Vi håller just nu på att snickra på ansökan, säger Kjell Thoresson, chef för fritids- och kulturförvaltningen.

Vi har tidigare uppmärksammat framgångarna för Landskrona Kvinnliga GF. Nu vill förvaltningen fira föreningen. Förvaltningschefen berättar kortfattat vad det innebär.
– Hyllning och presenter för deltagarna, säger han och nu återstår att se om politikerna är med på det.

Det är ingen hemlighet att kommunen vill bygga ut Puls arena, bland annat för flytta GF Idrott Gymnastikförening till dessa nya lokaler. Utbyggnadsplanerna avbröts tidigare i år eftersom alla inkomna anbud låg över budgeten på 19 miljoner kronor. Efter att ha misslyckats med att få budgeten utökad, söker man nu andra lösningar.
– Fritidsnämnden begärde 6 miljoner kronor i tilläggsinvestering för utbyggnad av Puls arena. Det fick vi inte. Fritidsnämnden behöver därför ta ett nytt beslut som ger förvaltningen tillsammans med stadsledningskontoret uppdraget att titta på andra lösningar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser