Annons

Guldängen nere för räkning

Snart är gamla Gullstrandskolan ett minne blott.

Snart är gamla Gullstrandskolan ett minne blott.

I måndags inledde vi en serie där vi undersöker kommunala politiker och förvaltningars vilja att svara på mejl. Under de kommande dagarna redovisar vi våra frågor och de svar vi har fått in hittills.

Annons
 

Robert Svensson teknik- och serviceförvaltningen får frågor angående rivningen av den byggnad där gymnasieskolan Allvar Gullstrand tidigare hade sin verksamhet.

Våra frågor (4 maj 13.57)
Jag har ett par frågor. Jag skulle vilja ta del av underlaget för upphandlingen av rivningen av gamla Gullstrandskolan. Varför tar det sån tid? Jag skulle även vilja att ni mejlar över handlingarna från teknik- och servicenämnden då beslutet togs att skolan ska rivas.

På onsdagskvällen hör han av sig och meddelar att han tänker återkomma med svar efter långhelgen. Följande svar ges under måndagen.

Robert Svensson svarar (9 maj 08.50)
Utlämning av upphandlingsunderlaget görs av upphandlingsenheten. Jag bifogar detta mail till dom. Bifogar kommunfullmäktiges beslut om rivning. Det är en komplicerad rivning med miljöaspekter samt infrastrukturförsörjning till andra byggnader. Första upphandlingen avbröts, då ingen anbudsgivare bedömdes uppfylla alla krav. 
Andra upphandling överklagades. Förvaltningsrätt en har nu dömt till stadens fördel. Startmöte rivning sker den 12 maj.

Robert Svensson svarar helt i enlighet med staden kommunikationspolicy. I dag är det dock tio dagar sedan hans mejl skickades till upphandlingsenheten men något upphandlingsunderlag har vi inte sett till. 

Oscar Niemi undersöker:

En kommentar till "Guldängen nere för räkning"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | 750 000 för konsultuppdrag

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser