Annons

Kommunalråden kräver myndighet på 52 miljoner

Kommunalråden för Treklövern har skickat ett brev till Migrationsverket och efterlyser 52 miljoner kronor man anser Landskrona har rätt till.

Kommunalråden för Treklövern har skickat ett brev till Migrationsverket och efterlyser 52 miljoner kronor som man anser Landskrona har rätt till.

Det är kommunalråden från stadens treklöver som i ett gemensamt brev till Migrationsverket efterlyser 52 miljoner kronor för flyktingkostnader. Anledningen är att Landskrona under 2015 tog emot fler ensamkommande barn och unga än vad som stod i avtalet med myndigheten.

Annons
 

Under hösten 2015 tog Sverige emot drygt 160 000 flyktingar. Detta ledde till att Landskrona fick ta emot fler än vad staden hade planerat för. I sin tur fick kommunen svårt att bistå med exempelvis boende, stöd och skola till de nyanlända barnen. Nu vill kommunalråden Torkild Strandberg (L), Birgitta Persson (M) och Mikael Fahlcrantz (MP) att Migrationsverket täcker upp kostnaden enligt det avtal man har med landets kommuner.
– Landskrona stad kan i grund och botten inte påverka det antal flyktingar som kommer till vår stad. Detta avgörs på den statliga nivån. Ett minimikrav borde då vara att staten, genom Migrationsverket, fullgör sina ekonomiska förpliktelser.

Politikerna räknar med att Migrationsverket genast betalar ut de 52 miljoner som man begär.
– Vi förutsätter att dessa betalas ut omgående. Om så inte är fallet önskar vi snarast ett besked om när fordringen regleras, avslutar kommunalråden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser