Annons

Gästkrönika: En (fotbolls) dåres försvarstal för BoIS!

Måns Back Nilsson är en inbiten fotbollssupporter. Nu är det dock vare sig Hvens IF eller BoIS som ligger närmst hjärtat utan... HIF. Foto: Selfie

Venbon Måns Back Nilsson är en inbiten fotbollssupporter. Nu är det dock vare sig Hvens IF eller BoIS som ligger närmst hjärtat utan… HIF. Foto: Selfie

Nu är jag HIF supporter och kan såklart fullständigt strunta i Landskrona BoIS kräftgång. Om jag vill kan jag till och med frossa i skadeglädje.
Men, och det är ett mycket stort men.
Det är inte så riktiga fotbollssupportrar fungerar.
Riktiga fotbollssupportrar vill ha riktiga derbyn.
Riktiga fotbollssupportrar accepterar till och med en och annan pinsam 2-6 förlust.

Annons
 

Jag läser i tidningen att BoIS gått back 14 miljoner på tio år.
Utslaget på ett år är förlusten i pengar i ärlighetens namn inte mycket att bråka om. Det är väl ungefär en fjärdedel eller så av vad Landskrona stad slänger iväg på avgångsvederlag och diverse flummiga konsultuppdrag. Nej jag tänker inte nämna dimm-rondellen.

Den stora förlusten ligger förstås i att det som en gång var ett av stadens största varumärken nu är reducerat till ett gäng förlorare. Inte bara förlorare, utan också förlorare som låter sig mutas att förlora matcher. Det som en gång var en del av stadens själ är nu snarare en del av dess halvkriminella natur.
Ni vet “våldet i blodet” och allt det där.

Jag kan tycka att det oerhört svagt av Landskronas politiska ledning och även dess sega opposition att inte lyfta en fråga som denna. Landskrona BoIS betyder verkligen något för den här staden i motvinden, något som inte ens 28 högavlönade kommunala kommunikationsansvariga skulle kunna koka ihop under en livstid.

Jag skrev för flera år sedan en krönika i HD där jag skojade till det lite om Landskronas nyliberala styre och det meningslösa i att ösa ut en massa pengar på ett lag som bara förlorar. Min poäng var att det är bättre att använda dessa pengar till grattis buss och årskort på Olympia till de stackars supportrar som verkligen vill få se bra fotboll. Enligt lagen om den effektiva ekonomin skulle detta vara både en besparing och en kvalitetshöjning. Case Closed.

Självklart ville jag bara provocera och bråka. Sån är jag.
Min verkliga poäng är förstås att ett lag som Landskrona BoIS betyder något för staden i snålvinden som ligger långt bortom alla former av ekonomiska modeller.
I brist på all form av vetenskaplighet kan vi kalla detta “något” för kärlek.

Så kom igen nu politiker i Landskrona och chocka oss alla svårt med ett samarbete över blockgränserna. Släpp talarstolen och gör något som behövs. Återigen, det är inga stora pengar vi pratar om. Ta till exempel den där tunneln mellan Landskrona och Köpenhamn som ni marknadsför för åtskilliga miljoner. Den där tunneln är väl ungefär lika realistisk som att BoIS någonsin mer skulle vinna över HIF!

Kan ni satsa på den kan ni självklart satsa på ett fotbollslag som betyder en hel del för Landskrona Stad.

av Måns Back Nilsson

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser