Lärare från Västervångskolan nominerad till Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Användningen av digitala verktyg i skolor börjar ta fart. Det märks bland annat på den höga kompetens som årets nominerade till lärarpriset Guldäpplet besitter. I år är det dryga 80 lärare som har nominerats av kollegor och skolledare för sitt inspirerande arbetssätt och förmåga att utveckla undervisningen med stöd av digitala verktyg.
– De nominerade till lärarpriset Guldäpplet förmedlar inspiration och personligt engagemang för att lyfta eleverna med genomtänkt pedagogik och digitala verktyg. Med drivande lärare i kollegialt samarbete, både lokalt och via nätet, blir lärplattor, appar och nätresurser nycklar till framtiden, säger Peter Becker, ordförande i Stiftelsen DIU och juryn för lärarpriset Guldäpplet.

En av de nominerade är Cecilia Nilsson, förstelärare i Sv/SO, åk 4-9, på Västervångskolan Cecilia är nominerad bland annat för sin medverkan i utvecklingen av kommunens
digitala verktyg för att tydliggöra dokumentationen omkring det pedagogiska arbetet.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 24 september. Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 26 oktober på Skolforum,
Stockholmsmässan i Älvsjö.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning AB, Netsmart AB, Tieto Education tillsammans med grundarna Föreningen DIU och stiftelsen DIU. I juryn finns företrädare för samtliga partners samt de lärare som vann Guldäpplet 2013 och 2014.

Till arkivet