Annons

Frågor om fotbollsplaner bollas runt

En del av handlingarna kring konstgräsplaner i Landskrona som vi fått oss tillsända. Kuriosa i sammanhanget är att det gamla Landskrona Kommun logotypen hänger kvar trots att den skulle vara utbytt redan under 2009.

En del av handlingarna kring konstgräsplaner i Landskrona som vi fått oss tillsända. Kuriosa i sammanhanget är att den gamla Landskrona Kommun logotypen hänger kvar trots att den skulle vara utbytt redan under 2009.

I måndags inledde vi en serie där vi undersöker kommunala politiker och förvaltningars vilja att svara på mejl. Under de kommande dagarna börjar vi redovisa våra frågor och de svar vi har fått in hittills.

Annons
 

Först ut att svara är fritids- och kulturförvaltningens chef Kjell Thoresson. Våra frågor rör de kommunala konstgräsplanerna, Efter att vi har skickat våra frågor tar det endast 13 minuter innan vi får ett svar. Men än i dag har vi fortfarande inte fått tag på samtliga dokument som vi frågat efter.

Våra frågor (4 maj 14.02)
Jag skulle vilja ta del av upphandlingen av konstgräsplanerna i Landskrona kommun.
Kommer det att anläggas fler konstgräsplaner i kommunen? Om ja, var?

Kjell Thoressons svar (4 maj 14.15)
– Landskrona stad har idag 7 st konstgräsplaner varav en är under konstruktion. Därtill kommer ett antal så kallade multiarenor med konstgräs. Planerna och arenorna har anlagts under en rad av år.  Jag antar att du menar upphandlingar under det/de senaste åren?

Vårt svar (4 maj 14.21)
Ja, och de som är aktuella.

Efter det dröjer det inte mer än en timme och 40 minuter förrän vi nås av följande meddelande från Caroline Hultstrand, förvaltningens administratör.
– För närvarande sker inläsning från det gamla datasystemet till det nya, åtkomst till vissa dokument saknas. Däribland upphandlingarna av konstgräsplanerna. Jag återkommer så snart jag får tillgång till dokumenten.

Lite mer än en vecka senare, den 12 maj får vi reda på diarienumren för två upphandlingar gällande aktuella konstgräsplaner.

(12 maj 13.32)

– Jag har nu fått tillgång till ärendenamnen i datasystemet. Dokumenten är överlämnande till kommunens stadsarkiv och det är de som har äganderätten till dokumenten. Du måste kontakta dem för att få ut handlingarna. Du kan maila Rolf Theander på arkivet, eller ringa honom. De upphandlingar som finns är följande: Upphandling av konstgräsmatta på IP diarienummer FN 48/005.380-14. Upphandling till konstgräsplan till Asmundtorp diarienummer FN 03/005.380-13

När vi idag kontaktar Rolf Theander  får vi ytterligare en hänvisning, denna gång till fritidsförvaltningen. Han vidarebefordrar vår begäran om handlingarna till dem. Tidigt på eftermiddagen får vi ett svar av Johanna Olsson, utredare på fritids- och kulturförvaltningen. I mejlet bifogas ett antal filer som har att göra med konstgräsplanen i Asmundtorp. Vilka firmor som varit involverade eller vilka bud som lagts går ej att utläsa. Ej heller en rad om den på senare tid så omdiskuterade konstgräsplanen i Borstahusen eller några andra konstgräsplaner i kommunen. Dock utlovas att vi ska få handlingarna som rör IP då hon väntar svar från upphandlingsenheten.

Vi har hört av oss igen och bett om kompletterande uppgifter och där befinner vi oss i dagsläget.

Utöver förvaltningschefen har vi alltså varit i kontakt med ytterligare tre tjänstemän, utan att känna att våra frågor är helt besvarade. Eftersom svaret hänger i luften är det inte otänkbart att vi återkommer med deras svar i framtiden.

Oscar Niemi undersöker:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser