Annons

Gästkrönika: Musicalförfattaren och Lennart från Landskrona

Ur Landskrona Direkts nostalgiska skafferi:
Dagarna innan jul 2015 skrev Lennart Andersson en krönika i form av en tvåstegsraket.
På allmän begäran – återpublicerar vi den igen.

2015-12-15
Jag tror, att jag i en tidigare krönika här på Direkten nämnt lite lätt om en världskänd musicalupphovsman, som blev ordentligt förvirrad när han såg mig.

Så här var det: Jag arbetade 1982-84 med underhållningsprogrammet ”Nöjesmaskinen” på SVT. Vid en säsongsavslutning inför sommarlovet hade jag lyckats engagera Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Tim Rice till programmet eftersom de tre herrarna var i slutskedet av att skriva musicalen Chess.

Björn och Benny kände jag sedan tidigare. Tim Rice var redan ett stort namn i samband med musicaler eftersom han tillsammans med Andrew Lloyd-Webber bland annat skrivit världssuccén ”Jesus Christ Superstar”.
 
Ok – herrarna kom till studion. Vi hälsade och pratade lite. Hela tiden tittade Tim Rice lite i smyg på mig.

När det blev dags för direktsändning framemot halv tio skildes våra vägar. Då tog Tim Rice mig lite lätt åt sidan innan han gick in i studion och sa: ”Jag förstår inte… Jag tycker jag känner igen dig…”

Jag anade varför, men sa ingenting.

Två timmar senare, när programmet hade gått i luften kom de tre musikmänniskorna ut ur studion och Tim kom raka vägen fram till mig och sa:

”- Nu vet jag. I frukostrummet i min bostad finns du på en bild på väggen. Jag ser dig varje dag vid frukostbordet! Där har jag tittat på dig i tio års tid.”

I morgon kan du få se bilden och få förklaringen här på Landskrona Direkt till att han såg mig varje morgon till frukost!

LENNART ANDERSSON

 

Där hängde jag på väggen!

Lennart_Tim

2015-12-16
Här är bilden som musicalförfattaren Tim Rice hade på väggen i sitt frukostrum och tittade på varje morgon.

Bilden togs 1972  när jag som representant för skivbolaget Decca i Sverige delade ut guldskivor till Andrew Lloyd-Webber och Tim Rice  för försäljningen av de första 100.000 dubbelalbumen i vårt land med musicalen Jesus Christ Superstar . Utdelningen firades med en lunch på Operakällaren. Musikförläggaren Stikkan Anderson (på bilden) kunde också känna sig nöjd med resultatet.

Just denna bild publicerades senare i amerikanska branschtidningen Billboard och i en rad svenska tidningar. Jag har själv saknat bilden genom åren i min lilla samling, men häromsistens återupptäckte jag den i en nyutkommen fotobok av Larsåke ”Skuggan” Thuresson. Boken heter ”Ikoner –  Icons” och innehåller bilder på både stora svenska artister och på världsstjärnor vid besök i vårt land på 468 sidor.

LENNART ANDERSSON

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser