Annons

Gästkrönika: Vitjul eller svartjul?

Måns Back Nilsson önskar God Jul från Ven med en gästkrönika. Foto: Ulf Bjarke Foto261.se

Måns Back Nilsson önskar God Jul från Ven med en gästkrönika.
Foto: Ulf Bjarke Foto261.se

Ja men god jul på er alla.
Det gick ju inte alls att skriva en julkrönika bara sådär på beställning.
Oj vad det tog stopp. Hade tjatat på Håkan om att få skriva lite krönikor och föreslog själv just en julkrönika. Dålig idé.
Ringde och chattade med en massa kompisar om olika upplevelser av jul, tänkte tillbaks på min forntid. Det blev i ärlighetens namn lite väl mycket svartjul.

Annons
 

Roligast var en kompis i Helsingborg som blir oerhört stressad av allt som har med jul att göra.
Han berättade att idag när han cyklade hem så sträckte han ut handen för att markera högersväng och först då märkte han att han glömt cykeln på jobb.

Nils Flinth som kör bussen här inne på Hven hade en fin skräckhistoria från Väla.
“Där var sådan fruktansvärd trängsel, det gick inte att själv välja vilka butiker man skulle gå in i, det var liksom bara att följa strömmen.  Jag hamnade i en massa märkliga butiker och kom hem med två pelargoner, en röjsåg och tolv garnnystan.”

En annan kompis ifrågasätter varför jag inte skrivit på det där uppropet för en vit jul.
Över tjugo tusen människor har skrivit på. Men jag vet inte, massrörelser är kanske inte min grej. Eller snarare såhär, jag är själv nykter alkoholist och firar därför såklart en vit jul men det är ju mitt problem och inte hela Sveriges. Jag tror inte på vita veckor, månader eller jular. Behöver man det så behöver man sluta dricka, gå på AA eller liknande. Alla andra som vet hur man gör saker lagom behöver ju inte ta skit för den sakens skull.

Nå, nu står jag i mitt kök och lyssnar på disco och lagar julmat. Gör några grymma dansmoves till “Papa Was a Rollin’ Stone” och upptäcker alltför sent att det står några turister utanför huset och tittar rakt in i mitt kök. Hven, fyra månader som en storstad, åtta månader som Lappland.

Ser fram emot att skriva fler krönikor som jag förhoppningsvis vet vad de ska handla om.

Av: MÅNS BACK NILSSON

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser