Annons

Rekrytering av ny stadsdirektör tidigast i höst

Torkild Strandberg på väg in till måndagens kommunfullmäktigemöte.

Torkild Strandberg på väg in till måndagens kommunfullmäktigemöte, där han bland annat svarade på frågor rörande en ny stadsdirektör.

Landskrona stad har sedan Susanne Öströms avhopp förra våren, stått utan en ordinarie stadsdirektör. Istället har Stefan Johansson fått agera tillförordnad direktör i väntan på en ny. Vid gårdagens fullmäktigemöte ställde Jenny Tillander (S) frågan om en ny stadsdirektör till Torkild Strandberg (L).

De senaste åren har stadsdirektörer för Landskrona stad kommit och gått. Förra året valde Susanne Öström att hoppa av uppdraget efter mindre än två år på posten. Sedan dess har tjänsten stått ledig, och Stefan Johansson är tillförordnad tills vidare. Vid måndagens kommunfullmäktige lyfte Socialdemokraternas Jenny Tillander frågan om en ny stadsdirektör. Hon undrade varför kommunstyrelsen inte rekryterat någon och varför det dröjer.
– Kommunstyrelsen antog i mars 2015 ett mandatperiodsprogram För utvecklingsfrågor. I detta lämnas ett flertal uppdrag med bäring på stadens ledning, utveckling och organisation, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg som försäkrar att uppdragen är i sin slutfas.
–Vi genomför alltså inga rekryteringar till en organisation som ännu inte är beslutad. Vi talar om någon gång efter sommaren, säger han och avslutar med att bedyra för frågeställaren att han även i framtiden vill se en stadsdirektör i ledningen för Landskrona.

Läs mer från 2015:
Jobbet som ingen blir långrandig på 

Annons

En kommentar till "Rekrytering av ny stadsdirektör tidigast i höst"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Tillfälliga chefer får förlängt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser