Annons

FLIS står inför nedläggning

Jo, en majoritet av medlemmarna vid gårdagskvällens årsmöte med FLIS röstade för en nedläggning av den 82-åriga föreningen i Stockholm. Röstsiffrorna blev 15 för nedläggning, en mot.

Den bittra sanningen att dagens ungdom inte är särskilt intresserad av föreningsverksamhet styrde beslutet om nedläggning av Föreningen Landskroniter i Stockholm.

Annons
 

Enligt stadgarna krävs två på varandra följande sammanträden och omröstningar och mötet tog beslutet att nästa avgörande möte ska hållas i samband med Gåsamiddagen den 11 november. Först då kan beslutet bli fastslaget.

En del diskussioner blev det om kvarlåtenskapen av föreningen, t.ex. Text- och bildarkiv liksom om föreningens innehav av en kollektion tryck av Emil Johansson-Thors kopparplåt av S:t Johannes Baptistae kyrka och vem som skulle ta hand om detta . Det är en diskussion, som lär fortsätta i november.

Tre personer ur den avgående styrelsen, tillsammans med Maths Heuman, gick med på att fungera som interimsstyrelse fram till och med nästa möte, som alltså kan bli det definitiva slutet för en förening, som fört Landskronas färger i huvudstaden i 82 år.

FLIS har sporadiskt korat Årets Landskronit, en utmärkelse som gått till någon som under året uträttat något positivt för Landskrona. Sist i raden att få utmärkelsen är Landskrona stads häromåret pensionerade parkingenjör Magnus Landtblom.

Årets Landskronit
1990 Fajer Fajerson
1992 Magareta Alin
1993 Elsa Kittel
1994 Åke Jönsson
1995 Börje Andersson
1996 Bertil Samuelsson
1997 Arne Sundberg
1998 Högni Hansson
1999 Folk och Bygd
2002 Hans Chrunak
2003 Siw Malmkvist
2004 Landskrona BoIS / Kenneth Håkansson
2005 Jesper Svenbro
2007 Anki Nilsson
2014 Magnus Landtblom

Relaterat: Ödesmöte för åttioåriga FLIS

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser