GÄSTKRÖNIKA - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Mange Tack

Mange Tack under en sommarspelning på Seglarpaviljongen 2008.
Mange Tack under en sommarspelning på Seglarpaviljongen 2008.
Mange Tack under en sommarspelning på Seglarpaviljongen 2008.
Mange Tack under en sommarspelning på Seglarpaviljongen 2008.

Mange Tack, för all den glädje du spred kring dig vart du än var. Världen har mist den snällaste av alla de 10.000 Magnusar som du sjöng om.

Få människor i Landskrona har gått igenom så mycket jobbiga saker som du Mange och samtidigt alltid varit glad och omtänksam mot allt och alla.

Du berättade för mig att du som barn hade haft cancer och det tog lång tid för dig att hämta dig efter detta. Lägg därtill en uppväxt fylld av att andra barn mobbade och tittade snett på dig.

Sedan började arbete i livsmedelsbutik där blev du också utsatt för mobbing och därför bytte du jobb till Konsum på Västra Fäladen. Där jobbade Dennis Tvilling som sa till dig att det var minsann inget fel på dig och det hade han rätt i.

Sedan sa du att ditt självförtroende byggdes upp när du började spela musik och dom som du spelade med såg dig som den underbare Mange som du alltid varit.

Tack för alla trevliga spelningar som du hade på Seglarpaviljongen. En kulturnatt i Landskrona var ingen kulturnatt om inte du spelade på Seglaren, plus alla sommarspelningar som drog fulla hus.

Det var fruktansvärt att du fick en tumör igen när ditt liv var som bäst och du som arbetat som personlig assistent plötsligt själv var i behov av hjälp. Tur att Svalövs kommun kunde erbjuda dig den hjälp som inte Landskrona stad ville erbjuda dig.

Saknaden är stor efter dig men låt minnet vara ännu större. Alla ni som har det lite dåligt tänk på Mange. Trots alla motgångar såg du glädje i vardagen och var alltid uppmärksam om någon inte hade det så bra och behövde din hjälp.

Du berättade att du kom på ditt artistnamn i Danmark. När du betalade i en pölsevagn så sa mannen ”Mange Tack”, du undrade hur han visste att du hette Mange, men dit artistnamn var givet efter det.

Vi har mist våran Supermange men vi har inte mist glädjen över att känt dig och kan vi bara vara lika snälla som du var till vardags då blir världen ett bättre ställa att vara för oss alla.

Mange skulle själv ha sagt: Var snälla mot alla människor och djur.

Magnus Forslid blev 47 år. Han sörjs närmst av en syster och bror samt många vänner.

Poul W Lorenzen

 

Gästkrönikör på Landskrona Direkt

Skicka din krönika till info(at)landskronadirekt.com.
Bifoga en bild på dig själv eller något som illustrerar krönikan samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa någon fråga. Försökt håll dig under 6000 tecken inkl. mellanslag. Ingen ersättning utgår.

Till arkivet