Annons

Livskvalité i fokus under äldreveckan

På torsdag den 26 maj bjuder Landskrona stad in till kvalitetsmässa på församlingshemmet under den just nu pågående Äldreveckan. Bild från tidigare års Äldrevecka.

På torsdag den 26 maj bjuder Landskrona stad in till kvalitetsmässa på församlingshemmet under den just nu pågående  äldreveckan. Bild från tidigare års äldrevecka.

Årets äldrevecka är igång och bjuder på en rad olika aktiviteter. Temat denna gång är ”livskvalité”. Framtidens omsorg kommer att diskuteras och omsorgsförvaltningen berättar om sina kommande projekt.

Annons
 

Redan under måndagen påbörjades äldreveckan till tonerna av Elvis. Det var coverbandet Elvis 4-ever som stod för musiken på Fröjdenborgs träffpunkt. Hela veckan har Anhörigstöd på omsorgsförvaltningen erbjudit de äldre en mängd aktiviteter. I morgon fortsätter veckan med en kvalitetsmässa som går under titeln ”Omsorg i framtiden”.

Klockan nio kommer nämndens ordförande Jan Allan Beer (L) och omsorgsförvaltningens chef Christin Jonsson inleda mässan. För den som är intresserad av vad just omsorgsförvaltningen planerar finns chansen att ta del av projektplanerna under hela torsdagen. Det finns även en politikerhörna där stadens politiker kommer finnas tillgängliga för att svara på frågor om vård och omsorg.

Det ideella projektet ”Cykling utan ålder” startades för fem år sedan i Danmark, men kommer kunna prövas på under mässdagen. Projektets syfte är att frivilliga cyklister tillsammans med äldreboenden tar med de äldre på en cykeltur i lastcyklar som tillåter passageraren att insupa miljöerna runt omkring.

Mässan öppnar klockan nio på församlingshemmet på Artillerigatan 2.

Återstående program
Onsdag 25 maj

14.00 Mindfulness och mindful eating. Många har blivit hjälpta av mindfulness en teknik som ger dig lugn, ny kraft och nya upplevelser. Börja om och lär in ett nytt sätt att ta dig igenom stress och olustkänslor. Upptäck nya positiva saker, dofter, smaker och hur fantastisk den egna kroppen är. Ledare: Ulrika Nilsson och Maria Jönsson Colberger.
Plats: Anhörigcentrum, Norra Kyrkogränden 17.
14.00 Musikquiz med Bosse Pris: 40kr
Plats: Träffpunkt Västra Fäladen, Segergatan 5

Torsdag 26 maj
9.00-16.00 Kvalitetsmässa i Församlingshemmet. Utställningar med personal från omsorgsförvaltningen och med olika hjälpmedel. Inspirerande föreläsningar klockan 10.00, 11.00, 14.00 och 15.00. Ta chansen och prata direkt med oss om hur vi kan skapa en trygg framtid för dig! Vi bjuder på kaffe, kaka och frukt. Ingen föranmälan. Arrangeras av Landskrona stad, omsorgsförvaltningen.

9.00-16.00 Prova på en cykeltur i rickshaw
Plats: Utanför Församlingshemmet

14.00 HAPPY DAYS underhåller Pris: 40 kr
Plats: Träffpunkt Fröjdenborg, Artillerigatan 5B

Fredag 27 maj

Aktiviteter vid Slottscaféet
10.30 Elvisfrågesport i parken – ”Musikquiz med  Bosse” på stora scenen.
13.00 Kaktävling uppe på scenen. Inlämning av kakor från klockan 11.00
14.30 Håll igång! – Avslutning av veckan med ”Edward” på scenen.

En kommentar till "Livskvalité i fokus under äldreveckan"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Inrikesminister Anders Ygeman till Landskrona

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser